Een huis, vijf dates
Boeken

Een huis, vijf dates (Huisgenoten #2) – Emma Zomer

Nadat ik Een huis, vijf vrouwen had gelezen was het tijd voor deel 2: Een huis, vijf dates. Dit boek is geschreven door Emma Zomer. Gaat dit boek meer de diepte in dan deel 1?

Waar gaat Een huis, vijf dates over?

‘Eén huis, vijf dates’is het tweede deel in de Huisgenotenserie van Emma Zomer. In dit deel vat Esmée het onzalige plan op om een hond in huis te nemen – natuurlijk zonder dat met haar huisgenoten te overleggen. Eerst worden ze gek, later gaan ze toch van hem houden. Net zoals ze van die gekke Esmée zelf houden. Op liefdesgebied gebeurt er van alles in het leven van de vrouwen, al weten ze niet zo goed of ze nu op het juiste pad zijn. En dan is er ook nog Charlots zusje Liz dat dreigt te ontsporen. Gelukkig kunnen ze aan elkaar altijd hun verhaal kwijt.

Nadat ik Een huis, vijf vrouwen had uitgelezen had ik zin om deel 2 te lezen. Ik vond deel 1 erg vermakelijk en genoot van het boek. Zeker omdat het als luisterboek prima leesvoer is dat je op kunt zetten op een willekeurig moment.

‘In Een huis, vijf dates leer je de hoofdpersonages beter kennen’

In Eén huis, vijf dates ga je dieper in op de hoofdpersonages. Je leert hen beter kennen en in dit boek staat vooral hun liefdesleven centraal. Je komt er ook achter dat de huisgenoten hun ergernissen uitspreken naar elkaar – iets dat in deel 1 niet veel gebeurde. Wat ik ook mooi vind is dat je in dit boek niet door hebt dat er vijf auteurs aan het verhaal hebben gewerkt. Alles is heel mooi met elkaar verweven en ook de stemacteurs weten het goed neer te zetten.

Ik vond dit boek erg leuk om te luisteren. Het is vermakelijk, maar bevat veel te veel gebeurtenissen. Het gaat allemaal net weer iets te makkelijk en het is niet geloofwaardig dat alle personages ineens op date gaan. Maar, ik vond het toch vermakelijk en leuk genoeg om door te luisteren.

Pluspunten:
+ Je hebt niet door dat er vijf auteurs aan dit boek hebben gewerkt
+ Toegankelijk, vermakelijk boek

Minpunten:
– Net als in deel 1 voelt het verhaal niet heel geloofwaardig.

Meer recensies lezen van de boeken van Emma Zomer? Klik dan hier.

Een huis, vijf dates

Titel: Een huis, vijf dates
Auteur: Emma Zomer
Verschenen: juni 2021
Pagina’s: 147
Uitgever: ZomerKeuning
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.