Adorable Bookclub,  Young adult

Een fakkel tegen het duister – Sabaa Tahir (Vuur en as #2)

Eindelijk was het zo ver: Vuur en as #2 verscheen onlangs. Fleur, van de Adorable Bookclub, mocht het boek lezen. Ze was een groot fan van het eerste boek geworden, maar was dit boek net zo’n succes als zijn voorganger? In deze recensie lees je het.

Nadat het Elias en Laia gelukt is om uit het duistere Blackcliff te ontsnappen, begint hun tocht naar de gevangenis Kauf, waar Laia’s broer vermoedelijk gevangenzit. Op de vlucht voor Maskers, de commandant en haar snode plannen en Helene, de nieuwe Bloedklauwier, razen Elias en Laia vluchtig door de streken van het Imperium.
Ondertussen begint nieuwe keizer Marcus aan zijn gestoorde plannen waarmee hij het Imperium wil besturen. Helene, nu zijn rechterhand, kan niet anders dan zijn opdracht opvolgen om de verrader Elias op te sporen en te doden. Maar lukt het haar om haar beste vriend in naam van het Imperium om te leggen, als het moment daar is?

Poeh, wat een boek heeft Sabaa Tahir weer neergezet! Dit tweede deel van de Vuur en As serie was nóg spannender, er gebeurden nóg meer dingen en er was nóg meer om te begrijpen dan in het eerste deel. Dat is waarschijnlijk ook de reden geweest waarom het voor mij een stuk langer duurde om dit deel uit te lezen. Daar waar ik deel een in één ruk uit heb gelezen, las ik dit deel in kleine delen en dat is niet aan te raden. Dit is echt een boek dat je in grote delen uit moet lezen, want er gebeurt zo ontzettend veel dat het bijna onmogelijk wordt om alles te onthouden als je een tijdje niet meer gelezen hebt.

‘Ik moet weten hoe het met Elias, Laia en Helene af gaat lopen!’

Een fijne toevoeging vond ik dat we dit keer vanuit het perspectief van Helene konden lezen. Het was ontzettend spannend om te zien hoe zij met de zieke spelletjes van zowel de commandant als keizer Marcus om moest zien te gaan én daarnaast worstelde met haar bevel om haar beste vriend Elias op te sporen en te doden. Veel nieuwe personages werden geïntroduceerd en helaas nemen we van een paar erg leuke personages ook weer afscheid. Sabaa is qua wreedheid iets minder geworden in dit boek, maar dat neemt niet weg dat moorden, aanslagen en bloederige gevechten nog steeds veel voorkomend zijn in dit duistere tweede deel.

Af en toe was de spanning om te snijden en kon ik niet stoppen met lezen! Mysterieuze vijanden die de achtervolging inzetten, nieuwe bondgenoten en een paar grote verraders waarvan je hun verraad niet aan had zien komen. Veel zaken worden afgesloten, maar na het lezen van dit deel blijven sommige vragen onbeantwoord en ik kan dan ook niet wachten tot Sabaa deel drie uit gaat brengen (waarschijnlijk in 2018 pas…). Ik moet weten hoe het met Elias, Laia en Helene af gaat lopen!

Vuur en as

Titel: Een fakkel tegen het duister (Vuur en as #2)
Auteur: Sabaa Tahir
Verschenen: november 2016
Pagina’s: 443
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Originele titel: A Torch Against the Night

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *