Boeken,  Chicklit,  Roman

Een dag in december – Josie Silver

Een dag in december

Een dag in december ziet eruit als HET perfecte romantische boek. Wil je een romantisch verhaal? Dan is dit boek misschien iets voor jou.

Waar gaat Een Dag In December over?

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze vóélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt de bus door.

Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

Een dag in december vertelt het verhaal van Laurie. Laurie heeft dát ene moment bij de bushalte. Oogcontact met een jongen waarbij ze de vonk direct voelt overslaan. En ze stapt niet uit, waar ze zich nog een jaar lang naar over voelt. Waarom heeft ze dat nooit gedaan?! En dan komt plotseling haar beste vriendin thuis met een nieuwe vriend. En wie is die vriend? Juist, die ene jongen van de bushalte. Laurie weet niet goed hoe ze hier mee om moet gaan. Wel weet ze één ding, haar beste vriendin mag dit nooit weten. 

“Dit boek moet je oppakken als je echt een romantisch verhaal nodig hebt”

Het verhaal begint enorm zoetsappig. Zo’n typisch liefdesverhaal, waarin alles mis gaat op een gegeven moment. Laurie woont samen met haar beste vriendin Sarah en ze lijken het perfecte bestaan te hebben. Als Sarah thuiskomt met de busjongen loopt de spanning in het boek steeds hoger op. Herkent hij Laurie ook? Wat gaat ze doen? Hoe gaat ze hiermee om? Al deze vragen blijven constant door je hoofd heen gaan. Door de afwisseling van personages maakt het dat nog spannender. Je weet wat de andere personen denken en voelen. Hierdoor wordt het interessant en blijf je maar doorlezen. Aan de ene kant denk je constant: laat ze samen komen! Maar aan de andere kant: nee, nee, nee, ze mogen niet samen komen want hoe zit het dan met haar beste vriendin?!

Door deze mengeling van gevoelens tijdens het lezen, kan ik niet anders zeggen dat dit zo’n heerlijk en goed verhaal is. De frustratie is enorm voelbaar en dat maakt het verhaal heel erg krachtig.
Een perfect verhaal om te lezen tijdens de koudere dagen. Dit boek moet je oppakken als je echt een romantisch verhaal nodig hebt. Een verhaal dat je zo uitleest. Een verhaal dat je eigenlijk het liefste in één dag uit zou willen lezen. Wat mij betreft zou dit boek zelfs een film kunnen worden. De nieuwe liefdesfilm van 2019 misschien? 😉
Ik ben erg enthousiast over dit boek en kan het aan iedereen aanraden die ook maar een beetje van dit genre houdt. Zak onderuit op de bank, neem een dekentje erbij, een lekker drankje en sla dit boek open. Grote kans dat je pas weer van de bank af komt als je de laatste bladzijde dichtslaat.

Een dag in december

Titel: Een dag in december
Auteur: Josie Silver
Verschenen: 20 november 2018
Pagina’s: 368
Uitgever: Luiting Sijthoff

bol-button

Rating: 4,5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *