Boekrecensies,  Young adult

Een bijna definitieve lijst met nachtmerries – Krystal Sutherland

Een bijna definitieve lijst van nachtmerries
Sanne las het boek Een bijna definitieve lijst met nachtmerries. Een young adult boek, dat ze eigenlijk niet zo vaak meer leest. Benieuwd of deze young adult haar beviel? Lees dan snel verder.

Duisternis, pleinvrees, water… Al Esthers familieleden hebben een fobie. Esther weet nog niet wat haar grote angst is, omdat ze zo ongeveer alles uit de weg gaat: liften, kleine ruimtes, grote drukte, spinnen en nog veel meer. Tot ze wordt bestolen door een klasgenoot van vroeger. De mysterieuze Jonah steelt haar lijst met angsten. Tot Esthers eigen verbazing haalt Jonah haar over om samen alle angsten op haar lijst tegemoet te treden. Met onverwachte gevolgen…

Ik lees de laatste tijd wat minder YA, omdat ik zowel minder tijd heb als andere genres heb ontdekt, maar zo af en toe vind ik het nog steeds heerlijke boeken om op te pakken. Dit keer las ik Een bijna definitieve lijst met nachtmerries en ik werd niet teleurgesteld.
Als een boek begint met een interessant personage dat zich elke dag verkleed in een kostuum, zodat mensen haar echte zelf niet zien, begint het voor mij meteen goed. Esther is een meisje dat een lijst heeft opgesteld met mogelijke angsten, zodat ze precies weet wat ze moet vermijden. Haar familieleden zijn op z’n zachtst gezegd een beetje vreemd en juist daardoor fantastisch. Elk personage in het boek is goed uitgewerkt en dat schept meteen een band.

‘Waar je ook bent, wat voor weer het ook is, dit boek is de moeite waard’

Natuurlijk vordert het verhaal door het afwerken van de lijst en ondertussen leren we de personages beter kennen, maar ook het achtergrond verhaal.
Voor de uiteindelijk hartverwarmende boodschap moet je het boek uitlezen, maar de boodschap is er en ik denk dat hij net als bij mij een glimlach om ieders lippen tovert. En zin om je ouders te bellen.
Wellicht valt het al op hoe enthousiast ik ben over dit boek. Ik zou zelfs zo ver gaan als zeggen dat dit de perfecte YA is. Het heeft alles, een goed probleem, een lijst, originele personages, emoties, drama en… durf ik het te verklappen… een happy end.
Ik raad dit boek zeker aan om te lezen op een regenachtige dag, of in zomerse temperaturen, of in de droge vrieskou. Waar je ook bent, wat voor weer het ook is, dit boek is de moeite waard.

youngadult

Titel: Een bijna definitieve lijst van nachtmerries
Auteur: Krystal Sutherland
Verschenen: 18 april 2018
Pagina’s: 270
Uitgever: Young & Awesome
Originele titel: A Semi-Definitive List of Worst Nightmares
bol-button

Rating: 5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *