Boekrecensies,  Fantasy,  Young adult

Eclips (Twilight #3) – Stephenie Meyer

EclipsTitel: Eclips
Auteur: Stephenie Meyer
Verschenen: 2009
Pagina’s: 472
Uitgever: Van Goor
Originele titel: Eclipse 

Seattle wordt geplaagd door een serie mysterieuze moorden. Vampier Victoria zint nog steeds op wraak. Ze lijkt niet te stoppen. Bella is in groot gevaar. Daarnaast kampt Bella met een levensgroot dilemma. Ze moet kiezen tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob. Door deze beslissing dreigt de eeuwenlange strijd tussen vampiers en weerwolven weer op te laaien. Na haar eindexamen staat ze voor nóg een keuze, de belangrijkste in haar leven: die voor het leven, of voor de dood.

Let op: deze recensie bevat mogelijk spoilers. Als je benieuwd bent naar de serie dan kan je hier klikken voor de recensie van deel 1. Klik hier voor de recensie van deel 2.

Alweer het derde deel uit de serie Twilight. Vol enthousiasme begon ik aan Eclips, omdat ik de vorige twee ook zo leuk vond. En dit boek stelde me zeker niet teleur! Ook dit boek las weer heerlijk weg, en als je eenmaal aan het lezen bent, dan kan je niet meer stoppen. Bij sommige mensen begint het verhaal over Bella en Edward te vervelen, maar bij mij is dat zeker niet het geval. In tegendeel zelfs, ik wil snel aan het vierde deel beginnen, Morgenrood.

‘Eclips was weer spannend en er zat ook wat actie in’

Dit boek was zeker ook weer spannend en er zat ook wat actie in, waar ik wel van houd. Het is totaal niet voorspelbaar, tenzij je de film natuurlijk hebt gezien. Ik had de film gezien en toch kwamen er dingen aan bod die ik niet zag aankomen. De Twilight-serie blijft me telkens weer verbazen. Kortom, Eclips is gewoon weer een heerlijk boek van Stephenie Meyer. Zeker een aanrader.

Ben je benieuwd geworden naar deel 4? Hier lees je de recensie van Morgenrood, dit is het laatste deel van de serie.

Rating: 5/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.