Boekrecensies,  Roman

Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry

Echte liefde vind je in de boekhandel

Alleen al bij het zien van deze titel en de cover zou je dit boek moeten gaan lezen. Want wie is het nou niet eens met deze titel? Dat dit al een enorm pluspunt is, is duidelijk… maar is het verhaal ook goed?

Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader – die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht.

Het verhaal heeft een inleiding waar je even je tijd voor moet nemen. Langzaam stelt het boek de personages aan je voor. Al direct is duidelijk dat, zoals op de achterflap staat, Emilia haar vader zal overlijden. Dit is een moeilijk moment voor iedereen, niet alleen voor haar. Haar vader was geliefd bij de mensen in het stadje en de boekenwinkel die hij runde zelfs nog meer. Nu hij er niet meer is moet Emilia het overnemen en dat is lastiger dan ze dacht.
Naast het verhaal van Emilia kom je achter veel meer verhalen van de bewoners van het dorpje, inclusief het verhaal van haar vader zelf. Want hoe is hij op deze boekenwinkel gekomen? Wie was haar moeder? Het is wel duidelijk dat er veel afspeelt in de boekenwinkel Nightingale Books.

‘Ik zou willen dat ik net zo’n boekenwinkel in mijn stad had!’

De achterflap vind ik vrij rommelig, ik krijg geen goed beeld van waar het boek nou eigenlijk precies over gaat. Na het uitlezen van het boek begon ik dat ook te begrijpen. Er komen zó veel verhalen in voor, dat het lastig is om te vertellen waar het boek nou eigenlijk over gaat. Wel is het een prachtig boek om te lezen. De boekhandel geeft inderdaad een hoop liefde, op alle mogelijke manieren. En dat kunnen wij boekenliefhebbers natuurlijk alleen maar beamen. Het boekenwinkeltje dat zij beschrijven, kan ik alleen maar van dromen. Wat zou ik dat graag willen hebben. Misschien niet per se runnen, maar ik zou zeker graag willen dat ik zo’n boekenwinkel in mijn stad had zitten. Het boek is dan ook vooral erg romantisch opgeschreven. Er gebeurt niet zo veel, maar dat maakt ook niet zo veel uit. Echte liefde vind je in de boekhandel is zeker een boek dat je moet lezen voor de gezelligheid. Heerlijk op de bank liggen, kopje thee erbij, dit boek in je hand en gewoon genieten. Geen poespas eromheen, maar alleen jij, het boek en een glimlach op je gezicht. Want ja, dit boek liet mij keer op keer glimlachen. Het voelt allemaal heel oprecht opgeschreven en daar houd ik wel van.
Mocht je meer spanning willen in je boek of een boek waar duidelijk één verhaallijn in zit, dan is dit boek niks voor jou. Maar mocht je gewoon een boek lang willen glimlachen en willen genieten zonder te veel gedoe, dan is dit boek echt iets voor jou! Ren naar de boekhandel want: echte liefde vind je in de boekhandel 😉

wat nu

Titel: Echte liefde vind je in de boekhandel
Auteur: Veronica Henry
Verschenen: 17 januari 2017
Pagina’s: 336
Uitgever: Boekerij

bol-button

Rating: 4.5/5

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *