Algemeen, New in

E-reader: Kobo Glo – Eerste indruk

Een e-reader is wel erg handig. Voor school, maar ook voor privé gebruik. Het lezen van een boek wordt veel makkelijker, zeker voor Adorable Books. Veel van de recensieboeken die wij krijgen zijn ePub bestanden, dat is natuurlijk ideaal maar het is ook handig om dan een fijne e-reader in je bezit te hebben. Vandaag een eerste indruk van de Kobo Glo e-reader!

Kobo Glo

Laatst begon het toch te kriebelen, een e-reader. Ook voor school: Ik kan mijn samenvattingen voor tentamens erop zetten. Handig! Maar, welke werd het dan? Danique E, Danique V en Tedje hebben een Sony e-reader in hun bezit, maar toch wilde ik wat anders. Door Dieuwke besloot ik voor een Kobo te gaan. Danique V. heeft mij vervolgens verder geholpen met het type van Kobo ik wilde nemen. Het werd de Kobo Glo. Ik ontving hem laatst per post.

Kobo Glo

Hier kun je het ingebouwde lampje zien. Handig! Ik gebruik hem soms zelfs overdag.

Voordelen:
– Hij is heel klein! Hij past gemakkelijk in je tas, maar leest ook fijn in je handen.
– De e-reader is heel overzichtelijk.
– Er zit een ingebouwd lichtje in de e-reader. Zó fijn, hierdoor leest het helemaal niet moeilijk in het donker. Je kunt dit gemakkelijk aanpassen, voor als je ’s nachts in bed ligt en het scherm iets te donker of te licht vind.
– Hij is volledig touchscreen. Klikt makkelijk door.
– De leesstatistieken: je kunt zien hoeveel je hebt gelezen en hoeveel uur je hebt gelezen. Zo leuk!
– PDF bestanden kunnen makkelijk worden geopend. Vind ik handig, ik gebruik veel PDF’jes voor samenvattingen voor school.
– Je kunt gemakkelijk zoeken in je e-reader, voor het geval je een boek kwijt bent.
– Veel opslagruimte. Er passen een hoop boeken op, mocht je nog meer boeken willen kun je het zelf uitbreiden.
– De batterij gaat heel lang mee, ik doe ongeveer 2 weken met een batterij als ik véél lees (en veel = elke dag minimaal 5 uur)

Kobo Glo
Nadelen:
– Tot nu toe nog geen. Het enige nadeel kan zijn dat je geen fysieke boeken in je handen hebt. Al zijn die statistieken ook best leuk om te lezen.

Kobo Glo
Binnenkort komt de uitgebreide review, ik wil eerst de e-reader langer in mijn bezit hebben. Nu kan ik nog niet zeggen hoe het ding echt is, al ben ik er écht heel erg blij mee!

De kobo glo kost rond de €119,95 en is onder andere te koop bij MediaMarkt.

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply tamara mei 27, 2014 at 07:14

  ik heb hem zelf ook en ben er erg blij mee. heb hem zelf al bijna 1 1/2 jaar en gebruik hem dagelijks.

 • Reply Sanne mei 27, 2014 at 08:27

  Ik heb em ook en hij wordt iedere dag in de trein met veel plezier gebruikt! Ik vind de pdf’s alleen wel rot lezen, het formaat pagina is steeds net anders 🙁

 • Reply Zina mei 27, 2014 at 09:17

  Ik heb zelf de Kobo Touch en daar ben ik ook erg blij mee. Al gaat er nog steeds niets boven een écht boek.

 • Reply Lotte mei 27, 2014 at 13:25

  Hoewel er natuurlijk niets boven een fysiek boek gaat, ben ik verliefd op mijn Kobo. Hoe kan ik anders 20 boeken meenemen op vakantie zonder dat mijn koffer te zwaar wordt? 🙂

 • Reply Kelly mei 27, 2014 at 13:59

  Ik ben zelf echt geen fan van e-readers. Ik heb heel erg snel last van hoofdpijn en vind daarom een fysiek boek een stuk fijner.

 • Reply Dieuwke mei 27, 2014 at 16:20

  Yeah! Ben blij dat ik je ermee heb kunnen helpen meis! En natuurlijk dat ie ook nog eens bevalt

 • Reply Mel@thedailyprophecy mei 27, 2014 at 21:06

  Ik ben nog steeds gek op het kopen van boeken, maar een e-reader is zeker als blogger niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik heb ook de Kobo Glo en gebruik hem al ruim 1.5 jaar. Geen moment spijt van gehad 🙂 Het ingebouwde licht is vooral iets waar ik gek op ben! Ideaal voor ’s nachts lezen.

 • Reply Lezen op vakantie: waarom ik liever mijn e-reader mee neem augustus 24, 2019 at 06:00

  […] e-reader dateert inmiddels uit 2014 en dit is mijn tweede e-reader. Ik heb een Kobo Glo HD, met roze achterkant, en ben er nog steeds heel blij mee. Er past veel op, hij werkt handig en hij […]

 • Leave a Reply