Algemeen,  New in

E-reader: Kobo Glo – Eerste indruk

Een e-reader is wel erg handig. Voor school, maar ook voor privé gebruik. Het lezen van een boek wordt veel makkelijker, zeker voor Adorable Books. Veel van de recensieboeken die wij krijgen zijn ePub bestanden, dat is natuurlijk ideaal maar het is ook handig om dan een fijne e-reader in je bezit te hebben. Vandaag een eerste indruk van de Kobo Glo e-reader!

Kobo Glo

Laatst begon het toch te kriebelen, een e-reader. Ook voor school: Ik kan mijn samenvattingen voor tentamens erop zetten. Handig! Maar, welke werd het dan? Danique E, Danique V en Tedje hebben een Sony e-reader in hun bezit, maar toch wilde ik wat anders. Door Dieuwke besloot ik voor een Kobo te gaan. Danique V. heeft mij vervolgens verder geholpen met het type van Kobo ik wilde nemen. Het werd de Kobo Glo. Ik ontving hem laatst per post.

Kobo Glo

Hier kun je het ingebouwde lampje zien. Handig! Ik gebruik hem soms zelfs overdag.

Voordelen:
– Hij is heel klein! Hij past gemakkelijk in je tas, maar leest ook fijn in je handen.
– De e-reader is heel overzichtelijk.
– Er zit een ingebouwd lichtje in de e-reader. Zó fijn, hierdoor leest het helemaal niet moeilijk in het donker. Je kunt dit gemakkelijk aanpassen, voor als je ’s nachts in bed ligt en het scherm iets te donker of te licht vind.
– Hij is volledig touchscreen. Klikt makkelijk door.
– De leesstatistieken: je kunt zien hoeveel je hebt gelezen en hoeveel uur je hebt gelezen. Zo leuk!
– PDF bestanden kunnen makkelijk worden geopend. Vind ik handig, ik gebruik veel PDF’jes voor samenvattingen voor school.
– Je kunt gemakkelijk zoeken in je e-reader, voor het geval je een boek kwijt bent.
– Veel opslagruimte. Er passen een hoop boeken op, mocht je nog meer boeken willen kun je het zelf uitbreiden.
– De batterij gaat heel lang mee, ik doe ongeveer 2 weken met een batterij als ik véél lees (en veel = elke dag minimaal 5 uur)

Kobo Glo
Nadelen:
– Tot nu toe nog geen. Het enige nadeel kan zijn dat je geen fysieke boeken in je handen hebt. Al zijn die statistieken ook best leuk om te lezen.

Kobo Glo
Binnenkort komt de uitgebreide review, ik wil eerst de e-reader langer in mijn bezit hebben. Nu kan ik nog niet zeggen hoe het ding echt is, al ben ik er écht heel erg blij mee!

De kobo glo kost rond de €119,95 en is onder andere te koop bij MediaMarkt.

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *