New in

E-books van de bibliotheek

Ik ben al jaren lid van de bibliotheek. Hoewel ik de afgelopen tijd niet meer zo vaak naar de bieb ga – gewoonweg omdat we bij Adorable Books zoveel recensie-exemplaren krijgen dat ik wel een tijd zoet ben – vind ik het toch altijd heerlijk om er rond te neuzen. Een groot voordeel die leden van de bieb hebben, is dat je ook online boeken kan lenen, of te wel e-books! Een paar dagen geleden leek me het een uitgelezen kans om dit eens te gaan proberen, zodat ik lekker veel kan lezen op m’n e-reader op vakantie. Kijk mee welke digitale boeken ik leende!

Examendeal – Margje Woodrow

In de week voor haar schoolexamens hoort Kiki op het toilet van school twee meisjes smoezen over het bestellen van examenopgaven. Wie die meisjes zijn, weet ze niet, maar wat haar te doen staat wél: ze móét erachter komen waar die examens te koop zijn. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor haar vrienden. Want zonder voorkennis halen ze hun diploma nooit! Dat haar keuze een heel gevaarlijke is, zeker omdat Kiki’s vader op haar school lesgeeft, wordt al snel duidelijk. Voor ze het weet raakt Kiki verstrikt in een web van intriges, waar niemand haar uit lijkt te kunnen redden: niet haar hechte vriendenclubje, en zelfs niet haar stoere vriendje Mick. 

Sinds ik Geraakt van Margje Woodrow heb gelezen, ben ik ook benieuwd naar dit boek geworden! Ik vond haar schrijfstijl erg prettig, dus ik ben erg benieuwd naar dit verhaal.

Wonderkind (Legend #2) – Marie Lu

Aan het eind van boek 1 ontsnappen Day en June ternauwernood aan een executie dankzij de tussenkomst van de Patriotten. Deze rebellen, die loyaal zijn aan de voormalige Verenigde Staten, gooien het op een akkoordje met hen. Day krijgt een prothese voor zijn manke been. In ruil daarvoor moeten ze de Patriotten bijstaan bij de aanval tegen de Republiek. Het plan is om de nieuwe Elector Primo te vermoorden. Anden blijkt echter een sympathieke, niet-corrupte jonge jongen te zijn, die bovendien het leven van Days broer Eden redt. Dit brengt Day en June in een lastig pakket. Als de jonge Elector dan ook nog hevig verliefd wordt op June, wordt Day helemaal op de proef gesteld…

Ik ben al benieuwd naar deel 2 uit de Legend-serie sinds ik deel 1 uit heb. Ik kwam er steeds maar niet aan toe om het boek te lezen en nu krijg ik eindelijk de kans! Ik ben heel erg benieuwd hoe deze serie verder gaat.

Stout, stouter, stoutst – Lauren Myracle, Sarah Mlynowski & E. Lockhart

Hartsvriendinnen Jesse en Vicks werken bij hetzelfde restaurant. Als Jesse te horen krijgt dat haar moeder een knobbel in haar borst heeft, weet ze niet hoe snel ze de narigheid moet ontvluchten. Ze stelt Vicks voor om samen op reis te gaan. Collega Mel mag zich bij hen aansluiten, op voorwaarde dat ze de trip betaalt. Alledrie stappen ze zo met hun eigen redenen in dit avontuur. Liefdesperikelen zijn uiteraard volop aan de orde en de vriendschap tussen Jesse en Vicks wordt flink op de proef gesteld, maar ook zwaardere onderwerpen worden niet geschuwd. De roadtrip brengt de meiden wellicht niet wat ze er in eerste instantie van verwachtten, maar brengt hen wel dichter bij elkaar. 

Ik had nog nooit van dit boek gehoord, maar de samenvatting er van trok gelijk mijn aandacht. Mij lijkt het een heerlijk zomerverhaal voor tussendoor.


Superchef – Anne West

Wanneer Esther haar vroegere crush Vincent tegenkomt, ontdekt ze dat hij een restaurant heeft: Chez Esther. Toeval? Hoe het ook zij, Vincent heeft het te druk om iets met haar te beginnen. Maar hij inspireert haar wel om mee te doen aan Superchef, een tv-zoektocht naar kooktalent. Al gauw speelt Esthers leven zich af in de keuken. Tussen de rondvliegende ingrediënten wordt haar droom werkelijkheid. En die heeft niet alleen te maken met eten!

Ook dit boek kende ik van tevoren niet, maar het lijkt me gewoon een fijne chicklit die ik lekker op het strand kan lezen.

Beloofd is beloofd – Erica James

Maggie Storm werkt als schoonmaakster bij mensen die meer geld dan manieren hebben. Ik moet eens wat beter voor mezelf opkomen, belooft zij zichzelf. Thuis heeft ze een man die totaal geen aandacht voor haar heeft en ze droomt over een leven zoals in een romantisch boek… Ella Moore neemt zich voor zich door haar hoofd en niet door haar hart te laten leiden. Ze wil zich niet meer laten meeslepen, want ze herstelt net van zeven verloren jaren in een kansloze relatie. Geen vrouwen meer, zegt Ethan Edwards tegen zichzelf. Als afleiding van zijn deprimerende huwelijk gaat hij geregeld vreemd. Wanneer hij Ella tegenkomt, merkt hij dat hij graag bij haar is om andere redenen dan een avontuurtje. 

Dit boek heb ik lang geleden aan mijn to-read-list toegevoegd. Toen ik hem op de site van de bieb tegenkwam, moest ik hem wel lenen!

Als flamingo’s op het schoolplein staan – Wendy Wunder

Cameron Cooper, een cynische 16-jarige met ongeneeslijke kanker, heeft van de doktoren te horen gekregen dat alleen een wonder haar nog kan redden. Onder het mom van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’, sleept haar moeder de hele familie mee naar de andere kant van het land, naar Promise, een plaats die bekend staat om zijn mystieke, helende krachten. Maar Cam gelooft niet in de spirituele prietpraat van haar moeder en komt in opstand. Wonderen bestaan niet, dat weet ze zeker. Maar hoe meer tijd ze doorbrengt in Promise, hoe meer ze begint te geloven in dingen die ze eerder nooit geloofde.

Dit lijkt me een heel mooi, aangrijpend verhaal. Ik heb heel veel positieve recensies gelezen over dit boek, dus ik weet zeker dat ik deze snel ga lezen.

 

En dat waren de e-books die ik bij de bieb heb geleend. Ik heb drie weken de tijd om ze uit te lezen, maar zeker op vakantie moet dat wel lukken. Ik vind het echt ideaal dat je ook gewoon e-books kan lenen, je hoeft er zelfs de deur niet voor uit. Met twee klikken is het gebeurd! Ben jij lid van de bibliotheek en heb jij weleens e-books geleend?

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Karlijn augustus 16, 2014 at 10:41

  Ik heb geen e-reader dus e-books vallen af. Wonderkind is trouwens een heel leuk boek, ik kan niet wachten tot deel 3 vertaalt is in het Nederlands 🙂

  • Reply Mathilde augustus 25, 2014 at 11:51

   je kunt deze e-boeken ook via je computer lezen

 • Reply Kelly augustus 16, 2014 at 11:06

  Wat leuk zeg! Ik ben zelf geen fan van e-books, maar het is wel erg handig. 🙂

 • Reply Tessa augustus 17, 2014 at 18:09

  Hé, wat een goed idee! Hebben ze ook Engelse e-books?

 • Reply Mathilde augustus 25, 2014 at 11:53

  Leuk hè, dat je via de bibliotheek e-boeken kunt lenen. Ik heb op mijn website dit weekend overzichten geplaatst met de Nederlandse e-boeken voor kinderen en jongeren. Voor jeugdboeken zijn er ook Arabische en Engelse boeken zag ik.

  En ja, ik heb “Kate” van Ineke Kraijo al eens geleend. Beviel me goed!

 • Reply Beth Conti november 20, 2014 at 20:42

  Heeft u behoefte aan een lening fondsen zo ja contact met ons op via: beth.conti09@blumail.org

 • Leave a Reply