Boekrecensies, Young adult

Dwaaleiland – Melissa de la Cruz

Dwaaleiland Titel: Dwaaleiland
Auteur: Melissa de la Cruz
Verschenen: juli 2015
Pagina’s: 264
Uitgever: Van Goor
Originele titel: Isle of the Lost

Cruella de Ville, de boze koningin uit Sneeuwwitje, Jafar, Maleficent… iedereen weet hoe de traditionele Disney-verhalen aflopen, maar waar zijn de schurken nu? Maak je borst maar nat want ze zijn druk bezig met gemene plannen maken. De bekende schurken uit de Disney-klassiekers zijn met hun kinderen verbannen uit het koninkrijk Auradon naar Dwaaleiland. Hun kinderen Mal, Evie, Jay en Carlos zijn al net zulke onruststokers als hun gemene ouders. Ze zijn druk bezig snode plannen te beramen om weer aan de macht te komen in Auradon.

Mening over Dwaaleiland

Toen ik het omslag van dit boek zag, was ik spontaan verliefd. Wat een praaltje! Echt een aanwinst voor in je kast. In eerste instantie was ik razendenthousiast over Dwaaleiland. Ik ben dol op Disney en alles wat erbij komt kijken, daarom moest dit boek ook wel geweldig zijn. Helaas vond ik het een vrij grote tegenvaller. Ik ben een grote liefhebber van Young Adult boeken, en daarom moest ik hem natuurlijk lezen. Alleen denk ik dat het nét geen Young Adult boek is.

In het boek leer je de vier kinderen van grote superschurken kennen. Mal, Evie, Jay en Carlos. In principe vond ik de setting van het verhaal wel klinken alsof het een vrij spannend boek is, desondanks vond ik het toch wat aan de voorspelbare kant. Je wist in het begin al hoe het verhaal zou gaan aflopen. Zelfs voor een Young Adult boek vond ik dat het boek wat aan de kinderachtige kant was. Ik vond het erg leuk om meer te lezen over de slechteriken, en hoe zij nu leefden op het eiland.

Is Dwaaleiland een must-read? Mwah.. Ik vond het wel vermakelijk. Soms ergerde ik me er aan omdat het zo voor de hand lag, maar toch heb ik het boek uitgelezen. Ik vond het einde wel een stuk spannender dan het begin, maar toch wist je al dat het voorspelbaar zou aflopen. Ik denk dat als het boek veel spannender (en minder voorspelbaar) zou zijn geweest, hij veel beter had gescoord. Het einde was trouwens erg open, dat gaf me echt de indruk dat er een vervolg kwam. Ik kon alleen geen informatie op het internet vinden, dus ik denk niet dat er een vervolg zal komen.

Meer recensies lezen van de boeken van Melissa de la Cruz? Klik dan hier.

Rating: 3/5

bol-button

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply G augustus 11, 2015 at 15:09

  Ik was erg benieuwd naar dit boek, maar zo te lezen is het de moeite van aanschaffen niet waard. Zonde!

 • Reply Lisette augustus 11, 2015 at 15:15

  Heb het boek ook gelezen en vlak daarna de Disney Channel film bekeken. De film was voor mij echt een vervolg op het boek!

 • Reply Esther augustus 14, 2015 at 11:46

  Ik ben alsnog erg benieuwd naar dit boek. Ik hoor er zo veel verhalen over!

 • Reply hetboekenik augustus 22, 2015 at 14:23

  Er komt een film uit dacht ik en dat zou het vervolg zijn

 • Reply HebIkWeer januari 31, 2016 at 13:58

  Ik dacht dat er wel een vervolg kwam volgens mij las ik dat op Melissa’s Wikipedia pagina.

 • Leave a Reply