Durf te schrijven
Boeken,  Non-Fictie

Durf te schrijven! – Carry Slee

Durf te schrijven! Vroeger was ik groot fan van Carry Slee. En ja, ook ik zei altijd dat ik een boek wilde schrijven. Daar is tot nu toe nooit iets van gekomen. En daar verscheen toen dit boek, van Carry Slee. Mijn interesse was gewekt.

Waar gaat Durf te schrijven! over?

‘Carry, ik wil schrijver worden, kun jij me helpen?’
Deze vraag wordt ontzettend vaak aan Carry gesteld. Nu komt ze met het antwoord: in Durf te schrijven! deelt ze al haar schrijfgeheimen met jou. Hoe je inspiratie krijgt en jezelf ertoe zet om nu écht de pen op te pakken. Hoe je ervoor zorgt dat jouw verhaal een pakkend begin heeft en dat je personages gaan leven. Hoe je het plot van jouw boek zo spannend, ontroerend of interessant maakt, dat niemand meer kan stoppen met lezen.
Met aansprekende opdrachten en grappige anekdotes over haar eigen schrijfervaringen loodst Carry je door het schrijfproces heen. In een toegankelijke stijl laat ze je zien dat er niets zo heerlijk is als schrijven. Aan de slag, durf te schrijven!

Het boek is ontzettend makkelijk opgezet. Carry Slee vertelt vooral vanuit de ik-persoon. En haalt er een hoop persoonlijke verhalen bij. Hierdoor krijg je veel tips, maar wordt het ook herkenbaar. Dingen zoals ‘Oh, dus bij haar gaat het zó’ kwam vaak in mijn hoofd op tijdens het lezen van dit boek. Je krijgt vaan een super romantisch beeld bij auteurs die het goed voor elkaar hebben, zoals Carry Slee. Maar ook zij heeft zo haar obstakels. Je krijgt een kijkje in haar manier van werken door de kleine persoonlijke stukjes tussendoor. Dit houdt het ook luchtig en voelt het niet per se als een doen-boek, vol met opdrachten. Daarnaast zijn de opdrachten ook daadwerkelijk waardevol. Carry Slee geeft zelf een klein opzetje, laat zien hoe je het kunt aanpakken en daarna mag je zelf aan de slag. Doordat ze zelf al een klein voorbeeld geeft, stuurt ze je alvast in de goede richting. Ontzettend handig als je écht niet weet hoe je moet beginnen met jouw boek.

‘Carry Slee geeft je handige tools om aan de slag te gaan met je eigen boek’

Het boek bevat daarnaast ook veel adviezen die je goed op weg helpen. Hoe maak je een goede karakterbeschrijving? Hoe maak je je hoofdpersonen? Hoe zorg je dat ze obstakels overwinnen? Carry Slee geeft je handige tools om dit voor elkaar te krijgen en daarna zelf aan de slag te gaan met je eigen boek. Een leuke toevoeging vond ik de cartoons die in het boek verwerkt zijn. Luchtig en heel grappig. Misschien ook wel herkenbaar voor sommige mensen. Het houdt het boek leuk en zorgt ervoor dat je er snel doorheen gaat. Durf te schrijven! is een boek die je eigenlijk per hoofdstuk moet behandelen. Leg het daarna weer even weg en laat het stuk ook goed tot je door dringen. Daarnaast raad ik het boek zeker aan als je echt wilt beginnen met schrijven. Ben je al een ervaren auteur? Of schrijf je al vrij veel? Dan is dit boek hoogstwaarschijnlijk minder geschikt voor jou.

Een tweede kans voor Jazz Titel: Durf te schrijven!
Auteur: Carry Slee
Verschenen: maart 2019
Pagina’s: 176
Uitgever: Overamstel uitgevers

bol-button

Rating: 4/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *