Boekrecensies,  Roman

Duizend kilometer tussen jou en mij – Jennifer E. Smith

Duizend kilometer tussen jou en mijTitel: Duizend kilometer tussen jou en mij
Auteur: Jennifer E. Smith
Verschenen: 17 juni 2014
Pagina’s: 352
Uitgever:  Fontein
Originele titel: The Geography of You and Me

Wanneer de stroom uitvalt in New York zit Lucy vast in de lift met de zoon van de conciërge. Lucy kent Owen nauwelijks, maar al snel blijkt dat ze een klik hebben. Eenmaal bevrijd neemt Owen haar mee naar het dak van hun wolkenkrabber, waar ze een magnifiek uitzicht hebben over donker New York. Het wordt een magische nacht.

Met het licht keert ook de realiteit terug: Owen verhuist naar de westkust en Lucy vertrekt naar Schotland. Betekent dit het einde? Of kan liefde elke afstand overbruggen?

Mening over Duizend kilometer tussen jou en mij

Wat een heerlijk verhaal! Soms zit ik teveel met mijn hoofd in dystopische verhalen en dan heb ik een leuke roman nodig waardoor ik alle fantasie en futuristische werelden om me heen vergeet. Dit boek was een perfect tussenboek, zoals ik vaak zeg. Hij las heerlijk weg, een leuk verhaal zonder teveel poespas en natuurlijk de nodige dosis romantiek.

Toen ik begon aan het boek had ik vrijwel geen verwachtingen. Ik kende de schrijfster nog niet, en ik zocht een leuk en vermakelijk boek. Toch heeft Jennifer E. Smith mij verrast! Ze heeft een fijne schrijfstijl. Je merkt dat ze vaker boeken schrijft die in dit genre vallen, en daar hou ik van. Daardoor leest het boek nog net een stuk makkelijker weg, lijkt het wel. Het verhaal vind ik ietwat cliché, maar bijna alle romans/chicklits hebben wel een cliché verhaal, toch? Het verhaal vind ik soms wel wat langdradig, maar dit gaat niet vervelen.

New York, Schotland, West-Amerika, Parijs en Londen… Niets is te gek in dit boek. Onwijs leuk, vind ik zelf, want ik zag de beelden helemaal voor me zoals Jennifer E. Smith het had beschreven. Het regenachtige Londen, de stikhete straten in New York.. Ik vind Duizend kilometer tussen jou en mij zeker een leuk boek om te lezen, zeker als je een boek voor tussendoor zoekt. Leuk voor aan het strand, aan het zwembad of op de camping. Mocht je het boek in je kast hebben staan en nog niet gelezen hebben, dan kan ik het zeker aanraden om hem binnenkort toch te gaan lezen. Verwacht er geen hoog literair werk van, maar een vermakelijk boek.

Meer recensies lezen van de boeken van Jennifer E. Smith? Klik dan hier.

Rating: 3,5/5

bol-button

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *