Boekrecensies, Roman

Duizend kilometer tussen jou en mij – Jennifer E. Smith

Duizend kilometer tussen jou en mijTitel: Duizend kilometer tussen jou en mij
Auteur: Jennifer E. Smith
Verschenen: 17 juni 2014
Pagina’s: 352
Uitgever:  Fontein
Originele titel: The Geography of You and Me

Wanneer de stroom uitvalt in New York zit Lucy vast in de lift met de zoon van de conciërge. Lucy kent Owen nauwelijks, maar al snel blijkt dat ze een klik hebben. Eenmaal bevrijd neemt Owen haar mee naar het dak van hun wolkenkrabber, waar ze een magnifiek uitzicht hebben over donker New York. Het wordt een magische nacht.

Met het licht keert ook de realiteit terug: Owen verhuist naar de westkust en Lucy vertrekt naar Schotland. Betekent dit het einde? Of kan liefde elke afstand overbruggen?

Mening over Duizend kilometer tussen jou en mij

Wat een heerlijk verhaal! Soms zit ik teveel met mijn hoofd in dystopische verhalen en dan heb ik een leuke roman nodig waardoor ik alle fantasie en futuristische werelden om me heen vergeet. Dit boek was een perfect tussenboek, zoals ik vaak zeg. Hij las heerlijk weg, een leuk verhaal zonder teveel poespas en natuurlijk de nodige dosis romantiek.

Toen ik begon aan het boek had ik vrijwel geen verwachtingen. Ik kende de schrijfster nog niet, en ik zocht een leuk en vermakelijk boek. Toch heeft Jennifer E. Smith mij verrast! Ze heeft een fijne schrijfstijl. Je merkt dat ze vaker boeken schrijft die in dit genre vallen, en daar hou ik van. Daardoor leest het boek nog net een stuk makkelijker weg, lijkt het wel. Het verhaal vind ik ietwat cliché, maar bijna alle romans/chicklits hebben wel een cliché verhaal, toch? Het verhaal vind ik soms wel wat langdradig, maar dit gaat niet vervelen.

New York, Schotland, West-Amerika, Parijs en Londen… Niets is te gek in dit boek. Onwijs leuk, vind ik zelf, want ik zag de beelden helemaal voor me zoals Jennifer E. Smith het had beschreven. Het regenachtige Londen, de stikhete straten in New York.. Ik vind Duizend kilometer tussen jou en mij zeker een leuk boek om te lezen, zeker als je een boek voor tussendoor zoekt. Leuk voor aan het strand, aan het zwembad of op de camping. Mocht je het boek in je kast hebben staan en nog niet gelezen hebben, dan kan ik het zeker aanraden om hem binnenkort toch te gaan lezen. Verwacht er geen hoog literair werk van, maar een vermakelijk boek.

Meer recensies lezen van de boeken van Jennifer E. Smith? Klik dan hier.

Rating: 3,5/5

bol-button

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Nikita mei 14, 2015 at 18:12

  Ik heb dit boek in januari of februari gelezen, en ik vond het even geweldig als jij 🙂 xxx

 • Reply Annelies mei 14, 2015 at 19:20

  Leuke recensie! Ik vond het ook een heel leuk boek!

 • Reply Daniëlle mei 15, 2015 at 09:06

  Lijkt me een leuk boek! Ik heb nu twee boeken van Jennifer E. Smith gelezen, allebei leuk! 😉

 • Reply Anneke mei 15, 2015 at 09:59

  Voor mij was dit boek een kleine teleurstelling. Ik vond eigenlijk voornamelijk de stukken waar ze samen waren leuk.

 • Reply Esther mei 15, 2015 at 10:44

  Lijkt mij ook een leuk boek! 🙂

 • Reply beautifulday4makeup mei 15, 2015 at 12:20

  Het klinkt als een leuk lees maar lekker weg boek

 • Reply Celeste mei 15, 2015 at 23:52

  Ik heb dit boek echt al heel lang in mijn Currently Reading staan op Goodreads. Slecht eigenlijk. Die 50 pagina’s die ik gelezen had, vond ik namelijk wel leuk. Hm. Maar weer eens in verdiepen als ik wat meer tijd heb.

 • Leave a Reply