Boekrecensies,  Roman

Duet met jou – Dani Atkins


Duet met jou is het nieuwste boek van Dani Atkins dat verschenen is in Nederland. Haar vorige boeken zijn vol lof ontvangen, ik was dan ook erg benieuwd naar dit boek.

Ally en Charlotte waren ooit vrienden, maar dat is verwaterd. Charlotte is getrouwd met David, Ally’s eerste en grootste liefde, en dat heeft Ally haar nooit kunnen vergeven. Ally zelf is tegenwoordig gelukkig getrouwd met Joe, en ze voeden samen hun zoon Jake op. Maar dan treffen de twee vrouwen elkaar voor het eerst sinds jaren weer, onder de slechtst denkbare omstandigheden: in het ziekenhuis, waar David en Joe vechten voor hun leven. Een dag lijkt weinig in een mensenleven, maar voor Ally en Charlotte zal het leven in deze 24 uur onherkenbaar veranderen.

Ik had nog nooit een boek van Dani Atkins gelezen, terwijl het mij wel keer op keer is aangeraden. Toen ik zag dat dit boek uit zou komen, besloot ik een gokje te wagen. Wie weet is Dani inderdaad wel dé schrijfster dat mensen zeggen. Teleurgesteld was ik achteraf zeker niet…
Het verhaal gaat over Ally en Charlotte. De twee vrouwen kennen elkaar van een lange tijd geleden en komen elkaar weer tegen op een erg ongelukkig moment. Het boek speelt zich af in een kleine 24 uur en ondertussen lees je verschillende flashbacks terug. Veel kan ik niet verklappen over het verhaal, wel kan ik je vertellen dat het ontzettend ontroerend is. In eerste instantie dacht ik dat ik heel erg zou meeleven met één personage in het boek en dat ik de ander ‘niet zo leuk zou vinden’. Het blijkt dan ook toch maar weer dat je altijd twee kanten van een verhaal moet kennen en hierdoor begon ik ook het andere personage enorm te waarderen.

‘Letterlijk om te janken, wát een verhaal’

Ik kan mijzelf wel voor mijn kop slaan dat ik nog nooit eerder een boek van Dani Atkins heb opgepakt. Wat een geweldige schrijfstijl heeft deze vrouw en wat schiet je door het boek heen zeg. Ik wilde het boek echt niet wegleggen en aan het einde moest ik écht eventjes bijkomen. Letterlijk om te janken, wát een verhaal.
Het boek is een aanrader voor vrijwel elke lezer. Het verhaal is prachtig, meeslepend en vooral erg goed beschreven. Ik denk ook dat iedereen delen van dit verhaal ergens zal herkennen. Misschien wel een keer zelf meegemaakt, zelf ooit gehoord of misschien is het ergens wel je angst dat dit jou ook overkomt.
Het enige minpuntje aan dit boek vind ik dan misschien wel de titel. In het Engels klinkt het allemaal erg mooi ‘Our song’, maar in het Nederlands lijkt het meer alsof het ook daadwerkelijk om een duet gaat. Misschien komt het ook wel doordat duet gewoon geen mooi sprekend Nederlands woord is. Maar goed, als dit het enige echte minpuntje aan het boek is, dan is dat erg goed te overzien lijkt mij 😉
Duet met jou is een enorme aanrader. Echt een must voor in je boekenkast. Tip: lees het boek niet in de trein, er zullen tranen komen.

nazomer

Titel: Duet met jou
Auteur: Dani Atkins
Verschenen: 1 augustus 2017
Pagina’s: 400
Uitgever: De Fontein

bol-button

Rating: 5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *