Boekrecensies,  Young adult

Dubbelgangers – Jesper Wung-Sung

DubbelgangersTitel: Dubbelgangers
Auteur: Jesper Wung-Sung
Verschenen: augustus 2015
Pagina’s: 168
Uitgever: Clavis
Originele titel: Kopierne

Jonas voelt zich geweldig. Hij heeft net de beste voetbalwedstrijd van zijn leven gespeeld. Alles lukte gewoon, en dat heeft ook Maria gezien. Maar als Jonas even later thuiskomt, gebeurt er iets heel vreemds: zijn ouders laten hem niet binnen. Eerst denkt Jonas nog dat het een flauwe grap is. Tot hij in de huiskamer een jongen ziet. Een jongen die als twee druppels water op hem lijkt … Meteen daarna duiken er twee mannen op, die geen goede bedoelingen hebben. Jonas vlucht en ontmoet eerst Ian en daarna Ronnie. Alle drie hebben ze hetzelfde meegemaakt. Samen ontdekken de voortvluchtigen waarom ze door hun ouders verstoten zijn en waarom er jacht op hen gemaakt wordt.

Mening over Dubbelgangers

Als in het begin van het verhaal blijkt dat Jonas niet meer welkom is thuis zit je direct in het verhaal. De spanning neemt al gauw toe als twee mannen hem willen ontvoeren. Jonas vlucht en ontmoet twee jongens die ook op de vlucht zijn. Zodra ze gedurende het verhaal erachter komen waarom ze verstoten zijn, is er nog maar één einde mogelijk.

Het boek heeft naar mijn mening een sterk begin. Je voelt het onbegrip van Jonas als hij niet meer welkom is thuis en de schrijver neemt je direct mee in het verhaal als blijkt dat twee mannen hem willen ontvoeren. Het verhaal is direct spannend en de schrijver maakt je nieuwsgierig naar de reden waarom hij niet meer welkom is. Jammer genoeg neemt de spanning af zodra ze erachter komen waarom ze verstoten zijn. Ik hoopte tot de laatste bladzijde dat het allemaal toch anders af zou lopen maar dit was niet het geval.

Dubbelgangers is een mooi fantasieverhaal’

Allereerst wil ik even zeggen dat de cover van dit boek echt prachtig is. Je zou het boek spontaan op tafel willen laten liggen. De verwachtingen van het verhaal waren hoog nadat ik de tekst op de achterkant had gelezen. Het boek heeft ook een erg sterk begin waarin de schrijver je meteen meeneemt in het verhaal. Jammer genoeg verloor ik mijn aandacht nadat bekend wordt waarom ze zijn verstoten door hun ouders. Over het algemeen heeft het boek een hele goede verhaallijn maar door het sterke begin had ik er wat meer van verwacht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet vaak Young Adults lees, het is niet helemaal mijn genre. Toch wilde ik dit boek een kans geven doordat de achterflap me zo erg aansprak. Het idee van het boek vind ik echt heel goed, de uitwerking voldoet helaas niet helemaal aan mijn verwachtingen. Het boek is iets voor jou als jij houdt van mooie fantasieverhalen en spanning in een verhaal niet zo belangrijk vindt.

Rating: 2/5

bol-button

Deze recensie is geschreven door Sophie, lid van de Adorable Bookclub.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *