Dubbel bedrog
Boeken,  Thriller

Dubbel bedrog – Julienne Brouwers

In 2012 las ik het eerste boek van Julienne Brouwers (2012 alweer!!). Een boek dat mij enorm verraste. Toen haar tweede boek, Dubbel Bedrog, uitkwam, wilde ik die ook zeker lezen.

Waar gaat Dubbel Bedrog over?

Na het onverwachte overlijden van haar man Olivier staat huisarts Myrthe plotseling alleen voor de zorg van hun peuter. Tijdens het uitzoeken van hun documenten stuit ze op een liefdesbrief en komt er tot haar schok achter dat Olivier een affaire had voor zijn dood. Ze raakt in contact met de minnares en ontdekt dat haar man in een lastige zaak verwikkeld was, bij zijn advocatenkantoor op de Zuidas. Myrthe krijgt steeds meer aanwijzingen dat haar man onder verdachte omstandigheden is overleden en gaat op eigen onderzoek uit, maar stuit hierbij op weerstand van de politie en haar vriendinnen. Ze kan de zorg voor haar patiënten en haar zoon tijdens haar zoektocht maar nauwelijks aan en langzamerhand begint Myrthe de grip op haar leven te verliezen. Wanneer Myrthe steeds bedreigendere boodschappen begint te ontvangen, vreest ze voor haar veiligheid. Maar dan ontmoet ze opeens een aantrekkelijke man, Daan, die hoop op een positieve toekomst geeft. Ondertussen lijkt ze het mysterie rondom de dood van haar echtgenoot langzaam te ontrafelen, maar wie kan Myrthe nu eigenlijk nog vertrouwen?

Als Myrthe plotseling alleen komt te staan, gaat er een wereld voor haar open. Geen goede wereld overigens. Het blijkt dat Olivier een heel ander leven had dan Myrthe eigenlijk altijd had gedacht. Een spannende zoektocht begint.
Myrthe, de hoofdpersoon, is voor mij zó echt. Voor mijn gevoel stond ik echt naast haar, kon ik zo in haar hoofd kruipen en maakte ik dezelfde dingen mee. Tijdens het lezen ben je echt even Myrthe. Julienne Brouwers weet echt een personage neer te zetten in Dubbel Bedrog die zo je vriendin of buurvrouw zou kunnen zijn. En dat alles maakt het ontzettend fijn om te lezen, maar ook zo nu en dan een beetje creepy. (Want ja, als je achter zulke dingen komt, is het natuurlijk toch wel wat creepy).

‘Ze zorgde ervoor dat ik erg graag door wilde blijven lezen in Dubbel Bedrog!’

Ook is de schrijfstijl van Julienne Brouwers ontzettend fijn. Ze trekt je echt mee het verhaal in en voor je het weet heb je het boek alweer uitgelezen. Door het simpele taalgebruik leest het ontzettend lekker weg. Een puntje van kritiek vond ik wel dat het verhaal voor mij in het begin allemaal wel erg snel ging. Soms had ik het gevoel dat Julienne iets te snel naar een bepaald punt toe wilde werken, terwijl de eerste 100 pagina’s van mij ook best nog wat uitgebreider mochten zijn. Ik miste heel af en toe de wat diepere gevoelens en emoties, maar door de makkelijke leesbaarheid van het verhaal kreeg dit kritiekpuntje niet de overhand. Daarnaast zet Julienne je constant aan het denken. De toevoeging van Daan aan het verhaal bijvoorbeeld. In het begin zat ik constant met mijn hoofd te schudden ‘Doe dit nou niet Myrthe!’ ging erg vaak door mij heen. Soms denk je te weten wat er gaat komen, maar weet ze het verhaal toch een hele andere richting op te gooien. En juist deze stukjes zorgden ervoor dat ik erg graag door wilde blijven lezen. Dubbel Bedrog is een thriller die zeker fijn is om tussendoor te lezen. Al helemaal nu de kerstvakantie eraan gaat komen!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Julienne Brouwers.

DubbelBedrog

Titel: Dubbel Bedrog
Auteur: Julienne Brouwers
Verschenen: November 2019
Pagina’s: 320
Uitgever: JB Uitgeverij

bol-button

Rating: 3,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *