Dromen van Italie
Boeken,  Boekrecensies,  Roman

Dromen van Italië – Nicky Pellegrino

Ken je dat nieuwsitem nog? Je kon een huis kopen voor € 1 in Italië. De voorwaarde? Je moest het wel opknappen. Zo konden ze de spookdorpjes weer leefbaar maken. Nicky Pellegrino dacht blijkbaar dat dit wel een erg mooi idee was voor een verhaal, en schreef er een boek over: Dromen van Italië.

Waar gaat Dromen van Italië over?

“Dit is je kans om je eigen huis in Zuid-Italië te kopen voor minder geld dan je voor een kop koffie betaalt. Het pittoreske bergstadje Montenello verkoopt enkele historische huizen voor slechts ÉÉN EURO per stuk. De enige voorwaarde is dat de kopers hun nieuwe huis binnen drie jaar renoveren en bereid zijn een belangrijke rol te spelen in deze kleine en vriendelijke gemeenschap.”
Als Salvio Valentini, de burgemeester van het Italiaanse dorpje Montenello, een aantal gebouwen in zijn geliefde dorp te koop aanbiedt voor één euro, gaat zijn bericht viral en wordt het gemeentehuis overspoeld door reacties.
Bijvoorbeeld van de pas gescheiden Mimi, die dit als dé kans ziet om na haar scheiding een eigen leven op te bouwen. Van de Australische Edward en Gino, die met pensioen zijn en ‘een project’ zoeken. Van Elise, die al jaren probeert samen met haar vriend een huis te kopen maar die in Londen geen schijn van kans maakt op een betaalbare woning. Van anderen die een afgelegen paradijsje zoeken, een bedrijf willen beginnen, aan een saai leven of een ongelukkige relatie willen ontsnappen.
Het is aan Salvio en zijn assistent Augusto om uit deze reacties die mensen te vinden die passen bij hun droom van hoe hun dorpje weer tot leven gebracht kan worden, en om deze droom waar te maken.

Dromen van Italië vertelt het verhaal van een aantal personen. Elk hoofdstuk gaat weer over een ander personage. De diversiteit knalt dan ook echt het boek uit. Elk personage is weer totaal verschillend, waardoor het lezen dan ook echt leuk blijft. Doordat ze zo verschillend zijn stap je ook telkens weer in een ander leventje. Soms voel je wat irritatie opkomen bij het lezen, soms juist medeleven, iets dat ontzettend belangrijk is in een boek. Pellegrino weet dit fantastisch te doen. Je leest de verhalen van stellen of personen die graag zo’n huis willen kopen in het dorpje, maar ook het leven van de burgemeester en zijn familieomstandigheden.

‘100% genieten gegarandeerd met Dromen van Italië

Vanaf moment één werd ik het boek werkelijk in meegetrokken. Allereerst omdat ik GEK ben van Italië. Het is echt een van mijn favoriete landen ooit. Het eten, de cultuur, de mensen, de wijn, het landschap, alles is werkelijk geweldig. Doordat ik dit jaar niet naar het buitenland ben gegaan, is het heel fijn om toch even Italië in te kunnen kruipen via dit boek. Niet gek ook trouwens, dat zij voor Italië kiest. Nicky Pellegrino heeft namelijk Italiaanse roots. Nicky beschrijft het dorpje op een prachtige manier en laat ook zeker zien wat de problemen zijn in deze dorpjes. Dat veel mensen zijn vertrokken vanwege armoede en werk zochten in de grote steden. Maar ze laat ook de mooie kanten zien. Hoe écht Italianen kunnen zijn, hoe zij zich gedragen en vooral hun soms directe manier van praten (en als ze het al niet zeggen, kun je het wel opmaken uit hun gedrag). Juist door deze kleine details, kwam ik echt terecht in Italië.

Door de afwisseling in het boek, dat je elk personage goed leert kennen en met name de schrijfstijl van Nicky maakt dit echt een heerlijk boek om te lezen. Ben je ook zo gek op romans? Of wil je ook écht even (terug) naar Italië via een boek? Dan raad ik dit boek zeker weten aan. 100% genieten gegarandeerd.

heerlijk duurt het langst

Titel: Dromen van Italië
Auteur: Nicky Pellegrino
Verschenen: Juli 2020
Pagina’s: 336
Uitgever: De Fontein

bol-button

Rating: 4,5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *