Boekrecensies, Young adult

Door de Zombiespiegel (The White Rabbit Chronicles #2) – Gena Showalter

Door de Zombiespiegel (The White Rabbit Chronicles #2) - Gena ShowalterTitel: Door de Zombiespiegel (The White Rabbit Chronicles #2)
Auteur: Gena Showalter
Verschenen: april 2015
Pagina’s: 414
Uitgever: Harlequin
Originele titel: Through the Zombie Glass

Wat is er mis met Alice Bell? Alice dacht dat ze alles al had meegemaakt, maar helaas… het kan nog erger. Na de laatste zombie-aanval gebeuren er vreemde dingen met haar. Spiegels komen tot leven, ze hoort stemmen die anderen niet schijnen te horen, en ze heeft soms de afschuwelijke neiging om iemand aan te vallen. Wat is er toch met haar aan de hand? Cole, haar vriendje, doet ook al zo raar. Eerst ontwijkt hij haar de hele tijd, en dan maakt hij het volkomen onverwacht uit. En dat is nog niet alles. Het lijkt wel alsof hij iets voor haar verborgen houdt. Maar Alice wordt pas echt bang als ze in de spiegel kijkt…

Mening over Door de Zombiespiegel

Nadat Alice door een geïnfecteerd persoon is gebeten, gebeuren er rare dingen met haar. Normaal zou ze anti-zombiegif gebruiken, maar het lijkt alsof haar lichaam hier niet meer volledig op reageert. Wanneer ze de keren daarna op zombiejacht gaat, hoort ze allerlei stemmen in haar hoofd. Maar geen normale stemmen, nee die van zombies. Ze snapt niet wat er aan de hand is, en dan maakt Cole, haar vriendje het ook nog met haar uit. Komt dat door de visioenen die ze zagen toen ze elkaar aankeken? Wanneer Alice in de spiegel kijkt, schrikt ze pas écht. Begint ze dan echt te veranderen? Het kan toch niet dat zij verandert in datgene wat ze het meeste haat? Er moet een oplossing zijn voor haar verandering en Alice doet er alles aan om deze te vinden. Maar wat ze niet weet is dat er op haar gejaagd wordt. Ze moet mensen beschermen tegen haar, want wat als Alice een zombie wordt?

Door de Zombiespiegel is het tweede deel in de populaire serie The White Rabbit Chronicles. Van het eerste deel heb ik enorm genoten, zoals jullie al konden lezen in mijn recensie. Dit deel deed daar zeker niet voor onder. Wat heb ik weer genoten van dit verhaal over zombies en zombiejagers. Ik vind het boek totaal niet voorspelbaar, want er zijn genoeg momenten die mij enorm verrasten. Ik vind de schrijfstijl van Gena Showalter erg prettig. Ze schrijft op een manier dat je het verhaal heel goed kunt beleven en daardoor race je er als het ware doorheen. Meestal word ik tegengehouden door boeken die meer dan 400 pagina’s bevatten, maar bij deze boeken zijn ze voor mijn gevoel veel te kort. Het boek is erg spannend en daardoor kon ik het moeilijk wegleggen. Het enige wat mij stoorde was de knipperlichtrelatie van Alice en Cole en de eeuwige twijfels hierover. Maar relatieproblemen horen voor mijn gevoel altijd een beetje bij young adult-boeken, haha! Verder vond ik het weer een heel erg fijn boek om te lezen. Ik ben erg benieuwd hoe dit boek verder gaat en gelukkig is deel drie al verschenen. Die ga ik dan ook zeker snel lezen!

Rating: 4/5

bol-button

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply hetboekenik oktober 16, 2015 at 09:00

  Deze staan nog op mijn to read lijstje. Hopelijk kom ik er ooit nog eens aan toe #neverendingreadinglist

 • Reply Daniëlle oktober 16, 2015 at 10:19

  Ik heb het eerste boek nog niet gelezen, maar het lijkt me een leuke serie!

 • Reply Naomi oktober 16, 2015 at 12:07

  Ben benieuwd naar deze boeken!

  x

 • Reply Annabel oktober 17, 2015 at 10:15

  Ik heb deze ook pas gelezen, ik ben ook erg benieuwd naar het derde deel.

 • Reply Esther oktober 17, 2015 at 18:52

  Ik heb deel 1 gelezen, en die vond ik erg leuk. Deel 2 moet ik nog lezen. 🙂

 • Leave a Reply