Boekrecensies,  Young adult

Doodleuk – Holly Jackson

Een van mijn favoriete boekenseries van de afgelopen tijd is de Moordgids-trilogie van Holly Jackson. Eind 2022 kwam het boek Doodleuk van Holly Jackson uit, waarvan het verhaal zich afspeelt vóór de trilogie. Ik las het boek in een dag uit en vertel jullie vandaag wat ik ervan vond.

Waar gaat Doodleuk over?

Pippa Fitz-Amobi heeft niet echt zin in het moordmysteriefeestje dat een van haar vrienden organiseert. Ze ziet het niet zitten zich uit te dossen in chique avondkleding uit de jaren 1920, en vindt het maar niks dat ze moeten doen alsof het dorp waar ze wonen, Little Kilton, een eiland is dat Joy heet. Maar wanneer het spel eenmaal is begonnen, laat Pip zich volledig meesleuren in de fantasiewereld van intriges, misleiding en moord.

Terwijl Pip de rol van detective speelt, en de identiteit van de moordenaar probeert te ontrafelen met telkens weer een nieuw aanwijzing, is de moord op de fictieve Reginals Remy echter niet de enige zaak die haar bezighoudt.

Pip is in haar hoofd veel bezig met school. Ze moet namelijk nog een keuze maken voor het onderwerp van haar profielwerkstuk. Wanneer ze wordt uitgenodigd voor een moordspel bij een van haar vrienden, heeft ze daar in eerste instantie niet zoveel zin in. Ze besluit toch te gaan en raakt al snel in de ban van het spel. Terwijl Pip erachter probeert te komen wie de moord heeft gepleegd, gebeuren er rare dingen in het huis van haar vriend. Is het allemaal wel echt een spel? Stukje bij beetje ontrafelt Pip het mysterie. Althans, dat denkt ze.

‘Doodleuk is een spannend verhaal dat je in een middagje uitleest. Als lezer probeer je samen met Pip het mysterie te ontrafelen’

Met maar 140 pagina’s, heb je Doodleuk in een middagje gelezen. Een boek dat mij heeft geholpen me uit mijn leesdip te halen. Ik houd van mysteries waarbij je als lezer de kans krijgt om zelf mee te zoeken naar de oplossing. Dit doe je samen met Pip en naarmate het boek vordert, wordt er steeds meer duidelijk. De schrijfstijl van Holly Jackson is ontzettend vlot en de korte aanwijzingen tussendoor, zorgen ervoor dat het boek als een trein leest. Je kunt dit boek prima los van de Moordgids-trilogie lezen, je hoeft de personages niet te kennen om dit boek te begrijpen. Al met al een leuke aanvulling op de serie, geen mustread maar wel een leuk extraatje!

Pluspunten: 
+ Leest als een trein
+ Zelf wil je ook het mysterie ontrafelen
+ Leuke toevoeging aan de serie
+ Verrassende wending

Minpunten: 
– In het begin stoorde ik me aan Pips houding. Gelukkig draaide ze snel bij.

Ben je benieuwd geworden naar Doodleuk? Bestel hem hier op Bol.com! 

doodleuk

Titel: Doodleuk
Auteur: Holly Jackson
Verschenen: oktober 2022
Pagina’s: 140
Uitgeverij: Volt

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *