Adorable Bookclub,  Thriller

In het donker – Karen Rose

in het donker

Fleur van de Adorable Bookclub las de thriller In het donker van Karen Rose. Lees hier de recensie van dit boek over rechercheur Scarlett Bishop en journalist Marcus O’Bannion.

Het recht zegeviert niet altijd, want rechercheur Scarlett Bishop heeft talloze bad guys door de mazen van het net zien glippen en hun straf zien ontlopen. Tot nu toe heeft ze haar wraakgevoelens kunnen beteugelen, maar nu wordt die zelfbeheersing danig op de proef gesteld. Journalist Marcus O’Bannion zet zich in voor slachtoffers en hun rechten. Hij gelooft dat hij inmiddels alles gezien heeft op het gebied van zieke geesten en verdorvenheid, maar dan raakt hij betrokken bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw die ooit zijn hulp zocht. Het onderzoek leidt Scarlett en Marcus naar een omvangrijk netwerk van mensenhandel. Scarlett en Marcus moeten zich inlaten met meedogenloze figuren en zullen ze hun eigen grenzen moeten overtreden. Als ze tenminste levend uit handen van de bende weten te blijven…

Spannend, dat is het eerste woord dat in mij opkomt om ‘In het donker’ van Karen Rose te omschrijven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik even schrok toen ik zag hoe dik het boek was (767 bladzijden), maar wanneer je eenmaal begonnen bent met lezen, snap je waarom het boek uit zoveel pagina’s bestaat. Er gebeuren zoveel verschillende spannende dingen die je niet kunt verklaren en waarvoor je dus wel moet doorlezen om erachter te komen. In het boek lopen drie verhaallijnen door elkaar en het leuke is dat je hierdoor in drie werelden kunt kijken en eigenlijk meer weet dan hoofdpersoon rechercheur Scarlett Bishop en haar team. Als lezer word je lid van het team van Scarlett. Je probeert zelf ook al situaties te verklaren en een link te leggen tussen bepaalde gebeurtenissen en personen.

De eerste pagina’s zijn iets moeilijker om doorheen te komen, omdat er veel verschillende namen in voor komen en je echt even moet wennen aan de drie verhaallijnen. Wanneer je eenmaal kennis hebt gemaakt met alle hoofdpersonen en bijrollen, is het boek goed te begrijpen en word je opgeslokt door het verhaal. Alles is in detail omschreven, maar niet op een irritante manier. Je krijgt echt een band met Scarlett en journalist Marcus O’ Bannion. Beide personen hebben een verleden en je leert hen steeds beter kennen naarmate je vordert. In deze thriller komt ook romantiek voor. Dit vond ik erg leuk! Dit zorgt ervoor dat je gedachten ook weggetrokken worden van alle spannende gebeurtenissen en je even weg kunt zwijmelen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de romantische scènes in het boek wel een beetje heftig omschreven vond. Waar de gedetailleerde schrijfstijl mij eerder niet stoorde, vond ik deze scènes wel érg gedetailleerd omschreven. Dit mocht wat mij betreft iets minder, maar dit is persoonlijk.

‘Aanrader: een romantische thriller met lekker veel actie!’

Er komen zoveel spannende en intrigerende gebeurtenissen in het boek voor dat ik dit heel graag meteen zou willen vertellen en delen met jullie, omdat ik zo enthousiast ben! Maar dit zou natuurlijk niet eerlijk zijn. Dit was de eerste keer dat ik een boek van Karen Rose las en ik ben erg benieuwd naar haar andere boeken. Het is een romantische thriller met lekker veel actie, aanrader!

in het donker

Titel: In het donker
Auteur: Karen Rose
Verschenen: mei 2017
Pagina’s: 767
Uitgever: Uitgeverij de Fontein
Originele titel: Alone in the dark

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *