Netflix

Documentaire tip op Netflix: Becoming

Op zoek naar een goede documentaire op Netflix? Sinds mei 2020 staat de documentaire Becoming op Netflix. Volg voormalig First Lady Michelle Obama in een intieme documentaire over haar leven, hoop en verbondenheid met andere tijdens haar tournee Becoming.

We volgen Michelle Obama tijdens haar tournee van haar boek Becoming (Mijn Verhaal in het Nederlands). In dit boek beschrijft Michelle Obama voor het eerst de beginjaren van haar huwelijk, waarin ze probeert een evenwicht te vinden tussen haar werk en gezin enerzijds, en de snel verlopende politieke carrière van haar man anderzijds. Ze maakt ons deelgenoot van hun gesprekken over of hij zich kandidaat moet stellen voor het presidentschap en als het zover is, over haar rol als populaire, maar vaak bekritiseerde persoon in zijn campagne. Ze vertelt alles met charme, humor en ongebruikelijke openhartigheid en geeft een levendig verslag van binnenuit over zowel de historische lancering van haar familie in de wereldwijde spotlights als hun leven in het Witte Huis in die acht gedenkwaardige jaren, waarin zij haar land leert kennen en het land haar.

Documentaire Becoming op Netflix

We krijgen een kijkje achter de schermen bij Michelle Obama’s boekentour. We zien stukjes van de tour, signeersessies en meetings met haar fans. Ook krijgen we een kijkje in haar familieleven en komt Barack Obama ook voorbij. Ik vond het heel interessant om een inkijkje te krijgen in haar leven. Ik vond haar heel oprecht en warm overkomen, echt hartverwarmend! Het enige wat ik de hele tijd kon denken: wat een groot contrast met Donald en Melania Trump… Ik wil de Obama’s terug!

Michelle kijkt terug op het presidentschap van Barack als een vermoeiende tijd. Altijd maar perfect moeten zijn. Toen ze uit het Witte Huis vertrok, viel er zo’n last van haar schouders af dat ze wel wilde huilen. Maar ze slikte haar tranen nog even weg. “Anders zouden ze denken dat ik om iets anders huil” Een beschaafd grapje naar het koppel dat nu aan de macht is natuurlijk. Michelle Obama is charmant en sprankelend. Maar dat wisten we natuurlijk al.

Ben je benieuwd geworden naar de documentaire Becoming op Netflix? Bekijk de trailer hieronder.

Wil je het boek ‘Mijn Verhaal’ van Michelle Obama lezen? Bestel het boek hier!

Heb jij de documentaire Becoming al gezien op Netflix?

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.