Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Roman

Dochter van de sterren – Reina Crispijn

Titel: Dochter van de Sterren
Auteur: Reina Crispijn
Verschenen: 13 oktober 2014
Pagina’s: 352
Uitgever: Zomer & Keuning

Na een verbroken relatie vertrekt Hester Taminio naar Landsend, waar ze gaat werken voor de bekende schrijver Alexander Hagoort. Alexander is een onvoorspelbare man: het ene moment is hij de vriendelijkheid zelve, het volgende gedraagt hij zich ontzettend bot en kortaf. Hester wordt nieuwsgierig naar hem, en naar het verleden van zijn familie. Als ze de zolder opruimt, ontdekt ze een bruidskist waarin de dagboekschriften van Alexanders moeder verborgen liggen. Dan wordt haar veel meer duidelijk.

Mening Esther:
Hester vertrekt naar Landsend, als haar man vertelt dat hij een ander heeft. Via via komt ze er achter dat een beroemde schrijver, Alexander Hagoort iemand zoekt om zijn scripten na te kijken. Hester wordt al snel aangenomen. Ze komt er al snel achter dat Alexander rare buien heeft. Af en toe is hij heel aardig, maar af en toe kan hij ook ontzettend bot zijn. Hester heeft al snel door dat Alexander veel achterhoudt voor haar.

Als Alexander op een dag naar Zweden vertrekt, is het de taak aan Hester om de zolder op de ruimen. Op de zolder liggen nog veel kistjes en meubels van vroeger. Tijdens het opruimen ontdekt Hester een bruidskist met dubbele bodem. Hierin liggen de dagboekschriften van de moeder van Alexander, die vroeger verdwenen is. Hester besluit alle dagboeken te lezen. Langzaam komt ze er achter wat er vroeger allemaal gebeurd is en waarom Alexander last heeft van stemmingswisselingen.

Ik had nog nooit eerder een verhaal van Reina Crispijn gelezen. Hierdoor wist ik dus ook niet wat ik kon verwachten. De samenvatting op de achterkant sprak mij enorm aan. En ik kan jullie vertellen dat ik nooit had verwacht dat dit boek zo goed zou zijn. Ik vond de schrijfstijl ontzettend fijn. Alle karakters waren goed uitgewerkt en het verhaal was in een duidelijke taal geschreven. Ook vond ik het erg leuk dat de dagboekstukken die Hester vond, schuingedrukt beschreven stonden. Zo kon je duidelijk opmaken wat een dagboek stuk was en wat Hester zelf meemaakte. Ik vond dit boek op geen enkel moment saai worden. De spanning zat er goed in. Steeds was ik zo benieuwd wat de moeder van Alexander allemaal had meegemaakt en hoe het kwam dat Alexander zijn gedrag zo was. Tijdens het lezen van de dagboeken begon ik mee te leven met de moeder van Alexander. Op geen enkel moment liet dit boek mij los. Ook buiten het lezen was ik met dit boek bezig. Wat zou ik doen als ik Alexander was? Hoe zou ik zijn geworden? Ik vond de personages ook allemaal erg realistisch. Op geen enkel moment kwam iemand ongeloofwaardig over. Ik heb echt genoten van dit boek. Ik raad dit boek aan als je net zoals ik ook van een spannend boek houdt, met romantiek en drama erin.

Rating: 4/5

bol-button

Deze recensie is geschreven door Esther, lid van de Adorable Bookclub.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *