Overig

DIY: de TBR (to be read)-jar

TBR-jar

Mijn to be read (TBR) lijst, ofwel de boeken die ik nog wil lezen, puilt elke keer uit. Kleiner wordt ‘ie niet, lijkt het wel. Elke maand laat ik op Adorable Books zien welke boeken ik wil lezen per maand, maar meestal komen er meer boeken bij. Slinken doet die TBR lijst in ieder geval niet. Sommige boeken stel ik al maanden uit. Op YouTube kwam ik een leuk DIY project tegen: de TBR jar. Een onwijs simpel project, een die ik zeker met jullie wil delen!

TBR-jar

Wat heb je nodig om een TBR-jar te maken?

– Een leuke pot die je kunt afsluiten zoals een weckpot of een mason jar. Mij pot komt van de HEMA, maar je kunt ook bij Xenos, Action of IKEA eens kijken.
– Papier, bijvoorbeeld met een leuk printje. Op zoek naar leuke printjes? Zoek dan eens op pinterest naar “free printable paper” en er komt een hoop leuks uit. Ik gebruikte chevron patroon. Ziet er meteen een stuk gezelliger uit!
– Een schaar
– Een pen

Knip het papier in allemaal vierkantjes waar je op kunt schrijven hoe het boek heet en wie de schrijver is. Schrijf vervolgens op alle papiertjes de gegevens van het boek en vouw ze één keer dicht. Doe nu alles in de pot, en doe de pot dicht. Je kunt de papiertjes bijvoorbeeld ook oprollen, dat ziet er ook leuk uit.

TBR-jar

Op mijn TBR lijst staan boeken die ik niet hoef te recenseren voor Adorable Books, ofwel boeken zonder hoge prioriteit. Dit zijn er ruim 20. Dit zijn boeken die ik sneller vergeet om erbij te pakken, zeker omdat ik vaak boeken lees met hoge prioriteit. Met mijn TBR-jar kan ik sneller een boek lezen dat ik niet zo snel zou uitkiezen. Nu kan ik elke keer uit mijn TBR jar een papiertje pakken en een nieuw boek lezen. Geheel verrassend, want je hebt geen idee welk boek er dit keer op zal staan!

TBR-jar
Dit boek stond al eeuwen op mijn TBR lijst, inmiddels heb ik hem uitgelezen. Zo’n leuke manier van boeken uitlezen! 

Ik ben er echt heel blij mee, TBR-jar staat super leuk in mijn kast. Lekker kleurrijk ook: mintgroen met roze chevron papiertjes.

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Elke mei 8, 2015 at 08:46

  Wat een leuk idee, ik denk dat ik dat ook maar eens moet gaan invoeren!

 • Reply beautifulday4makeup mei 8, 2015 at 10:03

  He wat een leuk idee. Dit ga ik ook proberen

 • Reply Esther mei 8, 2015 at 17:23

  Wat een super leuk idee! 😀

 • Reply Ismay mei 8, 2015 at 17:53

  Leuk idee, ga ik zodra ik thuis ben maken!

 • Reply Ilse mei 8, 2015 at 23:30

  Leuk idee om je to be read-jar hierbij te raadplegen! Ik stond zelf ook al te kijken welk boek ik moest lezen, inderdaad! Maar ach, ik ben er al uit. =)

 • Reply Do mei 9, 2015 at 07:52

  Wat een leuk idee! Ik heb ook nog zoveel boeken die ik wil lezen, ik kan nooit kiezen 🙂

 • Reply Hanneke mei 11, 2015 at 14:03

  Leuk idee! Ik weet niet of het voor mij werkt, want ik moet echt wel zin hebben om een bepaald boek te lezen.

 • Reply Recept: Hema Make & Bake Chocolate Chip Cookies | Teddlicious mei 15, 2015 at 05:00

  […] op 180 graden en je koekjes komen er zo uit te zien. De pot kun je hergebruiken om er een leuke to be read  jar van te maken, of om zelf ingrediënten in te doen om koekjes, cupcakes of een taartje te maken. Oh, […]

 • Leave a Reply