TBR-Jar
Overig

DIY: de TBR-jar (To be read-jar)

Mijn to be read-lijst (ook wel TBR), ofwel mijn leeslijst, puilt elke keer uit. Kleiner wordt ‘ie niet, lijkt het wel. Er komen vaak nieuwe boeken bij. Slinken doet die leeslijst in ieder geval niet. Sommige boeken stel ik al maanden uit. Op YouTube kwam ik een leuk DIY project tegen: de TBR-jar. Een onwijs simpel project dat er voor zorgt dat je je leeslijst gaat wegwerken. En nog eens heel creatief ook!

Laatste update: februari 2024

TBR-jar

Wat heb je nodig om een TBR-jar te maken?

– Een leuke pot die je kunt afsluiten zoals een weckpot of een mason jar.
– Papier, bijvoorbeeld met een leuk printje. Op zoek naar leuke printjes? Zoek dan eens op pinterest naar “free printable paper” en er komt een hoop leuks uit. Ik gebruikte chevron patroon. Ziet er meteen een stuk gezelliger uit!
– Een schaar
– Een pen

Hoe maak je een TBR-jar?

  • Knip het papier in allemaal vierkantjes (even groot) waar je op kunt schrijven hoe het boek heet en wie de schrijver is.
  • Schrijf vervolgens op alle papiertjes de gegevens van het boek en vouw ze één keer dicht.
  • Doe nu alles in de pot, en doe de pot dicht.

Tip: Je kunt de papiertjes bijvoorbeeld ook oprollen, dat ziet er ook leuk uit, of juist gebruik maken van prompts zoals ‘lees een enemies-to-lovers boek’, of ‘een boek met alleen tekst er op’. Zo houd je het creatief voor jezelf!

Met mijn TBR-jar kan ik sneller een boek lezen dat ik niet zo snel zou uitkiezen. Nu kan ik elke keer uit mijn TBR jar een papiertje pakken en een nieuw boek lezen. Geheel verrassend, want je hebt geen idee welk boek er dit keer op zal staan!

TBR-jar
Dit boek stond al eeuwen op mijn TBR lijst, inmiddels heb ik hem uitgelezen. Zo’n leuke manier van boeken uitlezen! 

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *