Boeken

Dit zijn alle boeken van Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is by far een van mijn favoriete schrijfsters en ik heb al haar boeken (vertaald naar het Nederlands) in mijn boekenkast heb staan. Dit zijn alle boeken van Sophie Kinsella! 

Sophie Kinsella is het pseudoniem van Madeleine Wickham, haar eigenlijke naam. In 1995 schreef ze haar eerste boek onder haar echte naam: De Tennisparty. Maar als Sophie Kinsella is ze écht doorgebroken met de Shopaholic-serie in 2000.

Onder de naam Madeleine Wickham heeft ze 7 boeken uitgebracht. In mijn collectie mis ik de boeken De Tennisparty en De Vraagprijs, maar ik heb die wel allebei gelezen!

De Tennisparty

Het tennisweekend is Patricks idee. Zijn nieuwe landhuis, gekocht met de bonussen van zijn baan als beleggingsadviseur, is de ideale locatie. Patricks vrouw Caroline weet nog niet wat de werkelijke reden voor het feestje is. Zij vindt het leuk om haar oude buren Stephen en Annie weer te zien, maar ze is minder blij met de snoeverige Charles en zijn verwende vrouw Cressida. En het laatste koppel, Don en Valerie, beiden bloedfanatiek, is helemaal onuitstaanbaar. Terwijl de vier stellen zich op het zonnige terras installeren, lijkt al vast te staan wie de winnaars zijn in het leven en wie de verliezers. Maar wanneer de eerste bal over het net wordt geslagen, is dat het begin van twee dagen flirten, driftbuien, knallende ruzies en schokkende onthullingen. Door de komst van een ongenode gast wordt duidelijk dat dit weekend helemaal niets met tennis te maken heeft.

De Tennisparty vond ik een van de minst leuke boeken van Madeleine Wickham. Misschien komt het omdat het haar eerste boek is en ze toen pas 24 was?

De Vraagprijs

Liz en Jonathan hebben niet één maar twee hypotheken, een berg schulden en een mopperende puberdochter. Tot makelaar Marcus in hun leven verschijnt – en al hun problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Marcus regelt de perfecte huurders voor hun oude huis. Harten en dromen slaan op tilt. En spoedig zijn de levens van alle betrokkenen aan een grondige renovatie toe. Zou Marcus daar ook raad op weten?

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik na het lezen van de achterflaptekst niet precies meer weet wat ik van De Vraagprijs vond. Tijd om hem te herlezen?

Het zwemfeestje

Op een warme zondag in mei stelt de familie Delaney hun tuin en zwembad ter beschikking aan het hele dorp. Louise is er, samen met haar twee dochtertjes, maar ook haar ex, die haar boze blikken toewerpt. Louise negeert hem volkomen. Terwijl de kinderen spetteren en gillen ligt zij lekker in de zon te dromen van de nieuwe liefde in haar leven, een aantrekkelijke advocaat. Het lijkt een perfecte dag te worden. Tot het noodlot toeslaat. Er gebeurt een ongeluk bij het zwembad. De Delaneys zijn diep geschokt wanneer ze ontdekken dat Louise hen gaat aanklagen.

Ook dit boek heeft niet heel veel indrukken achtergelaten ben ik bang, al kan ik me wel wat passages uit het boek Het Zwemfeestje herinneren.

Zoete Tranen

Fleur Daxeny is bloedmooi en levensgevaarlijk. Ze draagt altijd zwarte kleding en verslijt meer mannen dan schoenen. In de krant zoekt ze naar rouwadvertenties, waarna ze op begrafenissen van wildvreemden verschijnt, op jacht naar rijke, argeloze weduwnaars en hun platina creditcards. Fleurs laatste verovering is Richard Favour, een saaie maar welgestelde zakenman. Als een zonnestraal dringt ze zijn leven binnen. Maar wanneer Fleur eindelijk de kans krijgt in Richards papieren te snuffelen, blijkt al snel dat zij niet de enige is die op zijn geld uit is. Moet Fleur op haar instinct vertrouwen of zo hard weglopen als haar zwarte Prada-pumps haar kunnen dragen?

Ik moet je weer eerlijk bekennen dat ik Zoete Tranen echt zou moeten herlezen voordat ik mijn mening hierover kan vormen, haha!

Dubbel Feest

Tijdens een heerlijke zomer in Oxford raakt de achttienjarige studente Milly bevriend met Rupert en zijn Amerikaanse vriend Allan. Als Rupert haar voorstelt om met Allan te trouwen zodat die in Engeland kan blijven, aarzelt Milly geen moment. Na de formaliteiten poseert ze in haar goedkope trouwjurk lachend op de trappen van het stadhuis voor foto’s.
Tien jaar later is Milly verloofd met de rijke Simon die prijs stelt op een grootse bruiloft met alles erop en eraan. Milly heeft haar geheime huwelijk nooit aan iemand verteld. Met nog maar vier dagen te gaan haalt het verleden haar onherroepelijk in. Hoe kan ze Simon en haar moeder vertellen dat ze al getrouwd is?

Dit klinkt toch als een typisch plot zoals we het gewend zijn van Sophie Kinsella/Madeleine Wickham? Heerlijk hoe ze die verhalen steeds weer verzint. Ik vind het trouwens raar dat eigenlijk alleen Shopaholic pas is verfilmd. Dubbel Feest zou ook een goede kanshebber zijn!

De Cocktailclub

Roxanne, Candice en Maggie, sinds jaren dikke vriendinnen, werken alle drie bij een glossy tijdschrift in Londen. Elke maand hebben ze een vaste afspraak om bij te kletsen over alles wat er in hun leven gebeurt, met veel cocktails, de laatste roddels en slappe-lachbuien. Maar achter hun succesvolle pantser verbergen de jonge powervrouwen een groot geheim. Roxanne heeft een geheime minnaar. Maggie denkt dat ze niet geschikt is voor het moederschap. Candice wordt meedogenloos door haar verleden ingehaald. Een toevallige ontmoeting in de cocktailbar zet de levens van de vriendinnen op scherp. Zullen zij elkaar door dik en dun blijven steunen?

Geheimen, roddels en vriendschap. De Cocktailclub heeft perfecte ingrediënten voor een heerlijke chicklit!

Slapeloze Nachten

Chloe, haar man Philip en de kinderen mogen een week logeren in de vakantievilla van Chloe’s rijke vriend Gerard in Spanje – perfect. Hugh, zijn echtgenote Amanda en de kinderen accepteren dankbaar eenzelfde aanbod van Hughs oude vriend Gerard – perfect. Wanneer de afzonderlijke families na een vermoeiende reis op hun bestemming arriveren wacht hen een schok. Er is dubbel geboekt! Het dreigt een ongemakkelijke week te worden. En spoedig bereiken de spanningen in de hitte van de Spaanse zon het kookpunt. Tot overmaat van ramp begint het erop te lijken dat Gerard heel goed wist wat hij deed…

Valt het je al op dat het vaak om rijke mensen gaat in haar boeken? Zo ook in Slapeloze Nachten.

Shopaholic!

Rebecca Bloomwood (gek op winkelen) is journaliste bij het tijdschrift Succesvol Sparen. Ze adviseert mensen over verstandig investeren, maar haar eigen financiële situatie is een puinhoop. Haar schulden en de dreigbrieven van haar bank stapelen zich in hoog tempo op? Ondanks Rebecca’s groeiende paniekgevoel, blijft ze vrolijk en optimistisch. In haar geheime droomwereld ziet ze zichzelf de staatsloterij winnen, of blijkt de bank een vergissing te hebben gemaakt waardoor al haar problemen in een keer opgelost worden? Maar de werkelijkheid is anders!

Shopaholic, wie kent het niet? Ik heb vanaf het begin af aan de serie gelezen en stiekem krijg ik nooit genoeg van Becky. Dit deel is ook verfilmd.

Shopaholic! in alle staten

Haar vriend Luke gaat voor zaken naar Amerika. En Becky mag mee! Op naar de opera en het museum. Maar eerst naar het winkelwalhalla op Fifth Avenue, naar Saks en Bloomingdale’s en Prada. Overal is het uitverkoop. Voordat ze het weet is Becky weer veel te ver gegaan. Haar creditcards worden waardeloos en haar relatie met Luke ook. Maar ze probeert nog te redden wat er te redden valt…

De Shopaholic-serie continues! En wat was ik blij dat er een tweede deel kwam, want ik was nog lang niet klaar met Becky.

Shopaholic! zegt ja

Deel 3 van de fantastisch leuke Shopaholic-reeks. Becky gaat trouwen! Becky Bloomwood gaat trouwen. Maar dat wordt een hele heisa. Met de jurk! De cadeaus! De gasten! En natuurlijk ook de moeder en de schoonmoeder…

JA! Shopaholic gaat trouwen! Dat zorgt weer voor hilarische taferelen…

Hou je mond!

Emma heeft, zoals alle jonge vrouwen ter wereld, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega’s. Zo werd ze ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken en ze vindt haar vriend Connor een beetje op Ken lijken. Die van Barbie en Ken. Ze geeft de plant van haar irritante collega sinaasappelsap – bijna dagelijks – en haar string doet pijn. Emma is altijd nerveus als ze moet vliegen. Daarom vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een ardige vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma denkt dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt…

Even een break van de Shopaholic-serie, want Sophie Kinsella begint hier met het schrijven van losstaande boeken. En dat vond ik helemaal niet vervelend, want Hou je mond! is een van de leukste boeken (of eigenlijk gewoon de leukste) van Sophie Kinsella! Dit boek moet je echt gelezen hebben!

Shopalicious!

De huwelijksreis rond de wereld van Becky en Luke was een daverend succes. En natuurlijk heeft Becky enkele souvenirs aangeschaft. Zijden kamerjassen uit Hongkong… vijf Turkse tapijten… een tafel met tien stoelen uit Sri Lanka… de, eh, manshoge giraffebeelden uit Malawi… alles wordt netjes thuisbezorgd. Luke is ziedend. Becky mag zelfs haar ‘geheime’ tweede creditcard niet meer gebruiken. Er is nog meer ongelooflijk nieuws: ze blijkt een zus te hebben! Maar wanneer Becky Jessica voor het eerst ontmoet, krijgt ze de schrik van haar leven. Het kan toch niet waar zijn dat haar zus een hekel heeft aan… winkelen?

Deel 4 van Shopaholic, we zijn nog lang niet van Becky af! Dit vond ik een heel leuk deel, met al die spullen van haar huwelijksreis.

Aanpakken!

Samantha is een jonge topadvocate in Londen. Op een dag maakt ze een enorme fout… zo enorm dat haar hele carrière op het spel staat. In paniek ontvlucht Sam haar kantoor en belandt op het Engelse platteland. Bij een villa wordt ze aangezien voor de nieuwe huishoudster. De heer en mevrouw Geiger hebben geen idee dat ze een advocate met een IQ van 158 in huis hebben gehaald. En Samantha heeft geen idee hoe ze de wasmachine moet aanzetten. En die #@%# oven werkt ook al niet mee. Maar Sam bijt nog liever haar tong af dan tuinman Nathaniel om hulp te vragen bij het bereiden van haar eerste cordon bleu-maaltijd. Zal Samantha ooit nog terugkeren naar Londen? En zo ja, wil ze haar oude leven dan weer terug? Hoe staat het eigenlijk met haar emotionele huishouding?

Aanpakken is samen met Hou je mond! mijn favoriete boek van Sophie Kinsella. Dit boek is zo gevat geschreven, vol met humor. Love it!

Shopaholic & Baby

Becky Brandon, geboren Bloomwood, voelt zich super. Ze heeft een nieuwe baan als ‘personal shopper’ bij een warenhuis in Londen. En samen met haar man Luke gaat ze op huizenjacht, want… Becky is zwanger! Sinds ze heeft ontdekt dat winkelen helpt tegen misselijkheid, stijgen haar creditcarduitgaven tot stratosferische hoogten. Of het nu een meisje of een jongen wordt, alles moet perfect in orde zijn, van de design babykleertjes (in roze én blauw) tot de kinderwagen met NASA-technologie.

Het vijfde deel van Shopaholic, ze is in verwachting! En daar moet nog meer voor geshopt worden natuurlijk…. Heerlijk!

Ken je me nog?

Na een auto-ongeluk ontwaakt Lexi in het ziekenhuis met geheugenverlies. Tot haar verbijstering is het opeens 2007. Lexi is nu achtentwintig, directeur en… getrouwd met een miljonair! Hij is knap maar heeft wel eigenaardige trekjes. Gaandeweg ontdekt Lexi steeds meer barsten in haar perfecte leventje. Haar personeel noemt haar ‘de Cobra’. Een sexy man brengt extra explosief nieuws. Zijn naam is Jon. Hij beweert haar geheime minnaar te zijn. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal Lexi ooit haar geheugen terugkrijgen? En met wie zou ze dan de Mont Blanc willen beklimmen?

Ik zou Ken je me nog? nog wel eens willen herlezen, want ik merk dat niet zoveel meer weet over dit boek….

Wat spook jij uit?

Lara Lington heeft altijd al een grote fantasie gehad. Maar nu gelooft ze dat ze echt gek aan het worden is. Normale jonge vrouwen kunnen toch geen geesten zien? Onlangs is Lara’s oudtante Sadie overleden en die heeft het voor elkaar gekregen om met Lara in contact te treden – in de vorm van een brutaal, veeleisend meisje dat van dansen houdt. Zij kan niet rusten voordat haar laatste verzoek is ingewilligd. Lara moet voor Sadie een zoekgeraakte ketting opsporen. Alsof Lara zelf al niet genoeg problemen heeft. Haar nieuwe bedrijfje is bijna failliet, haar zakenpartner is er vandoor, en haar ex heeft een ander. Gelukkig wordt het leven met de sprankelende Sadie een stuk spannender. Hun schattenjacht zorgt voor glamour, intrige en ouderwets warme romantiek.

Wat spook jij uit? is ook weer een heerlijk boek van Sophie Kinsella. Ik zou dit boek ook nog wel eens willen lezen.

Mini-Shopaholic

Becky Brandon (geboren Bloomwood) is dol op haar tweejarige dochtertje. Maar de opvoeding van Minnie valt vies tegen. De kleine meid heeft al op prille leeftijd een verzameling Dolce & Gabbana-laarsjes en kasten vol designkleding. Haar favoriete woordje is ‘hebben’ en overal waar ze komt, van de peuterspeelzaal tot
Harrods, laat ze enorme puinhopen achter.

Ook het zesde deel van Shopaholic is goud waard. Wat zou ik dit deel graag verfilmd zien worden! Zou toch hilarisch zijn met zo’n kleine mini Shopaholic?

Mag ik je nummer even?

Poppy is helemaal in paniek. Ze is haar verlovingsring kwijt! Over tien dagen is de bruiloft! Terwijl ze buiten voor een hotel haar vriendinnen staat te bellen, wordt ook haar mobieltje plotseling uit haar handen gegrist. Nu is de crisis compleet. Wat moet Poppy zonder telefoon beginnen? Helemaal hyper ziet ze zomaar ergens een smartphone liggen. Hebbes! Maar het duurt niet lang voor de botte zakenman Sam Roxton, zich meldt als de eigenaar.

Tsja, je kan eigenlijk al raden hoe Mag ik je nummer even? afloopt, maar vinden we dat erg? Nee!

Ik krijg je wel

Lottie heeft meer dan genoeg van mannen die zich niet willen binden. Wanneer haar jeugdvriend Ben haar herinnert aan een belofte – trouwen op hun dertigste als beiden nog single zijn – grijpt Lottie haar kans. Geen afspraakjes, geen seks, geen verloving. Lottie gaat trouwen! Nu! Meteen! Er worden twee getuigen van de straat geplukt, ze geven elkaar het jawoord en vertrekken onmiddellijk op huwelijksreis naar een Grieks eiland. Ze kunnen haast niet wachten op hun perfecte, sexy, romantische huwelijksnacht. Maar er zijn nogal wat mensen vreselijk geschrokken van het overhaaste huwelijk, onder wie Lotties ex Richard en haar oudere zus Fliss. Die gaan de boel eens flink saboteren. Het wordt een huwelijksnacht om nooit te vergeten; een wedding night from hell!

Ook Ik krijg je wel wil ik nog wel eens lezen. Nou, ik weet wat me te doen staat komende tijd, haha!

Shopaholic naar de sterren

Becky Brandon (meisjesnaam Bloomwood) is in Hollywood aangekomen! Hier heeft ze haar hele leven op gewacht. Feesten met sterren zoals Sage Seymour, die wordt gemanaged door Becky’s echtgenoot Luke. Natuurlijk moet ze er ook voor zorgen dat haar dochtertje Minnie op de juiste A-listpeuterspeelzaal terechtkomt. Met hart en ziel legt Becky zich toe op haar nieuwe carrière als styliste van de sterren. Nee, dat is géén excuus om te shoppen, zoals Luke denkt. Jammer genoeg lijkt diva Sage niet onder de indruk van Becky’s frisse stijl.

Tijdens het schrijven van dit artikel viel me in dat ik Shopaholic naar de sterren niet zo leuk vond. En dat klopt ook als ik mijn recensie (uit 2014!) teruglees. Er is geen chemie meer tussen Becky en Luke. Ook vond ik haar koopverslaving eentonig worden en was ik er eigenlijk wel een beetje klaar mee.

Niet te filmen!

Audrey durft haar huis niet meer te verlaten en houdt van achter een zonnebril de buitenwereld op afstand. Een angststoornis maakt haar dagelijks leven behoorlijk lastig. Op aanraden van de psycholoog, dokter Sarah, legt ze haar leven vast op camera, om zo haar zelfvertrouwen terug te krijgen.

Kinsella slaat een totaal andere weg in met het boek Niet te filmen! Het is een Young Adult boek met humor, ik vond het leuk!

Shopaholic grijpt in

Becky Brandon (meisjesnaam Bloomwood) is met haar familie op weg naar Las Vegas. Met haar man Luke, haar dochtertje Minnie (2½), haar hartsvriendin Suze, moeder en buurvrouw trekken ze in een camper door de Verenigde Staten. Er moet van alles gebeuren. Maar geen paniek! Becky heeft een plan. Één: haar vader zoeken die er vandoor is gegaan. Twee: haar beste vriendin Suze helpen. Drie: Alicia ”Bitch Long-Legs” Billington stevig aanpakken. En vier: leren gokken, want ze is tenslotte in Las Vegas. Dit laatste gaat haar aanvankelijk uitstékend af. En Becky laat zich hoe dan ook niet zomaar uit het veld slaan. Haar familie heeft haar nodig: Shopaholic grijpt in!

Het verhaal moest een andere wending krijgen, en dat kreeg het in Shopaholic grijpt in. Zou er nog een deel 9 komen?

Mijn niet zo perfecte leven

Katie Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Daarom gaat ze werken bij een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking, maar daar kan Katie wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste bezoekers? Katie zweert wraak.

Mijn niet zo perfecte leven is een echte Sophie Kinsella. Love it!

Verras me!

Sylvie en Dan zijn al tien jaar gelukkig getrouwd. Ze hebben een schattige tweeling, een mooi huis, en een prima baan. Dat kan zo nog wel 68 jaar doorgaan! Saai! De paniek slaat toe. Om hun huwelijk fris en scherp te houden, besluiten ze elkaar te verrassen. Met sexy photoshoots, dates en onverwachte uitjes. Maar alles gaat mis. De verrassingen brengen meer aan het licht dan wenselijk. Met hilarische gevolgen.

Het laatste boek, net verschenen: Verras me! Een wat meer serieuze roman met minder humor. Niet zoals we gewend zijn van Kinsella! Ik vond deze persoonlijk iets minder, maar ja, als een echte fan moet ik gewoon alle boeken lezen!

Heb jij ook alle boeken van Sophie Kinsella gelezen? 

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Kelly april 8, 2018 at 11:31

    Wat grappig dat je alle boeken hebt haha, leuk om te zien!

  • Reply Lisa april 8, 2018 at 12:00

    Oooh, dat zijn er echt veel! Ik was vroeger ook groot Shopaholic-fan, ik had een omnibus van de eerste drie delen en die vond ik zooo leuk (alleen die vent van haar vond ik een beetje vervelend). En ‘Hou je mond!’ en ‘Aanpakken!’ had ik ook, en die heb ik echt 3847 keer gelezen. Maar volgens mij hebben we het nu wel echt over 10 jaar geleden. Zou ze er nog eens willen bij pakken, ben heel benieuwd hoe ik er nu over zou denken …

  • Leave a Reply