Alle boeken van Mohsin Hamid
Boeken

Dit zijn alle boeken van Mohsin Hamid

Ben je benieuwd naar de boeken van Mohsin Hamid? In dit artikel staan alle boeken van Mohsin Hamid op volgorde. Zo zie je in één oogopslag welke boeken je van deze auteur kunt lezen!

Laatste update: juni 2023

Alle boeken van Mohsin Hamid

  1. De val van een fundamentalist (2008). Bestel het boek hier bij Bol.com
  2. Hoe word je stinkend rijk in het nieuwe Azië (2013). Bestel het boek hier bij Bol.com
  3. Onbehagen en beschaving (2016). Bestel het boek hier bij Bol.com
  4. Exit West (2022). Bestel het boek hier bij Bol.com
  5. De laatste witte man (2022). Bestel het boek hier bij Bol.com

Het nieuwste boek van Mohsin Hamid

Het nieuwste boek van Mohsin Hamid is het boek De laatste witte man. Dit boek is verschenen in 2022. Bestel het boek hier bij Bol.com

Over Mohsin Hamid

Mohsin Hamid groeide op in Lahore, Pakistan. Hij studeerde aan Harvard en Princeton University, waar hij les kreeg van onder meer Toni Morrison. Hij debuteerde in 2001 met de bejubelde roman Moth Smoke, die werd genomineerd voor de PEN/Hemingway Award en bekroond met de Betty Trask Award voor het beste debuut. Zijn tweede roman, De val van een fundamentalist stond op de shortlist van de Man Booker Prize en werd verfilmd.

Over het laatste boek van Mohsin Hamid

Wanneer Anders op een ochtend ontwaakt, ontdekt hij dat zijn witte huid donker is geworden en dat hem vanuit de spiegel een vreemdeling aankijkt. De eerste aan wie hij dit vertelt is Oona, een vriendin van vroeger en sinds kort zijn geliefde. Al snel komen er van overal uit het land berichten over vergelijkbare gebeurtenissen. Sommigen zien in deze gedaanteverwisselingen de lang gevreesde omverwerping van de gevestigde orde, waartegen men zich tot het bittere eind moet verzetten. In vele anderen, zoals Anders’ vader en Oona’s moeder, woedt een strijd tussen gevoelens van intens verlies en intense liefde. Naarmate de band tussen Anders en Oona sterker wordt, krijgen de ontwikkelingen een andere nuance: een kans om elkaar met nieuwe ogen te bekijken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *