Alle boeken van john williams
Boeken

Dit zijn alle boeken van John Williams

In dit artikel staan alle boeken van John Williams op volgorde. Zo weet je precies welke boeken je van deze auteur kunt lezen!

Laatste update: juli 2023

Alle boeken van John Williams

John Williams is vooral bekend geworden door het boek Stoner dat enkele jaren na zijn dood opnieuw werd uitgebracht. Ben je benieuwd welke boeken hij nog meer heeft geschreven? Die vind je hieronder.

  1. Niets dan de nacht. Bestel het boek hier bij Bol.com
  2. The broken landscape (gedichten)
  3. Butcher’s crossing. Bestel het boek hier bij Bol.com
  4. Stoner. Bestel het boek hier bij Bol.com
  5. The Necessary Lie (gedichten)
  6. Augustus. Bestel het boek hier bij Bol.com

Over Stoner

William Stoner wordt aan het einde van de negentiende eeuw in een arme boerenfamilie geboren. Tot groot verdriet van zijn ouders kiest hij voor een carrière als docent Engels. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en aan de liefde – en faalt op beide fronten. Zijn huwelijk met een vrouw uit een welgestelde familie vervreemdt hem verder van zijn ouders, zijn carrière verloopt moeizaam en zijn vrouw en dochter keren zich tegen hem. Een nieuwe liefdesrelatie wordt verbroken om een schandaal op de universiteit te voorkomen.

Over John Williams

John Edward Williams (overleden in 1994) schreef studieboeken, poëzie en vier romans, waaronder Butcher’s Crossing (1960) en Stoner (1965). Zijn romans bleven lang onopgemerkt door het grote publiek, maar verwierven na heruitgave van Stoner in 2006 internationale bekendheid.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.