Boeken

Dit zijn alle boeken van Fernando Aramburu

In dit artikel staan alle boeken van Fernando Aramburu op volgorde van verschijningsdatum. Zo weet je precies welke boeken je van deze auteur kunt lezen en wat de volgorde in de series van Fernando Aramburu is.

Alle boeken van Fernando Aramburu op volgorde

Hieronder staan alle boeken van Fernando Aramburu op volgorde van verschijning.

  1. Vaderland. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  2. Het tellen van de dagen. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Het nieuwste boek van Fernando Aramburu

Het laatst verschenen boek van Fernando Aramburu is Het tellen van de dagen. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com. Dit boek is verschenen in 2022. Het tellen van de dagen is een ode aan het leven in al zijn facetten, de vriendschap, de schoonheid, de kunst, de literatuur en uiteindelijk de liefde. Op meesterlijke wijze maakt Fernando Aramburu – van wat eerst nog een doodgewoon leven lijkt – een bijzonder, herkenbaar, menselijk en hartverwarmend verhaal.

Waar gaat Vaderland over?

Bittori zit bij het graf van haar man, Txato, die twintig jaar geleden door de eta is vermoord. Ze vertelt hem dat ze heeft besloten terug te keren naar het huis en het dorp waar ze ooit woonden, om uit te zoeken wat er toentertijd precies is gebeurd. Ze wil de mensen in de ogen kijken die hebben toegekeken toen zij en haar familie verdreven werden.

Wanneer Bittori terugkeert is vooral buurvrouw Miren op haar hoede. Vroeger waren ze beste vriendinnen, maar nu zit haar zoon als ETA-terrorist in de cel. Het is Bittori’s donkerste vermoeden dat Mirens zoon iets met de dood van haar man te maken heeft.

Bron: Bol.com

Informatie over Fernando Aramburu

Fernando Aramburu is een Spaanse auteur, vooral bekend van zijn eerste boek Vaderland. Het boek was een literaire sensatie in Spanje: er werden anderhalf miljoen exemplaren van verkocht. Ook werd de roman werd met drie grote Spaanse literatuurprijzen bekroond en HBO maakte er een succesvolle tv-serie van: Homeland.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *