Boeken

Dit zijn alle boeken van Delia Owens

Delia Owens is bekend geworden in 2018 met haar debuut ‘Where the Crawdads Sing (Daar waar de rivierkreeften zingen). Welke boeken heeft Delia Owens nog meer geschreven? Hier vind je alle boeken van Delia Owens.

Laatste update: augustus 2023

Alle boeken van Delia Owens

  1. Daar waar de rivierkreeften zingen (2018). Bestel dit boek op Bol.com.

Het moerasmeisje

Daar waar de rivierkreeften zingen is eerder al uitgegeven onder een andere naam: Het moerasmeisje. Het moerasmeisje verscheen slechts twee maanden na de originele release in Amerika. Hier brak het boek toen niet door, maar de aanhoudende aandacht in Amerika zorgde ervoor dat het boek een nieuwe titel kreeg (Daar waar de rivierkreeften zingen) en daarmee een tweede leven. Het boek kreeg ook een nieuw omslag.

Verfilming van Where the Crawdads Sing

Het zat eraan te komen, maar na het succes van het boek, wordt het boek verfilmd. De film, Where The Crawdads Sing, komt in Nederland uit op 25 augustus 2022. ‘Where the Crawdads Sing’ vertelt het verhaal van Kya die als kind in de steek wordt gelaten en zichzelf moet zien te redden in het gevaarlijke moerasgebied van North Carolina. Door de geruchten over het ‘moerasmeisje’ die jarenlang rondgaan in Barkley Cove raakt de slimme en veerkrachtige Kya steeds meer geïsoleerd. Als ze in contact komt met twee jonge mannen uit het dorp gaat er een nieuwe wereld voor haar open. Maar als één van die twee dood gevonden wordt, wordt Kya meteen aangewezen als hoofdverdachte…

Over Delia Owens

Delia Owens (1949) is opgegroeid in de bossen van Georgia. Op jonge leeftijd moedigde haar moeder Delia en haar vriendinnen aan om zo ver als ze konden de bossen in te gaan. Het was ook haar moeder die zei: trek diep de bossen in tot daar waar de rivierkreeften zingen. En daarmee bedoelde ze: ga de wildernis in.

Delia studeerde biologie aan de Universiteit van Georgia, waar ze haar man leerde kennen. Het koppel verhuisde in 1974 naar Afrika, waar ze over hun avonturen schreven terwijl ze in de wildernis van Botswana en Zambia leefden. Sinds ze haar PhD in biologie heeft, heeft ze in verschillende professionele tijdschriften gepubliceerd over het Afrikaanse wildlife. Inmiddels is het koppel gescheiden en woont Delia in Boundary County, Idaho.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *