De brief voor de koning wordt een Netflix serie en hier lees je er meer over!
Boeken, Netflix

De brief voor de koning wordt een Netflix serie!


Wauw, vandaag kregen we toch een mooi nieuwtje in onze inbox… Een Nederlands boek wordt een internationale Netflix-serie. Wij vertellen je er alles over.

De filmrechten van het boek Brief aan de koning, geschreven door Tonke Dragt, zijn verkocht aan een Britse productiemaatschappij, bevestigde uitgeverij Leopold vandaag. Dit najaar zullen de opnames starten en niet zomaar ergens: in Nieuw-Zeeland, hoe tof is dat? De reden dat er gekozen is voor Nieuw-Zeeland? “Zo kan de magische wereld waarin het avonturenverhaal zich afspeelt, prachtig in beeld worden gebracht”, aldus de uitgeverij.

Waar gaat De brief voor de koning over?

Tiuri verbreekt de regels, die bepalen dat hij met niemand mag praten in de nacht voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Hij opent de deur.
Het verzoek dat hem wordt gedaan blijkt een heel gevaarlijke opdracht. Tiuri wordt achtervolgd door boosaardige Rode Ruiters, die hem met de dood bedreigen. Maar hij is vast van plan de uiterst belangrijke brief bij koning Unauwen te bezorgen. De Zwarte Ridder met het Witte Schild heeft niet voor niets zijn leven gegeven…

In 1962 verscheen Brief voor de koning, in 2004 won het boek de Griffel der Griffels (een eenmalige onderscheiding voor het beste kinderboek aller tijden!). Het boek is inmiddels in 25 talen verschenen én het werd al eerder verfilmd: in 2008 verscheen de Nederlandstalige verfilming. Wie in de hoofdrollen zullen schijnen is nog onbekend, maar wij zijn enorm benieuwd en enthousiast.

De brief voor de koning

Het is nog niet bekend wanneer de serie zal verschijnen. Het is dan ook heel ongewoon dat Netflix het naar buiten brengt, normaal gebeurt dit pas zodra er beelden zijn om te delen of een trailer. Er wordt gezegd dat dit gedaan is in verband met de leeftijd van de auteur (87 jaar is Tonke Dragt inmiddels). We hopen dan ook dat we niet lang moeten wachten én dat het een groot succes zal worden!

Bestel hier jouw exemplaar van De brief voor de koning!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Mirjam juli 12, 2018 at 17:30

    Waaaah! Dit is zó gaaf! De brief voor de koning is echt een van mijn favoriete boeken ooit!

  • Leave a Reply