Lijstjes

Dit is waarom romans de leukste boeken zijn

Natuurlijk, ieder zo zijn eigen smaak. Maar als je deze redenen leest, moet je toch wel een beetje toegeven dat romans inderdaad écht geweldig zijn.

Je kunt je altijd in een personage verplaatsen.
Oké, misschien niet altijd, maar wel bijna altijd. Omdat het vaak om normale mensen gaat, die zomaar je buurvrouw zouden kunnen zijn, kun jij jezelf makkelijk in de hoofdpersoon verplaatsen en is het daardoor vaak fijner om te lezen.

Je kunt er lekker bij huilen.
Zo veel romans hebben van die prachtige stukken erin zitten dat je even heerlijk kunt gaan zitten janken bij het boek. Een mooi stukjes misschien, of juist een enorm zielig stukje. Het zit er bijna altijd wel in!

Ze zijn vaak zo makkelijk.
En dat is niet op een negatieve manier. Een roman leest vaak gewoon zo lekker makkelijk weg. Leesdipje? Lees een roman en het is waarschijnlijk zo weer weg!

De onderwerpen zijn zo herkenbaar.
Een scheiding, iemand die zijn grote liefde ontmoet, een familie met wat problemen, een erge ziekte of juist alleen maar mooie verhalen. Alle onderwerpen bij romans komen vaak wel bekend voor jou voor. Misschien heb je het zelf mee gemaakt of ken je iemand die zoiets heeft mee gemaakt.

Jij had het kunnen zijn, maar je bent het niet
Omdat romans zo erg lijken op onze echte wereld had jij zomaar de hoofdpersoon kunnen zijn. Dit is vaak natuurlijk heel erg in je voordeel, er gebeuren vaak genoeg erge dingen in romans, maar soms ook wel een beetje in je nadeel. Als je ook zo graag op die manier ten huwelijk gevraagd had willen worden natuurlijk 😉

Er staan vaak prachtige quotes in.
Wanneer je een roman aandachtig leest en de zinnen goed in je op neemt zal je zien dat er ontzettend veel mooie quotes in voorkomen. Denk maar eens aan al die prachtige zinnen over de liefde, hmmmm!

Het zijn (bijna) nooit series.
Soms wel natuurlijk, maar het kan soms echt best wel fijn zijn om te weten dat een boek ook echt is afgelopen als jij de laatste bladzijde hebt omgeslagen. Natuurlijk, af en toe MOET er gewoon een volgende deel komen, maar erg vanzelfsprekend is dat niet bij een roman.

Klopt dit lijstje voor jou?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *