Lijstjes

Dit is waarom elke lezer Goodreads moet hebben

Goodreads is waarschijnlijk geen onbekende naam voor de meeste lezers. Een website (en app) waar jij je gelezen boeken bij kan houden. Het is handig en veel meer dan zomaar een website. Daarnaast kom je ook in contact met andere lezers en leer je nieuwe boeken kennen!

Het is handig

Zoals hierboven ook al wordt gezegd, Goodreads is erg handig om bij te houden welke boeken je hebt gelezen. Daarnaast kan je heel makkelijk je eigen Reading Challenge bijhouden! Je kiest je eigen aantal dat je wil gaan lezen per jaar en je begint. Niks simpelers!

Nieuwe mensen leren kennen

Door Goodreads kom je heel makkelijk in contact met nieuwe mensen die ook van lezen houden. Dit is vooral leuk als je zelf weinig vrienden hebt die net zo veel van lezen houden als jij doet.

Weten waar je bent gebleven

Naast dat Goodreads handig is om te kijken welke boeken je hebt gelezen, is het ook een virtuele boekenlegger. Je kan zo invullen op welke bladzijde jij bent gebleven.

Nieuwe boeken

Doordat je vrienden andere boeken lezen dan jij, zie jij zo weer nieuwe boeken voorbij komen. Daarnaast kunnen zij je bepaalde boeken aanbevelen. Niks is leuker dan nieuwe pareltjes ontdekken!

Forum

Er zijn ontzettend veel groepen waar discussies en leuke gesprekken in te vinden zijn. Je kan je hier heel makkelijk in mengen en zo ook weer nieuwe mensen leren kennen.

Lijstjes maken

Wie houdt daar niet van? Je kan je gelezen en ongelezen boeken heel makkelijk sorteren. Zo heb ik bijvoorbeeld ook lijstjes met boeken die ik zelf bezit, maar ook ebooks en bibliotheekboeken in lijstjes gezet. Zo kan ik heel makkelijk onthouden waar ik welk boek vandaan heb gehaald.

Waarom gebruik jij Goodreads?

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, fantasy en thrillers leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

15 Comments

 • Story addict

  Ik gebruik zelf eigenlijk geen good reads, omdat ik al een account heb op Hebban en niet om wil komen in alle accounts. Is er toch nog een goede reden om over te stappen/ allebei de accounts aan te maken?

  • Jantine

   Voor mij is een groot nadeel van Hebban dat ze alleen Nederlandstalige boeken hebben, terwijl ik veel Engels lees – andersom zijn de meeste Nederlandse boeken wel op Goodreads te vinden, of toe te voegen. Maar als je toch alleen Nederlands leest, is dat natuurlijk geen reden om over te stappen op Goodreads. Verder heb ik me niet genoeg in Hebban verdiept om de verschillen te weten.

 • Bianca Schrijft

  Goodreads was voor mij een start van een challenge, welke in helaas heb laten varen, want door privé omstandigheden gaat dat hem niet worden dit jaar. Nu lees ik even goed nog wel redelijk wat en het is dan leuk om te zien wat je dan zoal gelezen hebt. Al is 1 ding wel jammer. De boeken van startende schrijvers die ze zelf uitbrengen staan er niet in en die lees ik ook van tijd tot tijd. Echt mensen ontmoeten hebben ik nog niet gemerkt, maar heb me wel aangemeld voor het forum.

 • Madelon

  Ik vind goodreads eigenlijk helemaal niet zo’n must. Ik gebruik het eigenlijk alleen voor mijn RC challenge, maar dat is meer omdat ik het handig kan embedden op mn site enzo. Verder doe ik er echt niks mee xD

 • Bettie

  Ik gebruik het nu ook steeds vaker en dan voornamelijk om mijn reading challenge bij te houden. Alleen ik heb eigenlijk maar een paar vrienden op Goodreads en die zijn niet mega actief met lezen/goodreads, dus dat is dan best wel saai.

 • Michelle

  Intussen gebruik ik Goodreads al een aantal jaar :D. Ik vind de grafieken van mijn reading progress ook altijd tof om naar terug te kijken 🙂 . Ik denk dat ik dagelijks mijn account check :’)

 • Janita

  Ik gebruik Goodreads voor mijn reading challenge, voor het maken van lijstjes, ik houd bij welke boeken ik heb, welke boeken ik nog wil kopen, welke boeken ik op dit moment aan het lezen ben en welke boeken ik nog wil lezen. Ik lees veel in het Engels en hier ontdek ik steeds weer nieuwe boeken en maak ik nieuwe boekenvrienden!

 • Aleida

  Ik gebruik al een aantal jaar GoodReads maar ook Hebban. Toch vond ik GoodReads fijner in gebruik. Ik houd op GR mijn reading challenge bij en mijn leesvorderingen. En ook ben ik lid van een super leuke groep genaamd Books Ever After waarmee we onlangs een meet-up hebben gehad wat super leuk was. Wat ook zo fijn is aan GoodReads is dat je zelf nieuwe boeken toe kunt voegen. Bij Hebban gaat dat helaas niet.

 • Nikita

  Goodreads is zo handig! Ik zit er niet zo veel op als Facebook of Snapchat, maar ik hou er wel mijn voortgang bij en ik ontdek soms zelfs nog boeken. Zeker een van mijn favoriete apps op mijn mobieltje 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.