Boeken,  Nieuws

Dit is het bestverkochte boek van 2017

Benieuwd welk boek er in 2017 het best verkochte boek van ons land was? Lees dan gauw verder.

Oorsprong, het nieuwste boek van de Amerikaanse schrijver Dan Brown, is in ons land het bestverkochte boek van 2017. Er gingen maar liefst 243.770 exemplaren over de toonbank en naar de e-reader. Dat meldt Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

Tweede en derde plaats 

Als tweede eindigde Judas van Astrid Holleeder, met 118.496 verkochte exemplaren. Op drie staat Goede dochter van misdaadkoningin Karin Slaughter, dat 102.555 keer in de Nederlandse vertaling werd aangeschaft. Leuk om te weten: Judas was in 2016 het bestverkochte boek. Haar tweede boek (Dagboek van een getuige) haalde vorig jaar de vierde plek. De vijfde plaats wordt bekleed door Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen.

530 miljoen

Leuk feitje: in 2017 werd er in totaal voor 530 miljoen euro aan boeken verkocht. In totaal werden er 41 miljoen exemplaren aangeschaft en daarvan waren 7,4 procent e-books. Je zou het niet zeggen, maar het gebeurt nog steeds veel (gelukkig!): lenen uit de bibliotheek gebeurt nog steeds vaak. Er werden 65 miljoen boeken uitgeleend in 2017 en 3,2 miljoen e-books.

2 Comments

  • evi

    Van Goede Dochter had ik al wel gehoord maar van de andere twee niet. Terwijl deze toch hoger op de lijst staan. Ik vind het dan wel raar ze zo veel zijn verkocht en ik er niets van wist. Dan Brown ken ik wel. Maar heb zijn boeken nog nooit gelezen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *