DIY

Deze dingen kan je óók met boeken doen

Boeken die je neerzet in je boekenkast omdat het mooi staat of om te lezen is niet het enige dat je kan doen met je boeken. Er is nog veel en veel meer hoe jij jouw boeken kan gebruiken!

Een iglo maken

Ja, geen grapje. Een Colombiaanse artiest heeft ooit een iglo gemaakt van boeken. Het is een enorme iglo helemaal netjes opgebouwd uit boeken. Misschien een idee om zelf ook te doen als je ergens ineens te veel ruimte over hebt. Of te veel boeken…
De foto’s van de iglo kan je vinden op deze website.

Als nachtkastje

Het staat leuk en is ook nog eens handig. Zo hoef je nooit meer een boek op je nachtkastje te leggen.. je nachtkastje bestaat immers uit boeken. Misschien een beetje onhandig als er al spullen op staat, maar hey. Je hebt wel een enorme grote stapel boeken naast je bed staan.

Maak er een kerstboom van

Natuurlijk niet nu al. Maar een leuk idee voor in de winter! Stapel je boeken op als een kerstboom en hang er lichtjes om heen. Een echte gezellige boekenuitstraling.

Maak er een lamp van

Klinkt gek toch? Eigenlijk is het heel simpel. Gebruik de boeken als ondersteun van de lamp. Een nadeel, je moet wel even in je boeken boren. Gebruik dus oude boeken of koop juist oude boeken die je toch nooit zal lezen. Zet daar bovenop de lamp met een lampenkap erop. Tadaa! Om de precieze stappen te volgen moet je even hier kijken.

Een tafelblad

Niet helemaal echt een blad met boeken. Maar een beetje vals spelen mag. Druk je favoriete bookcovers af en zorg voor een tafeltje. Gebruik Mod Podge (te koop bij bijvoorbeeld Xenos of hobbywinkels) om de covers op het tafeltje te plakken en gebruik ook een laag eroverheen. Als je precies wil weten hoe dit wordt gedaan en een voorbeeld zoeken kan je hier kijken.

Welke leuke dingen zou jij doen met boeken?

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, fantasy en thrillers leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.