Dingen anders doen
Boekrecensies,  Non-Fictie

Dingen anders doen – Lianne Keemink

Het nieuwe boek van Lianne Keemink is hier: Dingen anders doen! In deze recensie vertel ik je meer over het boek en deel ik mijn bevindingen met je.

Waar gaat Dingen anders doen over?

Jezelf goede gewoontes aanleren en slechte gewoontes afleren is volgens zelfhulpboeken een kwestie van een knop omzetten, gewoon even wilskracht tonen en zoveel mogelijk motiverende spreuken tot je nemen. De werkelijkheid is meestal weerbarstiger. In Dingen anders doen vertelt en onderzoekt Lianne hoe makkelijk of moeilijk het is om te stoppen met het scrollen langs social media of chocola inhaleren, om meer te sporten, geconcentreerder te werken en een opgeruimder huis te hebben. Is het echt een kwestie van mindset of komt er veel meer aan te pas? Hoe doen we dat nou echt, gewoontes veranderen? Het korte antwoord is als een Facebook relatiestatus: It’s complicated. Het uitgebreide antwoord lees je in dit boek.
Dit is het meest nuchtere en praktische zelfhulpboek ooit! Haalbaar voor iedereen. Je hoeft je leven niet 180 graden om te gooien, maar leert kleine, wezenlijke dingen definitief veranderen en realistische doelen stellen.

Interessant: hoe kan ik mezelf goede gewoontes aanleren? En vooral… Hoe kom ik in vredesnaam van die slechte gewoontes áf?! Al een hele poos probeer ik mezelf nieuwe methoden aan te leren om het leven wat ‘makkelijker’ te maken en ik kan je vertellen dat Dingen anders doen op het juiste moment werd uitgegeven. In het boek neemt Lianne Keemink je mee in het proces om gewoontes af te leren en juist ook aan te leren.

‘Door Dingen anders doen wil je meteen al je slechte gewoontes overboord gooien!’

Keemink heeft een geweldige schrijfstijl. Ik moet altijd enorm lachen om hoe ze dingen omschrijft en ook in dit boek weet ze de juiste toon aan te houden. Dit boek is het perfecte boek om te lezen wanneer je ook eens van die vervelende gewoontes af wilt komen. Het is zo’n type boek dat je af en toe even oppakt om weer door te bladeren: het zet je aan het denken.

Wat ik zelf heel handig vind, is dat ieder hoofdstuk eindigt met ‘Dingen’ ‘Anders’ en ‘Doen’. Dingen staat voor praktische dingen, Anders staat voor een denkoefening en Doen staat voor een opdracht. Door deze opdrachten kwam ik er achter wat mijn slechte gewoontes waren en wat ik wilde veranderen. Het is een klein iets: ik vond het vervelend dat het aanrecht altijd vol stond (ik heb geen vaatwasser). De gewoonte die ik mezelf wilde aanleren, was een leeg en schoon aanrecht voor ik ging slapen. Ik probeer me hier elke dag aan te houden, zelfs als ik er geen zin in heb. Met de methode die Lianne heeft bedacht (dingen-anders-doen) wordt het een stuk behapbaarder en snap ik ook hoe je gewoontes hebt ontwikkeld.

Ik weet zeker dat dit een boek is dat ik heel vaak zal raadplegen. Ik heb veel gewoontes waar ik mee aan de slag wil en ik kan nu al niet wachten om mezelf verder te ontwikkelen. En waar ik ook niet op kan wachten is op nog zo’n geweldig boek van Lianne Keemink. Ze is een mentor en een fantastische auteur!

Lees hier alle recensies van de boeken van Lianne Keemink.

Dingen anders doen

Titel: Dingen anders doen
Auteur: Lianne Keemink
Verschenen: april 2020
Pagina’s: 224
Uitgever: Nieuw Amsterdam

bol-button

Rating: 5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *