In het diepe
Adorable Bookclub,  Boeken,  Boekrecensies,  Young adult

In het diepe – Estelle Maskame

Sophie van de Adorable Bookclub las het nieuwe boek van Estelle Maskame. Een heel ander verhaal dan haar andere serie. Benieuwd wat Sophie van In het diepe vond? Lees snel verder!

Waar gaat In het diepe over?

MacKenzie Rivers lijkt alles goed voor elkaar te hebben: ze heeft leuke vrienden, ze doet het goed op school en haar knappe ex probeert haar wanhopig terug te winnen. Maar toch ontbreekt er iets in haar leven in Windsor, Colorado. En dat zou weleens Jaden Hunter kunnen zijn. Lang, blond en atletisch – een jaar geleden viel Kenzie als een blok voor hem en zijn scheve glimlach.

Nu is alles anders. Een tragisch ongeluk heeft Jadens familie verwoest en ondanks haar gevoelens voor hem, weet Kenzie niet meer hoe ze met hem om moet gaan. Ze weet maar al te goed hoeveel impact een familietragedie kan hebben en ze kan het niet verdragen om dat nog een keer te doorstaan met Jaden. Daarom loopt ze van hem weg.

Als ze Jaden toevallig weer tegenkomt, realiseert ze zich dat ze haar gevoelens voor hem niet langer kan negeren. Maar zal Kenzie de sprong in het diepe durven te wagen?

MacKenzie (Kenz) probeert al een jaar lang Danie en Jaden Hunter te ontlopen. De ‘Hunters’ verloren afgelopen zomer hun ouders door een auto-ongeluk. Even stond Kenz op het punt om bij ze langs te gaan vlak na het ongeluk. Toch hield iets haar tegen en heeft ze sindsdien besloten dat het beter is haar vriendin Danie en haar tweelingbroer Jaden te vermijden. Ondanks dat ze in hetzelfde stadje wonen lukt dat aardig tot dat haar moeder haar op een avond vraagt om een fles wijn voor haar te halen in de supermarkt.

De moeder van Kenz ontwikkelt gedurende het verhaal een sterke drang naar alcohol en omdat ze die dag al heeft gedronken stuurt ze Kenz de deur uit voor een nieuwe fles wijn. Wanneer Kenz in de supermarkt staat met de identiteit van haar moeder om een fles wijn te kunnen kopen, loopt ze hem ineens tegen het lijf. Jaden Hunter, de jongen waar ze afgelopen zomer zo verliefd op was. Nu kan ze hem niet meer ontlopen…

Elke keer als ik weer in het boek las hoopte ik dat het ooit nog goed zou kunnen komen tussen Kenz en Jaden, maar wat als er telkens iets anders tussen komt? Is er dan nog wel een kans? Darren, de ex van Kenz staat gruwelijk in de weg en wat doe je als je een keuze moet maken tussen de liefde of je beste vriend?

‘In het diepe is soms enorm heftig, maar kan tegelijkertijd ook luchtig zijn’

Het boek neemt je mee in het leven van Kenz en die van de Hunters die inmiddels bij hun opa en oma in huis wonen. Ik heb het boek soms met verbazing gelezen. Ik kan me bijna niet voorstellen dat als iemand zijn of haar ouders verliest, niemand meer met je om wil gaan uit angst. Dat zou me echt vreselijk lijken! Daarom kon ik me soms ook niet vinden in Kenz en haar vrienden. Er gebeurt zoveel in het boek dat je gerust kleine stukjes kunt lezen en het boek dan weer even weg kan leggen.

Toen ik de laatste bladzijde omsloeg vond ik het toch ergens jammer dat het verhaal niet verder ging, ik heb nog zoveel vragen!? Kortom, dit boek is een boek met een verhaal. Soms enorm heftig door het onderwerp maar soms ook lekker luchtig zoals het leven van een middelbare scholier kan zijn. Het laat je nadenken over hoe jij omgaat met de dood in jouw omgeving. Het is geen fijne weglezer maar een verhaal waar je jezelf in kunt verliezen. Alleen de waanzinnig mooie cover is al een reden om dit boek in je boekenkast te hebben!

Meer recensies lezen van de boeken van Estelle Maskame? Klik dan hier.

In het diepe

Titel: In het diepe
Auteur: Estelle Maskame
Verschenen: 22 november 2017
Pagina’s: 304
Uitgever: Uitgeverij Moon
Originele titel: Dare to fall
bol-button

Rating: 3/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *