Diary: Elke dag een vraag - Adorable Books
Lijstjes, Tips

Diary: Elke dag een vraag

Van de Kerstman kreeg ik dit jaar een super leuk cadeautje, namelijk het boekje ‘Elke dag een vraag’, een dagboek voor vijf jaar. Misschien zijn jullie al bekend met het boekje ‘Q&A a Day’, een boekje waarin je iedere dag een vraag moet beantwoorden, vijf jaar lang. Elke dag een vraag is eigenlijk de Nederlandse variant met andere vragen.

Het boekje is vrij groot, groter dan Q&A a Day en heeft een slappe kaft. Ik vind het boekje wel erg leuk vormgegeven. De kleurige voorkant is mooi en ook de pagina’s zien er mooi uit. Ook zit er een handige boekenlegger in, zodat je niet iedere dag naar de juiste dag hoeft te zoeken.


In principe staat er gewoon onder iedere dag van het jaar een vraag. Deze kun je dan kort beantwoorden voor vijf jaar lang. Ontzettend leuk omdat je zo simpel een dagboek kan bijhouden en je wellicht jezelf ziet veranderen in vijf jaar.


Het enige minpunt wat ik zo kan bedenken is dat het papier van de bladzijdes vrij dun is. Hierdoor moet je oppassen dat je niet met een stift schrijft, of te hard drukt met je pen. Dat kun je dan namelijk zien op de volgende pagina.


De vragen die er in staan zijn heel uiteenlopend. Het gaat echt overal en nergens over. Het zijn luchtige vragen, maar er zitten zeker ook wat diepere vragen tussen, waar je wellicht even over moet nadenken.


Ik vind dit boekje in ieder geval erg leuk en ik weet zeker dat ik het iedere dag zal invullen het komende jaar. Ik ben benieuwd welke vragen ik nog ga tegenkomen. Er zitten in deze serie ook nog twee andere dagboeken: ‘Elke dag een vraag voor lovers’ en ‘Elke dag een vraag voor kinderen’. Het boekje is onder andere te koop bij Bol en kost €12,50.

Houd jij een dagboek bij? Zo ja, in de vorm van zo’n boekje of schrijf je zelf iedere dag iets op?

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply Lisa januari 8, 2015 at 09:06

  Ik heb ‘m vorig jaar voor mijn verjaardag gekregen. In ‘t begin schreef ik enorm enthousiast mee, maar na twee maanden heb ik het compleet verwaarloosd. Hij ligt nog op mijn nachtkastje, maar ik doe er niks meer mee :’)

 • Reply Shaz januari 8, 2015 at 09:56

  Momenteel hou ik niets bij, want ik vind het zo suf om in een dagboek te schrijven, maar zoiets lijkt mij wel leuk om te doen omdat het specifieke vragen zijn.

 • Reply beautifulday4makeup januari 8, 2015 at 10:02

  Ik vind het suf om elke dag iets te verzinnen om in een dagboek te schrijven. Het kost mij te veel moeite. Dit lijkt mij echter wel een leuke oplossing.

 • Reply Annabel januari 8, 2015 at 10:42

  Dit boekje lijkt mij zo leuk! Ik heb hem al meerdere malen in de winkel gezien. De volgende keer neem ik hem toch maar eens mee

 • Reply Nicole januari 8, 2015 at 10:52

  Wat een geinig boekje 🙂 Ben benieuwd of je het echt vijf jaar volhoudt om elke dag een antwoord te geven. Ik vrees met zulke boekjes altijd dat ze op een gegeven moment gaan liggen verstoffen. Wel houd ik zelf een dagboek bij, of ja dagboek, ik schrijf er sowieso iedere week in en verder wanneer ik daar behoefte aan heb. Het zorgt ervoor dat ik alles op een rijtje blijf houden en helpt me mijn hoofd helder te houden. Ik zou in ieder geval niet meer zonder kunnen….

  • Reply Lara januari 11, 2015 at 19:23

   Ik ben idd ook bang dat ik het geen vijf jaar ga volhouden maar ik hou ook al zeven jaar een dagboek bij waar ik elke dag in schrijf dus ik denk dat dit me ook wel gaat lukken.

 • Reply Karin januari 8, 2015 at 13:25

  Ik koop elk jaar een agenda met elke dag een grote ruimte,daar schrijf ik mijn gedachte op van elke dag.handig hoor..

 • Reply Lies januari 8, 2015 at 13:25

  Dit lijkt mij zo’n leuk boekje! Een tijd geleden zag ik de Engelse versie ervan, maar wist niet dat die er ook in het Nederlands was. Ik wil er binnenkort toch eens naar gaan kijken.

 • Reply Jolien januari 8, 2015 at 14:45

  Inderdaad echt een ontzettend leuk boekje! 🙂

 • Reply Esther januari 8, 2015 at 19:01

  Echt super leuk! Ik hou het nooit vol om elke dag in een dagboek te schrijven. Maar dit misschien wel. Ik denk dat ik hem ga aanschaffen!

 • Reply Annelies januari 8, 2015 at 19:13

  Lijkt me een leuk boekje! Ik denk alleen dat ik het niet zou volhouden 🙂

 • Reply Babiche januari 8, 2015 at 20:40

  Wat een super leuk boekje! Ik had er nog niet eerder van gehoord. Vooral het terug kunnen lezen wat je voorgaande jaren hebt geantwoord (een van de redenen dat ik ook zo’n fan ben van de app Timehop). Ook erg leuk om cadeau te doen. Tnx voor de tip!

 • Reply Nikita januari 10, 2015 at 18:21

  Ik zou dit heel erg leuk vinden, en ik had er al van gehoord maar ik vind hem echt nergens. Anders had ik ‘m wel een keertje gekocht

 • Reply Lara januari 11, 2015 at 19:20

  Ik had nog een cadeaubon liggen uit mijn kerstpakket en heb gelijk dit boek er mee besteld, lijkt me ontzettend leuk!

 • Reply Miranda januari 14, 2015 at 21:04

  Leuk, als het goed is krijg ik morgen ook zo’n soort boek binnen.

 • Leave a Reply