Lijstjes

Deze vragen worden het meest aan boekbloggers gesteld


Als wij vertellen dat we een blog hebben over boeken komen er uiteraard een hoop vragen. Grappig is dat een hoop mensen dezelfde vragen stellen. Voor veel boekbloggers zal dit artikel erg herkenbaar zijn!

Toen ik het artikel van Cynthia las over rare dingen die mensen tegen bloggers zeggen, wist ik dat er ook een versie voor boekbloggers moest komen!

Krijg je dan alle boeken gratis?
Nou ja, wij krijgen regelmatig wat boeken toegestuurd ja. Wel zijn wij heel kieskeurig in het kiezen van boeken die we aangeboden krijgen. Maar we betalen inderdaad geen geld voor een boek als die opgestuurd wordt.

Dus je koopt nooit meer een boek?
Whaaat? Dat zou gewoon gek zijn. Wij kopen nog steeds boeken (veel te veel eigenlijk). We komen ook nog steeds regelmatig in een boekenwinkel en verlaten deze bijna nooit met lege handen. Enne, een aanbieding van een goed boek kunnen wij ook echt niet laten liggen hoor.

Is dat nou echt zo populair? Dat boekbloggen?
Voor een hoop mensen waarschijnlijk niet. Maar als je in boeken geïnteresseerd bent weet ik zeker dat je een paar boekenblogs kent. Sowieso merken wij dat er afgelopen jaren steeds meer boekenblogs bij zijn gekomen (helaas ook een hoop mooie weg!)
Voor ons gevoel is het boekbloggen daarom ook zeker heel populair.

Is toch ook een beetje suf toch? Boeken…
HOE KUN JE DAT NOU ZEGGEN? Boeken zijn super-mega-fijn. Even in een andere wereld zijn, even alles vergeten. Wie heeft er ooit bedacht dat boeken een suf imago hebben?

Maar je schrijft natuurlijk positief over de boeken die je toegestuurd krijgt?
Nooit! Of ja, we zijn altijd eerlijk natuurlijk. Ook al krijgen we het boek opgestuurd. Als het boek helaas niet zo’n positieve recensie krijgt sturen we dit ook heel eerlijk naar de uitgeverij op. Gelukkig heeft ieder zo z’n smaak en zijn er altijd mensen die wél heel enthousiast zijn over het boek. Anders was het natuurlijk ook nooit uitgegeven.

Maar boekbloggen is gewoon even wat schrijven en klaar toch?
Was het maar zo’n feestje. Achter blogs zit altijd zo veel meer tijd dan veel mensen denken. Sowieso bij het boekbloggen al. Om een recensie te schrijven moet je natuurlijk eerst het boek lezen. Geen straf natuurlijk, maar het kost wel wat tijd. Ook het verzinnen van artikelen en in ons geval het bekijken van films en series kost heel wat tijd. Daarnaast horen er zo veel meer taken bij. Emails beantwoorden, social media bijhouden, foto’s maken… Allemaal dingen die je niet snel ziet als je zo’n blog bezoekt!

Lees je dan de hele dag door?
Als het kon wel ja. Helaas hebben wij ook gewoon een fulltimebaan waar we de hele week mee bezig zijn. In onze vrije uurtjes natuurlijk wel, maar het is heus niet zo dat wij de hele dag elk vrij uurtje besteden aan het lezen van een boek. Het is voor ons vooral ontspanning.

Wat voor vragen krijg jij altijd als boekblogger?

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *