Tips

Deze plekken moet je gezien hebben als boekliefhebber

Als boekenliefhebber zijn er gewoon bepaalde plekken die je bezocht moet hebben. Plekken die je zeker weten op je bucketlist moet gaan gooien of misschien heb je deze plekken zelfs al bezocht. Wij maken onze bucketlist in ieder geval een stuk langer en dromen nog even weg bij deze plekken.

Slaap in het Sylvia Beach Hotel

Dit hotel ligt in Newport, Amerika. Een stukje verder weg dus, maar het is zeker het bezoeken waard. Dit is hét ideale boekenhotel voor alle boekennerds! De kamers in het hotel zijn namelijk vernoemd naar grote auteurs zoals Mark Twain, J.K. Rowling, Agatha Christie, Jane Austen, F. Scott Fitzgerald en nog veel meer. Het hotel heeft zelfs een eigen bibliotheek (kan ook niet anders). Zo ziet de kamer J.K Rowling er bijvoorbeeld uit, wauw! Enorm duur is het niet (goedkoop ook niet). Je betaalt ongeveer 150 dollar per nacht voor zo’n kamer.

Shakespeare and Company

Deze ligt gelukkig lekker dicht om de hoek. Als je naar Parijs gaat mag je deze boekenwinkel niet overslaan. Vanbinnen is hij werkelijk prachtig! Doordat de boekenwinkel zo smal en druk is opgezet kan je amper langs elkaar heen lopen. De vloer kraakt werkelijk overal en de trap omhoog is zo smal dat het bijna bijzonder is dat er nog geen ongelukken zijn gebeurd op het moment dat jij binnen bent. Eén nadeel, het is verboden om foto’s te maken hier binnen en daar letten ze jammer genoeg ook wel een klein beetje op.

Boekbankjes in Istanbul

Als je al eens in Istanbul bent geweest, heb je deze bankjes vast een keer gezien. Ze hebben de vorm van een boek en zijn vaak prachtig beschilderd. Soms met de echte cover van een boek, soms ook weer niet. De originele bankjes vertellen in ieder geval een verhaal. Ze representeren het werk van de 18 bekendste schrijvers van Turkije. Elk bankje laat een van de meest interessante pagina’s zien uit een boek. Als wij ooit naar Istanbul gaan, gaan wij zeker weten op zoek naar zo’n bankje!

The Kansas City Public Library

Eigenlijk hoef ik niet veel meer te zeggen over deze bibliotheek in Kansas als je naar de foto hierboven kijkt. Hoe tof is dit?! Dit wil je toch een keer gezien hebben in het echt? Verder is het overigens gewoon een doodnormale bibliotheek, maar de buitenkant is echt ge-wel-dig!

Boeken hostel in Japan

In Tokio vind je de meest geniale hostel ooit bedacht. ‘Book and bed Tokyo’ is namelijk een hostel compleet omringt door boeken! Je slaapt er zelfs tussen, WHUT! Alleen al bij dit idee waren wij enorm enthousiast. De video’s en foto’s die je online kan vinden liegen er ook niet om, hier moet elke boekenliefhebber een nachtje hebben geslapen, dat is zeker. Een nachtje in dit hostel kost ongeveer 5000 Yen, dat neerkomt op net geen 50 euro. Dat lijkt ons best wel heel erg goed te doen toch? Er is één probleempje, wel even ver van te voren boeken (ha-ha), het is namelijk erg vaak vol!

Boeken hotel in Portugal

Mocht je het toch iets dichter bij huis willen zoeken, dan moet je eens een bezoekje brengen aan Portugal. Hier zit namelijk een hotel vol met boeken. Niet alleen een bibliotheek, maar ook de gangen, de kamers…. alles! Om hier heen te kunnen moet je even een tripje naar Obidos boeken. Het hotel heet het ‘ Literary Man Hotel’. Prijzen liggen rond de €100 per nacht.

Ben jij al naar één van deze plekken geweest?

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, fantasy en thrillers leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.