Boeken,  Films

Deze films zijn óók gebaseerd op boeken!


De meeste verfilmde boeken ken je wel. The Hunger Games, Divergent, de boeken van John Green en ga zo maar door. Maar wist je ook dat deze films gebaseerd zijn op boeken?

Mean Girls (2004)

Mean Girls is gebaseerd op het gelijknamige boek Queen Bees & Wannabes, geschreven door Rosalind Wiseman. En suprise, wist jij dat dit een self-help book for parents whose daughters are going through high school was? Nou, wij dus ook niet. Natuurlijk is het boek niet geschreven op basis van karakters. Die zijn er later dus nog bij bedacht.

Shrek (2001)

En wij maar denken dat Shrek zo geniaal bedacht was. Maar eerlijk is eerlijk, ook deze film is niet helemaal zelf bedacht. Het is namelijk gebaseerd op een kinderboek geschreven door William Steig. Het verhaal is ongeveer hetzelfde.

Pitch Perfect (2012)

Net zoals Mean Girls is ook deze film gebaseerd op een non-fictie boek. Het boek is geschreven door Mickey Rapkin en hij toont aan hoe je als capella groep het beste kan optreden en hoe dit het meest succesvol kan zijn. Ook hier is een verhaal omheen bedacht.

Clueless (1995)

Als eerste verbaasde ik mij erover dat deze film al weer uit 1995 komt, wow! Clueless is een film naar het boek van Jane Austen. Wie had dat gedacht? De film is een verfilming van het boek Emma. Oké, eerlijk… het is niet helemaal een verfilming. Maar wel licht gebaseerd op. Toch best gaaf om terug te lezen toch?

How to train your dragon (2010)

Aah, weer zo’n film die gebaseerd is op een kinderboek! Het boek is geschreven door Cressida Cowell. Wel is het einde van de film en het boek compleet verschillend, vandaar ook dat er extra delen gemaakt konden worden.

Van welke films wist jij dat ze op boeken gebaseerd waren?

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *