boeken tot 15 euro
Boeken,  Tips

Deze 6 boeken tot 15 euro zijn het lezen waard

De lange avonden komen er weer aan, tijd om een goed boek erbij te pakken! En wat is er nou fijner dan een goed boek mét een goede prijs? Deze 6 boeken tot 15 euro zijn zeker het lezen waard.


De avond is ongemak – Marieke Lucas Rijneveld € 15
Bekroond met de International Booker Prize 2020 ‘De avond is ongemak’ van Marieke Lucas Rijneveld is het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Door de ogen van Jas, die zich ophoudt in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies. Vader en moeder zijn volledig verlamd door verdriet en zien niet hoe Jas en haar zusje Hanna en haar broer Obbe ondertussen langzaam ontsporen. Het is een verbluffend romandebuut dat is doortrokken van seksualiteit, geloof en de smerigheid van het bestaan.
Bestel het boek hier.

De keuze – Edith Eva Eger € 14,99
Edith Eger was 16 jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd, Edith werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al waren ze nog maar nauwelijks in leven toen het kamp eindelijk werd bevrijd.
In De keuze deelt dr. Edith Eger haar oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen van hen die zij sindsdien heeft geholpen. Als psycholoog doet zij uit de doeken hoe ze haar cliënten helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden, en hoe iedereen voor vrijheid kan kiezen. Haar indrukwekkende en belangrijke verhaal is een inspiratie voor iedereen.
Bestel het boek hier.

De Zeven Zussen #1 – Lucinda Riley € 12,99
Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.
Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?
Bestel het boek hier.

Wat als? – Randall Munroe € 7,99
Wat als? geeft hilarische en informatieve antwoorden op belangrijke vragen waar je nooit aan zou denken. Randall Munroe is de bedenker van de razend populaire website xkcd.com. Een website die elke week door miljoenen mensen wordt bezocht. Zijn lezers stelde onder andere de volgende vragen:
Wat als je een baseball probeert te raken die met 90 procent van de snelheid van het licht op je af komt? Hoe hard kan je over een verkeersdrempel rijden zonder dood te gaan? Wat als de robot het voor het zeggen krijgt, hoe lang zal de mens dan blijven bestaan?
Bestel het boek hier.

Homo Deus – Yuval Noah Harari € 15
God is dood, de mens beheerst de aarde. Maar wat gebeurt er als de mens zélf maakbaar wordt? Als we onszelf niet alleen steeds beter kunnen genezen, maar ook kunnen ‘verbeteren’? Als Homo sapiens verandert in Homo deus, hoe zal onze toekomst er dan uitzien? In Sapiens beschreef Yuval Noah Harari de geschiedenis van de mensheid. Nu verschijnt het meesterlijke vervolg. Dit is de volgende stap in onze evolutie. Dit is Homo Deus.
Bestel het boek hier.

Damn, Honey – Marie Lotte Hagen Nydia van Voorthuizen € 7,99
“Mannen en vrouwen zijn hier gelijkwaardig, dat staat in de wet. In Saudi-Arabië, dáár is het pas erg. Wees blij dat je nageroepen wordt. Vrouwen doen het zichzelf ook wel een beetje aan, hè? Zo zit de maatschappij nu eenmaal in elkaar. Het was maar een grapje, daar hoef je niet zo serieus op te reageren, hoor. Mannen hebben het ook zwaar.”
Damn, honey.
Je flappen moeten verbergen. Alle ballen in de lucht kunnen houden. Zonder relatie niet compleet zijn. Dat seks om de man draait. Dat het je eigen schuld is als je nageroepen wordt.
Marie Lotte en Nydia zijn er klaar mee. In dit pamflet schoppen ze deze misvattingen dan ook graag voor je onderuit. Ondersteund door hun eigen ervaringen roepen zij iedereen op om eens na te denken over de wereld om je heen en om vooral te doen waar je zelf zin in hebt.
Voor alle moeders, oma’s, vriendinnen, collega’s, jonge meisjes en alle andere vrouwen. En ook voor henzelf.
Bestel het boek hier.

Welke van deze boeken tot 15 euro raad jij aan?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *