Boeken

Deze boeken neemt Yara mee op vakantie

vakantie

Mijn langverwachte en welverdiende vakantie is hier! Na bijna 1,5 jaar ga ik eindelijk weer op vakantie, en ditmaal ga ik naar Vietnam. En helemaal alleen! Ik kijk er super erg naar uit en zal hier ook wel wat foto’s delen in onze diary. Waar ik het meeste naar uit kijk is alle tijd die ik heb om te lezen. Al weken verzamel ik boeken, en vandaag deel ik met je welke boeken er op mijn e-reader staan.

Normaal neem ik su-per veel boeken mee op mijn e-reader, zodat ik veel keuze heb. Maar de realiteit heeft me geleerd dat ik die boeken meestal toch niet lees. Ik neem er daarom maar een paar mee, die ik heel graag wil lezen, waarvan ik ook vrijwel zeker weet dat ik ze dus ga lezen!

vakantie

Time Travel Girl – 1989 kwam ik heel toevallig tegen op Bol.com, toen ik een overzicht maakte met leuke Young Adult boeken die je kunt vragen voor Sinterklaas. Ik was meteen getriggered toen ik las waar het boek over ging, dus besloot ik om hem mee te nemen op vakantie. Yes.

1989′ van Susanne Wittpennig is het begin van een spannende en romantische reis door de tijd! 1989: het internettijdperk staat op het punt om te beginnen. Zac, de vriend van Lisa, werkt aan een tijdmachine. Ondertussen komt Lisa haar oudere zelf uit het jaar 2018 tegen die de jonge Lisa waarschuwt dat ze haar liefde voor haar jeugdvriend Momo niet op moet geven, anders zal Momo op 44-jarige leeftijd sterven. Als Zac de oudere Lisa terug naar 2018 wil sturen, gaat er iets mis en wordt de jonge Lisa naar 2018 getransporteerd. Lisa heeft Zac en haar vrienden nodig om haar weer terug te brengen naar 1989. Maar dit mislukt, en ze zit opgesloten in de toekomst… Dit is het derde deel in de serie ‘Time Travel Girl’ van de auteur die ook de succesvolle serie over Maaike & Domenico schreef.

vakantie

Op mijn schouders van Jennifer Niven heb ik al heel lang in mijn digitale boekenkast staan, maar het kwam er iedere keer niet van om het boek te lezen. Super zonde, want ik had juist zo genoten van haar eerste boek Waar het licht is.

Iedereen denkt ze te kennen: Libby is het dikste meisje van het land en Jack is de eeuwige lolbroek. Als ze elkaar ontmoeten zijn ze allebei vooral kwaad, maar al snel daarna verrast. Want hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe minder eenzaam ze zich voelen. Op mijn schouders is een indringend en bijzonder liefdesverhaal.

vakantie

The Happiness Project, geschreven door Gretchen Rubin, kocht ik vorig jaar al maar ik kwam er maar niet aan toe om het boek te lezen. Nu bevind ik me in een fase waarin ik er heel erg voor open sta, dus ik besloot dat hij mee gaat op vakantie. Ik heb er nu al zoveel zin om in te beginnen, ik heb namelijk ook al haar podcasts geluisterd!

Gretchen Rubin heeft alles: een man, twee leuke kinderen, een mooi huis en een goede baan, maar toch is ze niet zo gelukkig als ze zou willen zijn. Ze besluit zich een jaar lang te wijden aan het vinden van geluk. Iedere maand concentreert ze zich op een ander aspect van haar leven en zo probeert ze stap voor stap een gelukkiger mens te worden. Ze hoopt antwoord te krijgen op de vraag: heb je je geluk in eigen hand?

Heb jij soms het gevoel dat je nog gelukkiger of vrolijker zou kunnen zijn? Dan is dit hét boek voor jou: het doet je lachen én nadenken en staat vol tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan.

vakantie

The Hate U Give van Angie Thomas, die wil ik al zo lang lezen! Ook hier kwam ik iedere keer niet aan toe (zonde!), maar hij staat nu op mijn e-reader en ik ben echt benieuwd. Ik kan niet wachten tot ik het boek uit heb.

Starr Carters beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was ‘vermoedelijk’ een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

vakantie

De Royals van Erin Watt. Ik ga op vakantie Kobo Plus voor een maand uitproberen (yay!) en zag dat De Royals van Erin Watt erop staat. Nu is Danique E. heel enthousiast over deze boekserie, dus ik wil deze sowieso gaan lezen op vakantie. Heerlijke boeken lijken het me.

De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen.
Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen.
Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Evi december 29, 2017 at 07:29

    Ik kende eigenlijk geen enkele van de boeken. Er zitten er wel een aantal tussen die me wel heel leuk lijken. Dus die moet ik dan misschien eens op mijn leeslijstje zetten

  • Reply Eline december 29, 2017 at 12:10

    Het boek van Susanne Wittpennig lijkt me ook heel mooi! Maar wat zijn dan de eerste 2 delen? Die kon ik namelijk niet vinden. ?

  • Reply Vivian januari 2, 2018 at 16:08

    Op mijn schouders en The Hate U Give zijn awesome <3

  • Leave a Reply