Deze boeken komen uit in juli 2021
In juli komen er weer een aantal fantastische boeken uit. Ik heb de leukste boeken voor jou op een rijtje gezet.
Vrolijk verval – Hedy D’Ancona (verschijnt 3 juli)
Het valt niet te ontkennen, in onze huidige samenleving is jong in en oud out. De aanpak van de corona-epidemie omhelsde die visie door ouderen meteen te bestempelen als kwetsbaar en knuffelhongerig. Een woud van treurwilgen dat je moet beschermen tegen uitsterven. Jongeren moesten hun school en studie, hun sociale bestaan, inleveren om oma en opa in leven te houden.
Hedy d’Ancona, politica en activiste voor vrouwenrechten, kreeg genoeg van die stereotypering van zichzelf en haar leeftijdsgenoten.
Tijd voor een tegengeluid. In Vrolijk verval relativeert ze het zieligheidsstempel en bekritiseert ze de zachte uitsluiting. Van de angstaanjagendheid van de ouderdom blijft weinig over in deze grappige en scherpe observaties van hun dagelijks leven.
Dwaalspoor – Suzanne Vermeer (verschijnt 13 juli)
Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud komt zakenman Vincent Mulder om het leven bij het mountainbiken. In eerste instantie wordt het afgedaan als een tragisch ongeval, maar als vlak bij de plek des onheils een dode vrouw wordt gevonden met verwondingen die lijken op die van Vincent, begint de politie te twijfelen. Helemaal als een getuige beweert dat hij zijn vrouw Silvia op die plek heeft gezien. Terwijl boze tongen beweren dat Silvia baat heeft bij Vincents dood, blijft ze bij hoog en bij laag volhouden dat ze onschuldig is.
Om erachter te komen wat er met Vincent is gebeurd, roept Silvia de hulp in van juriste Lauren Martens. Samen gaan ze op onderzoek uit.
De nachtdienst – Esther Verhoef (verschijnt 6 juli)
Dierenarts Emma van Eerd woont met haar veertienjarige dochter boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is.
De geschiedenis van de Nederlandse slavernij in een notendop – Piet Emmer (verschijnt 3 juli)
Het woord ‘slavernij’ roept vandaag de dag bij iedereen in het Westen gevoelens van ontzetting en schaamte op. Het is een instituut waarvan we al meer dan een eeuw geleden met trots afscheid hebben genomen.
In De geschiedenis van de Nederlandse slavernij in een notendop geeft Piet Emmer een analyse van de slavernij in de Europese koloniën in Noord- en Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Hij beschrijft hoe het instituut van de slavernij is ontstaan, wie slaaf werd en waarom West-Europa vanaf 1350 geen slavernij meer kende en tot een vreemde enclave zonder slavenmarkten was geworden in een wereld vol slavernij. De slavernij in de Europese koloniën kon bestaan omdat de Europeanen er buiten hun eigen werelddeel bijna vier eeuwen lang andere normen en waarden op na hielden dan thuis. De opkomst en afschaffing van de slavernij in de koloniale Nieuwe Wereld komen dan ook uitvoerig aan bod. Tot slot volgt een overzicht van het recente slavernijdebat in Nederland.
DRIVE: Train je stoïcijnse mindset – Mark Tuitert (verschijnt 6 juli)
oen Mark Tuitert in 2010 olympisch goud won op de 1.500 meter schaatsen dacht hij niet aan winnen, maar aan Epictetus en Seneca.
Al 20 jaar gebruikt hij de principes van stoïcijnse filosofen om het hoofd te bieden aan de immense druk van topsport en de grote uitdagingen in zijn privéleven. Voor DRIVE ontwikkelde hij 10 praktische lessen waarmee iedereen, voor elke situatie, een stoïcijnse mindset kan trainen.
Bridgerton 7 – De edele opdracht – Julia Quinn
Hyacinth Bridgerton is intelligent, scherp van tong en een behoorlijk felle tante. Gareth St. Clair is gefascineerd door haar. Als hij in de problemen raakt, vraagt hij Hyacinth om hulp. Zijn vader is van plan het St. Clair-fortuin over de balk te smijten en Gareth staat machteloos. Het enige aanknopingspunt dat hij heeft, zou te maken kunnen hebben met een oud dagboek. Dat is geschreven in het Italiaans en is daarmee -volkomen abracadabra voor hem – maar niet voor Hyacinth.
New Female Leader – Caroline Glasbergen (verschijnt 1 juli)
Vrouwen die (willen) leiden hebben last van het stereotiepe beeld van hoe ze zich zouden moeten gedragen. Ze zitten in een catch 22: óf ze voldoen niet aan het vrouwbeeld, óf ze zijn geen leiderschapsmateriaal. Uit onderzoek blijkt ook dat het voor vrouwen om deze reden lastiger is om authentiek te leiden. Maar, het kán wel. In de succesvolle podcastserie New Female Leaders spreekt Caroline Glasbergen met vrouwelijke leiders en experts, zoals Kaouthar Darmoni, Sigrid Kaag, Janneke Niessen, Nina Pierson, Marian Spier en Els van Steijn, over hoe je vandaag de dag kunt leiden als vrouw. Hoe maak je als vrouw impact en leid je tegelijkertijd authentiek? In dit boek deelt Caroline het geheim van deze vrouwen. Door middel van het door haar ontwikkelde 3C-model (dat staat voor Clarity, Connection en Community) kun jij ook je eigen definitie aan leiderschap geven; je krijgt helderheid over je context, waarden, leiderschapskwaliteiten en talent, je leert waarom het als leider belangrijk is vanuit verbinding te leiden en je krijgt de tools om dat daadwerkelijk te doen. Bovendien krijg je de handvatten om je eigen supportsysteem om je heen te bouwen en ontwikkel je een levenshouding die je helpt om echt te leiden vanuit je eigen kern. Het is tijd voor een nieuwe definitie van leiderschap, het is tijd voor een New Female Leader.
De beller op lijn vier – J.D. Barker (verschijnt 6 juli)
Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen.
Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar – live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen?
Wat is je overkomen? – Oprah Winfrey Bruce Dr. Perry (verschijnt 6 juli)
Oprah Winfrey en trauma-expert Bruce Perry proberen inzicht te krijgen in mensen, gedrag en onszelf. Ze willen weg van gevoelens van schuld en schaamte en richten zich op herstel en begrip. In plaats van ‘wat is er mis met je?’ vragen ze: ‘wat is je overkomen?’ Deze verandering in onze kijk op trauma’s stelt ons in staat ons verleden te begrijpen zodat we de weg naar de toekomst kunnen inslaan. Gebeurtenissen uit onze vroege jeugd – zowel goed als slecht – hebben grote invloed op de volwassen mensen die we worden. Dit boek geeft je een routekaart voor het herstellen van relaties, het overwinnen van wat onoverkomelijk lijkt om uiteindelijk een beter en bevredigender leven te leiden.
Een nieuw leven – Diney Costeloe (verschijnt 6 juli)
Engeland, 1949. Charlotte is gelukkig getrouwd en geniet van haar leven op het platteland, iets dat ze niet voor mogelijk had gehouden toen ze aan het begin van de oorlog als 13-jarig meisje met een Kindertransport Duitsland moest ontvluchten. Maar dan duikt een oude vriend uit het verleden op in haar nieuwe wereld. Harry was haar beschermer toen ze niemand anders had en daar zal ze hem altijd dankbaar voor zijn, maar zijn aanwezigheid nu dreigt haar nieuwe leven te doen ontsporen. De oorlog is dan wel voorbij, maar het verleden laat je nooit met rust…
De vier windstreken – Kristin Hannah (verschijnt 7 juli)
Texas, 1934. Miljoenen mensen zitten zonder werk en langdurige droogte heeft het leven op de Great Plains stevig in zijn greep. Boeren vechten om hun land en hun inkomsten te behouden aangezien de oogsten schraal zijn, het water opdroogt en stofstormen hen dreigen te begraven. Een van de donkerste episodes van de -Grote Depressie, de periode van de Dust Bowl, is aangebroken.
In deze onzekere en gevaarlijke tijd moet Elsa Martinelli – net als -zovelen – een pijnlijke keuze maken: vechten voor het land waar ze van houdt of naar het westen trekken, naar Californië, het land van melk en honing, op zoek naar een beter leven voor haar gezin.
Gelukkig op Ibiza – Aline van Wijnen (verschijnt 7 juli)
Na een armoedige jeugd en zonder noemenswaardige opleiding liggen de kansen voor de zesentwintigjarige Maud niet voor het oprapen. Toch heeft ze maar één doel in haar leven: zich ontworstelen aan haar milieu, waar alcoholisme en bijstandsuitkeringen de normaalste zaak van de wereld zijn. Desnoods door een rijke man aan de haak te slaan. Als verkoopster in een juwelierszaak komt ze genoeg rijke mannen tegen. Haar schoonheid blijft ook door hen niet onopgemerkt.
Zakenman Chris is een ongebonden vrijbuiter die zich uit principe alleen laat vergezellen door dames met wie hij een duidelijke overeenkomst heeft: no strings attached. Maud weet met haar grote mond en gouden hart een gevoelige snaar bij hem te raken, maar hij eet nog liever zijn dure Testoni-schoenen op dan dat toe te geven. Tot hij haar meeneemt op vakantie naar Ibiza, en er iets gebeurt wat beiden niet hadden voorzien.