Deze boeken komen uit in januari '17
Binnenkort

Deze boeken komen uit in januari ’17

januari1
Het nieuwe jaar is begonnen! Wij hopen dat je een geweldig nieuwjaar hebt gehad en een boekish jaar in zal gaan. Dat beginnen we natuurlijk door een lijstje te maken van alle mooie boeken die in januari uit zullen komen.

Carve the mark – Veronica Roth (verwacht 17 januari 2017) €18,99
In dit fantastische sciencefictionverhaal creëert Veronica Roth een universum waarin iedereen een unieke gave heeft. Cyra’s gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als wrede tiran over hun land, Shotet. Ryzek misbruikt Cyra’s gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt.
Wanneer de knappe Akos uit het vredelievende, naburige rijk Thuve als gevangene in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samengebracht door het lot moeten ze een allesbeslissende keuze maken.

Vrouwe middernacht – Cassandra Clare (verwacht 16 januari 2017) €22,50
Vijf jaar na de gebeurtenissen in Stad van Hemelse Vlammen is Emma Carstairs niet langer een rouwend meisje, maar een jonge vrouw die vastberaden is te ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Samen met haar parabatai, Julian Blackthorn, patrouilleert ze door de straten van Los Angeles, waar ze een demonisch complot onderzoeken. Dit is Emma’s kans om wraak te nemen en antwoorden te vinden. Wie heeft haar ouders werkelijk vermoord? En waarom verbiedt de wet van schaduwjagers liefde tussen parabatai?

Niet wat jij denkt – Jiami (verwacht 27 januari 2017) €15,00
De 16-jarige Jiami Jongejan is een van de succesvolste bloggers en YouTubers in Nederland. Haar blog jiami.nl trekt maandelijk 210.000 unieke bezoekers, op haar YouTube-kanaal heeft ze ruim 160.000 abonnnees. Wie denkt dat haar succes haar is komen aanwaaien, heeft het mis. Op haar website blogde ze behalve over fashion en lifestyle openhartig over haar worsteling met anorexia. In dit boek vertelt Jiami openhartig hoe ze de strijd tegen deze eetstoornis overwon.Jiami won met haar blog de Gouden Apenstaart en de European Award for Best Content for Kids. In 2014 werd ze uitgeroepen tot Jongere van het Jaar.
januari2
De zwarte parel – Jennifer Donnelly (verwacht 9 januari 2017) €18,99
De zwarte parel van Donnelly Adembenemend laatste deel van de Waterfire Saga In Donker getij (Waterfire Saga 3) verlaat Astrid haar meerminvriendinnen om de strijd aan te gaan met haar voorouder Orfeo, de kwade kracht achter het ontstaan van Abbadon. Orfeo bezit een van de zes talismannen die de meerminnen nodig hebben om Abbadon voor altijd te laten verdwijnen. Maar hoe kan Astrid zonder haar klankbord de machtigste tovenaar in de geschiedenis verslaan? Ondertussen trainen Serafina en haar Zwarte Vinnen de kwelgeesten voor het gevecht met de ruiters des doods van haar oom Vallerio. Zal Sera haar geliefde huis en haar grote liefde Mahdi ooit terugzien, of zullen de Volnero’s het volledige zeegebied overnemen, terwijl Orfeo de goden zelf uitdaagt? Het lot van de totale onderwaterwereld staat op het spel in dit adembenemende laatste deel van de Waterfire Saga.

Sneeuw als as – Sara Raasch (verwacht 10 januari 2017) €17,95
Zestien jaar geleden werd het koninkrijk Winter onder de voet gelopen door de kwaadaardige koning Angra. De Winterianen werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd hun afgenomen. Alle hoop is nu gevestigd op de acht mensen die wisten te ontsnappen en sindsdien op de vlucht zijn. Meira was nog maar een baby toen Winter werd aangevallen en kent alleen het leven als vluchteling. De Winterianen zijn vastbesloten om hun rijk ooit terug te veroveren en ondernemen daarvoor gevaarlijke verkenningstochten, waarbij Meira tot haar frustratie nooit mee mag. Dus wanneer ze iets opvangt over een antiek medaillon dat Winter zijn magie kan teruggeven, besluit ze er stiekem achteraan te gaan om zichzelf te bewijzen.

De Gordiaanse Kloof (Out There #2) – Manon Spierenburg (verwacht 10 januari 2017) €16,99
De 12-jarige Olivia is met vijf anderen in Out There beland, een dimensie waar je na de dood terecht kunt komen. De enige mogelijkheid om Out There te verlaten is via de Exit, die alleen te openen is met je persoonlijke kristallen sleutel. Na de verdwijning van twee leden van het gezelschap trekt de rest verder. Ze proberen de geheimen van Out There te ontrafelen, maar elk antwoord dat ze vinden lijkt vooral meer vragen op te roepen. Zijn ze voor altijd gevangen of kunnen ze ontsnappen aan deze nieuwe, beangstigende en bizarre wereld?
januari3
Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry (verwacht 17 januari 2017) €17,50
Voor de liefhebbers van de boeken van Jojo Moyes en de films You’ve Got Mail en Notting Hill Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader – die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht… Echte liefde vind je in de boekwinkel is het hartverwarmende verhaal van Emilia’s gevecht om de boekwinkel open te houden, van haar bijzondere vader en van haar liefde voor haar klanten en de boeken die ze allemaal liefhebben.

Een zomer aan zee – Katie Fforde (verwacht 24 januari 2017) €19,99
Emily is heel tevreden met haar leven: ze is een gelukkige single en heeft een baan waar ze dol op is. Toch wil ze eigenlijk wel eens iets anders, dus als haar vriendin Rebecca haar vraagt of ze het leuk zou vinden om een zomer als kok op een restaurantboot te werken, hoeft ze niet lang na te denken. Ze pakt haar spullen en reist af naar Schotland.
Bij aankomst blijkt dat het leven meer voor Emily in petto heeft dan alleen maar zon, zee en strand. Rebecca is hoogzwanger en laat met liefde alles aan Emily over, Emily’s assistent op de boot loopt constant te mokken omdat ze vindt dat zíj en niet Emily tot kok gepromoveerd had moeten worden. En dan is er ook nog Alasdair, de knappe dokter van het dorp. Emily doet er alles aan om hem te negeren: zijn aantrekkelijke uiterlijk, zijn leuke lach, zijn zorgzame karakter… Want als ze daar allemaal aan toe zou geven, zou ze echt nooit meer terug willen naar haar oude leven. En dat wil ze wel. Toch…?

De Muze – Jessie Burton (verwacht 16 januari 2017) €19,99
Vier vrouwen die met elkaar verbonden zijn door een alles verstikkend geheim. Daarover gaat De muze, de nieuwe roman van Jessie Burton. Zij schreef eerder Het huis aan de Gouden Bocht, de wereldwijde bestseller over een poppenhuis in zeventiende-eeuws Amsterdam.

Dit is een deel van de boeken die uitkomen in januari 2017, welke ga jij lezen?

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Kiki_leest januari 1, 2017 at 18:57

  De onderste drie zijn helemaal in mijn straatje. Van Jessie Burton moet ik eigenlijk The Miniaturist nog lezen, in mijn boekenkast staat zowel de Engelse als de Nederlandse versie. Een boek over een boekhandel, wat wil je nog meer. En het boek van Katie Fforde is ongetwijfeld weer een heerlijke roman. Ik ga deze drie zeker op mijn verlanglijstje zetten.

 • Reply Kelly januari 1, 2017 at 21:13

  Niet zozeer boeken die ik zelf zou aanschaffen, al zitten er wel erg mooie covers tussen!

 • Reply Femke januari 2, 2017 at 07:44

  Cassie? Ik kan niet wachten! Ik heb de Engelse al maar eigenlijk wil ik hem in het Nederlands lezen. Mijn ma las hem in het Engels maar daarvoor vind ik hem net te dik haha. Carve The Mark lijkt me ook erg leuk! Ook wil ik nog graag aan de waterfire saga beginnen.

 • Reply Judith januari 2, 2017 at 19:47

  Wat een prachtige boeken verschijnen er in januari! Ik ben zelf benieuwd naar het boek van Jiami en de onderste drie maken mij erg nieuwsgierig. 🙂

 • Reply Jessica januari 2, 2017 at 21:30

  Carve the Mark staat zeker op mijn lijstje. 😀

 • Reply Eveline Fleur januari 4, 2017 at 14:18

  Er zitten zeker spannende boeken tussen, alhoewel ik de eerdere delen niet heb gelezen. Ik ben zelf erg benieuwd naar ‘Echte liefde vind je in de boekhandel’ en ‘Een zomer aan zee’.

 • Reply Esther januari 9, 2017 at 17:40

  Ik ben heel benieuwd naar carve the mark, Vrouwe middernacht en Sneeuw als as!

 • Leave a Reply