Boeken,  Netflix

Deze 8 verfilmde boeken staan op Netflix #2

Deel één was zo’n groot succes, dat een deel twee niet kon achterblijven. Van een groot deel van deze films en series had ik echt geen flauw idee dat er een boek van was verschenen. Jij wel?

Alias Grace

Het waargebeurde verhaal van Grace Marks, een huishoudster en immigrant uit Ierland. Ze wordt in 1843 gevangen genomen, wellicht onterecht, voor de moord op haar werkgever Thomas Kinnear. Grace beweert zich niets van de moord te herinneren, maar de feiten zijn onweerlegbaar. Een decennium later probeert Dr. Simon Jordan om Grace te helpen haar herinneringen op te halen.
Boek: Alias Grace – Margaret Atwood

Zodiac

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van een beruchte seriemoordenaar die eind jaren ’60 in San Francisco huishield. Deze moordenaar, die nooit opgepakt is, liet vreemde aanwijzingen en brieven achter bij zijn slachtoffers. Deze methode en het feit dat hij nooit is opgepakt geeft hem nog altijd een legendarische status.
Boek: Zodiac – Robert Graysmith

You (seizoen 1)

Als een mooie jonge vrouw Joe Goldbergs boekwinkel binnenloopt, googelt hij de naam op haar creditcard, Guinevere Black, en ontdekt dat zij de enige is met die naam in New York. Guinevere’s sociale media vertelt hem alles wat hij wil weten, en een toevallige ontmoeting met hem zal haar leven veranderen. Wat begint als interesse mondt al snel uit in een obsessie. Als Guinevere niet voorzichtig is, zal dit eindigen in een gruwelijke situatie voor alle betrokkenen.
Boek: You – Caroline Kepnes

The Notebook

Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf ’t eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.
Boek: The Notebook – Nicholas Sparks

Trinkets (seizoen 1)

Wanneer drie tienermeisjes uit verschillende milieus van de middelbare school in dezelfde gemandateerde Shoplifter’s Anonymous-meeting belanden, vormt zich een onwaarschijnlijke vriendschap. Elodie, het rouwende buitenbeentje, Moe de mysterieuze buitenstaander, en Tabitha, het onvolmaakte beeld van perfectie. Ze vinden steun bij elkaar wanneer ze praten over familieproblemen, strubbelingen op de middelbare school en het ingewikkelde dilemma van proberen in te passen terwijl je ernaar verlangt om uit te breken.
Boek: Trinkets – Kirsten Smith

You’re not you

Kate lijdt aan de ziekte ALS waardoor ze niet meer zo mobiel is. Ze besluit daarom Bec, een doelloze en zelfingenomen studente, in te huren om haar te verzorgen, ondanks de bezwaren van haar man. Wat voor Bec echter begon als een parttime baan transformeert in een levensveranderende ervaring als haar relatie met Kate haar verandert in een jonge vrouw met vertrouwen en ambitie.
Boek: Jij bent mij – Michelle Wildgen

Carrie Pibly

De hoogbegaafde Carrie Pilby is al op 19-jarige leeftijd afgestudeerd aan de Harvard universiteit. Na haar afstuderen heeft geen idee hoe ze erbij moet horen, daten of überhaupt met mensen moet communiceren. Ze is ervan overtuigd dat het merendeel van de inwoners uit haar woonplaats New York geobsedeerd door seks, immoreel en hypocriet is en daar wil ze niets mee te maken hebben. Hierdoor leidt ze een geïsoleerd bestaan. Haar therapeut geeft haar een lijstje met opdrachten dat haar dwingt af te stappen van haar vooroordelen en toe te werken naar een socialer leven. Maar hoe ver is Carrie bereid te gaan om erbij te horen?
Boek:Het (Niet Zo) Coole Leven van Carrie Pilby – Caren Lissner

The reader

Wanneer de jonge Duitse scholier Michael Berg op weg naar school ten val komt, wordt hij geholpen door tramconductrice Hanna. Ondanks dat zij tweemaal zo oud is als hij, raakt Michael volledig door haar geobsedeerd. Ze geven zich hartstochtelijk aan de liefde over en daarna leest hij haar telkens voor, het ene boek na het andere, de hele wereldliteratuur. Totdat Hanna van de ene op de andere dag verdwenen is. Wanneer Michael acht jaar later als jonge rechtenstudent het nazitribunaal observeert, staat hij plots tegenover Hanna in een heel andere setting. Hanna staat terecht voor een verschrikkelijk misdrijf, maar weigert zich te verdedigen. Dan realiseert Michael zich dat zijn jeugdliefde een geheim bewaakt dat zij als een grotere schande ziet dan moord.
Boek: De voorlezer – Bernhard Schlink

Lees hier deel één.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *