kookboeken
Kookboeken

Deze 3 kookboeken gebruik ik wekelijks

Ik vind kookboeken geweldig, maar vind het altijd lastig om een kookboek te vinden die je ook daadwerkelijk wekelijks kunt gebruiken. Vaak zijn de recepten in kookboeken toch wat lastiger en heb je de ingrediënten al helemaal niet in huis. Maar ik vond ze! Deze 3 kookboeken gebruik ik wekelijks bij het maken van mijn avondeten.

100 snelle wereldrecepten

Laat je niet afschrikken door sommige tongbrekende exotische namen en wees niet bang dat je door het hele land moet reizen op zoek naar dat ene vreemde ingrediënt. We hebben namelijk de wereldgerechten een Lekker & Simpel twist gegeven. De gerechten staan binnen 30 minuten op tafel en alle ingrediënten zijn te vinden in de supermarkt. Met dit kookboek tover je op een drukke doordeweekse dag toch een bijzonder gerecht op tafel en waan je je even in Spanje, Amerika, Afrika of Korea.

Sowieso kijk ik al bijna wekelijks op de website van Lekker en Simpel om recepten te zoeken. Maar dit kookboek pak ik er ook regelmatig bij! Ze laten je kennismaken met recepten over de hele wereld, maar dan wel op een simpele manier! De spullen kun je gewoon in de supermarkt kopen en de gerechten staan vaak binnen 30 minuten op tafel. Daarnaast vind ik het gewoon super leuk om gerechten uit andere landen uit te proberen. Zeker aan aanrader als je vaak niet weet wat je moet eten in de avond en terugvalt op de standaard recepten die je wekelijks eet.
Klik hier om het boek te bekijken en bestellen.

500 roerbakgerechten

Roerbakken is van oudsher de manier om te koken met één pan. Op deze manier creëert u in een handomdraai verse maaltijden die snel op tafel staan. Door de hoge temperatuur en de korte baktijd zijn deze gerechten uit China, Korea, Vietnam, Cambodja, Thailand, Maleisië, Singapore, Japan, Indonesië en van de Filipijnen gegarandeerd een succes. Bij deze snelle en simpele bakmethode is een belangrijke rol weggelegd voor gember, citroengras, chilipeper, koriander, tamarinde, kokos en limoen.
Met heerlijke recepten die recht doen aan de authentieke smaken van de Aziatische keuken en een afspiegeling zijn van de vele invloeden in de culinaire geschiedenis van de regio.

Ik vond deze boekjes vroeger altijd wel geinig om te hebben, maar eerlijk gezegd maakte ik er nooit zoveel uit. Vaak bleken de ingrediënten toch te lastig om te vinden en ik hield het dan ook bij die ene simpele wolmaaltijd die je bijna standaard in de supermarkt kunt kopen. Daarna ben ik pas de toko écht gaan ontdekken en daarom dit boekje echt gaan waarderen. Meer met kruiden werken, veel soorten groenten (die je overigens vaak ook gewoon in de grotere supermarkt kunt kopen tegenwoordig). Dit boekje kan mij zo veel inspiratie geven! En het fijnste, wokgerechten zijn zó snel klaar.
Klik hier om het boek te bekijken en bestellen.

Minibijbel – Curry’s

Een unieke verzameling heerlijke, authentieke curry’s uit alle delen van het Indiase subcontinent, Thailand, Myanmar, Vietnam, Maleisië, Indonesië en de Filippijnen. De uitgebreide inleiding besteedt aandacht aan de culturen in India en Zuidoost-Azië. Door de beschrijving van de bereidingswijze en het gebruik van de belangrijkste ingrediënten – kruiden, specerijen en aromaten, kerriepoeder en currypasta – zult u de kunst van de bereiding van curry’s ontdekken.

Ik ben GEK op curry’s. Iedereen die mij kent, weet dat ik dit vrijwel elke week wel een keer maak. Dit boek kreeg ik ooit van een vriendin van mij toen ik nog in mijn ‘ontdekkingsfase’ van curry’s zat. Ik heb dit boek dan ook eerst gelezen als een normaal boek. In het begin van het boek wordt ontzettend veel uitgelegd. Over de soorten kruiden, hoe je boemboe maakt, waarom je iets wel of niet moet gebruiken… super interessant allemaal! Daarna gaan ze dieper op de curry’s in. Een aantal recepten uit dit boek heb ik heel specifiek gevolgd, maar ook kwam het vaak voor dat ik bepaalde kruiden niet in huis had (of heel soms niet kon vinden) en dan ben ik aan de slag gegaan met kant en klare boemboes die je gewoon bij de toko kunt kopen. (Uit de supermarkt kan ook, maar believe me, toko’s zijn het zeker waard als je échte smaaksensatie wil.)
Tegenwoordig gebruik ik dit boek vooral als inspiratie. Welke soorten groenten zijn lekker bij welke soorten boemboe? En wat voor vega varianten kan ik maken? Zeker een aanrader als je ook gek bent van curry, of dit vaker zou willen koken. En pluspuntje, het boek is goedkoop!
Klik hier om het boek te bekijken en bestellen.

Welke kookboeken gebruik jij wekelijks?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *