Halloween
Netflix

Deze 25 films en series op Netflix zijn perfect voor Halloween!

Het is Halloween! Tijd om die scary outfit uit de kast te trekken, op weg te gaan naar superleuke feestjes en even in die extreem Amerikaanse sfeer te komen. Of… blijf je gewoon lekker thuis? In dat geval, deze films en series zijn ideaal voor Halloween!


Prank Encounters (seizoen 1)
Monsterlijke verschrikkingen en hilarische onthullingen in deze candid-camerashow waar echte mensen schitteren in hun eigen horrorfilm. In elke aflevering van ‘Prank Encounters’ worden twee compleet vreemden van elkaar te grazen genomen. Het is lachen, gieren en brullen geblazen.


Daybreak (seizoen 1)
In een post-apocalyptisch Glendale, Californië is de 17-jarige outcast Josh op zoek naar zijn vermiste vriendin Sam. Samen met een groep buitenbeentjes, waaronder de 12-jarige pyromaan Angelica en Josh’s voormalige middelbare school-pestkop Wesley, die nu een pacifistische samoerai is geworden, probeert Josh in leven te blijven. Ondertussen krijgen ze te maken met hordes gewelddadige bendes, zombie-achtige wezens genaamd Ghoulies, en al het andere dat deze dappere nieuwe wereld op hem afstuurt.


It
1988. ‘It’ volgt een groep kinderen, beter bekend als de ‘Losers club’, in het kleine stadje Derry, Maine. Op een dag wordt het stadje geterroriseerd door het bloeddorstigste monster It dat het op de kinderen voorzien heeft. Dit monster, dat de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om hem te verdrijven.


The Haunting of Hill House (seizoen 1)
In The Haunting of Hill House volgen we een familie die is opgegroeid in een duister huis op een heuvel en dat heeft nogal wat sporen nagelaten. De vloek van het huis hebben ze nooit helemaal van zich af kunnen schudden. Om af te rekenen met de demonen uit het verleden keren ze terug naar de plek des onheils. Dat doen ze niet alleen, want ze worden bijgestaan door een expert op het gebied van onverklaarbare fenomenen.


Glitch (3 seizoenen)
Zes overleden plaatselijke inwoners keren op onverklaarbare wijze gezond en wel terug. Dit plaatst een politieagent, James Hayes, en een dokter, Elishia Glass, voor een emotioneel mysterie. De zes mensen zijn allemaal op een manier verbonden, maar de zoektocht begint naar de persoon die weet waarom zij zijn teruggekeerd.


Marianne (seizoen 1)
Romanschrijfster Emma heeft iedere nacht opnieuw dezelfde nachtmerrie. In haar enge dromen ziet Emma telkens een heks genaamd Marianne. Ze gebruikt de heks als een personage voor haar boeken, maar al snel blijkt dat haar gruwelijke verhalen ook in het echt gebeuren. Ze besluit dat er maar één antwoord kan zijn: Emma moet in haar eigen duistere verleden duiken om haar angsten onder ogen te komen.


Haunted (2 seizoenen)
Gewone mensen vertellen vrienden en familie angstaanjagende waargebeurde verhalen uit hun verleden, vergezeld van ijzingwekkende nagespeelde reconstructies. Centraal staan een vader die sadistische dingen doet, een jongen die achtervolgt wordt door een geest, een jongedame wordt geplaagd door bovennatuurlijke fenomenen, een jongetje die met geesten speelt, een jaloerse geest en occulte zaken.


Eli
De jongen Eli heeft een auto-immuunziekte. De dokter belooft beterschap via een reeks experimentele behandelingen. Zo geschiedde, ware het niet dat Eli vervolgens geteisterd wordt door huiveringwekkende gebeurtenissen. Hij ondervindt al snel dat het huis waarin hij woont onveilig is.


In the Tall Grass
Tijdens hun tour door Kansas horen een broer en zus een jongetje om hulp roepen vanuit een veld met hoog gras. Ze besluiten het jongetje hulp aan te bieden, maar vinden al snel geen uitweg meer in het hoge gras. Daarnaast blijkt dat er iets kwaadaardigs schuil gaat in het veld.


Rattlesnake
De single moeder Katrina is in alle staten wanneer haar dochter gebeten wordt door een ratelslang. Een mysterieuze vrouw biedt hulp aan, maar vraagt hiervoor een wederdienst. Onbewust sluit Katrina een pact met de duivel.


Zombieland
Twee mannen genaamd Columbus (Jesse Eissenberg) en Tallahassee (Woody Harrelson) moeten zien te overleven in een wereld die overbevolkt is door zombies. Tijdens hun strijd met overleving bundelen ze krachten met Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin), die ook een manier hebben gevonden om in leven te blijven. Tijdens hun strijd moeten ze zich afvragen wat erger is, van elkaar afhankelijk moeten zijn of toch maar aan de zombies overgeven.


Annabelle: Creation
Het is enkele jaren geleden dat de dochter van een poppenmaker en zijn vrouw op tragische wijze om het leven is gekomen. Inmiddels verwelkomen ze een non en enkele meisjes uit een gesloten weeshuis in hun huis. Al snel worden zij het doelwit van de bezeten creatie van de poppenmaker, Annabelle.


1922
In het jaar 1922 wordt Wilfred James ertoe aangezet om samen met zijn tienerzoon zijn vrouw te vermoorden, dit uit financieel winstbejag. Bij het begraven van het lijk gebeurt er iets vreemds. Ze worden belaagd door ratten en Wilfred is ervan overtuigd dat de geest van zijn overleden vrouw de oorzaak is van zijn kwellingen.


The Cabin in the Woods
Vijf twintigers besluiten om een weekendje in een afgelegen hut te spenderen, midden in het bos. Al gauw wordt duidelijk dat de vijf – drie mannen, twee vrouwen – meer op hun bord krijgen dan een idyllisch uitje alleen. Het oplezen van een spreuk uit een dagboek leidt tot dood en verderf en allerlei bizarre gevolgen van dien.


Jaws
Het lijk van een jonge vrouw spoelt aan op het strand van de Amerikaanse badplaats Amity. Politiechef Martin Brody start een onderzoek en vermoedt dat er een grote witte haai de wateren onveilig maakt. Het bestuur van het toeristendorpje kiest echter voor het commerciële belang en weigert het verhaal van Brody te geloven.


Hush
Een jonge vrouw heeft haar gehoor verloren toen ze nog een tiener was. Ze woont nu in een afgelegen huis en leeft er teruggetrokken in haar stille wereld. Op een dag verschijnt aan het raam een gemaskerd gezicht. Het blijkt dat van een psychotische moordenaar te zijn. De vrouw zal zichzelf buiten haar mentale en fysieke grenzen moeten begeven om de nacht te overleven.


Annihilation
‘Annihilation’ volgt een groep van vier vrouwen: een bioloog, een antropoloog, een psycholoog en een surveillant. De groep besluit op een gevaarlijke expeditie te gaan naar een locatie waar de natuurwetten niet gelden. Het onbewoonde en verlaten gebied is de laatste plek waar de man van een van de groepsleden is geweest.


Wounds
Wanneer Will na een gewelddadige vechtpartij een mobiele telefoon vindt, verandert zijn leven geleidelijk aan in een nachtmerrie. Hij besluit de telefoon te houden totdat de rechtmatige eigenaar terugkeert en alles zal veranderen. Dan volgen er berichten; Will heeft iets dat onuitsprekelijk is ontdekt en het zal langzaam aan het licht komen.


Orphan
Het tragische verlies van hun ongeboren kind heeft Kate en John enorm aangegrepen. Zowel hun huwelijk als Kate’s fragiele psyche heeft eronder te lijden, omdat ze wordt geteisterd door nachtmerries en demonen uit haar verleden. Het stel doet er alles aan om weer een normaal leven te krijgen en besluit een kind te adopteren. In het plaatselijke weeshuis voelen John en Kate zich aangetrokken tot een jong meisje met de naam Esther. Al gauw na thuiskomst vindt er echter een reeks gebeurtenissen plaats, waardoor Kate begint te geloven dat er iets mis is met Esther.


Apostle
‘Apostle’ volgt een man die afreist naar een afgelegen eiland met het doel om zijn zus te redden, nadat zij ontvoerd is door een religieuze sekte. De groep vraagt een hoop losgeld om haar te laten gaan. Ze onderschatten echter waartoe de man in staat is die naar haar op zoek is.


Death note
Light Turner is een slimme student die een mysterieus notitieboek vindt dat de kracht heeft om elke persoon te doden waarvan hij de naam erin schrijft. Light besluit om te beginnen aan een geheime kruistocht om de straten schoon te vegen van criminelen. Al snel wordt hij achtervolgd door een befaamde detective die alleen bekend staat onder zijn pseudoniem L.


Slasher (3 seizoenen)
30 jaar geleden werd in het stadje Waterbury, de ouders van Sarah Bennett vermoord door de “The Executioner” Nu keert Sarah Bennett samen met haar man Dylan, terug naar haar geboortestad. Ze worden het middelpunt van een serie gruwelijke moorden gebaseerd op de alom bekende zeven zonde. The Executioner” is terug! Maar Tom Winston – de eerste “Executioner”- zit achter de tralies, wie is nu deze nieuwe persoon achter het masker? Als de moorden escaleren, onthullen lang begraven geheimen zich. Hierdoor is iedereen om haar heen een verdachte … of een slachtoffer.


Typewriter (seizoen 1)
Drie jonge vrienden gaan in Goa op zoek naar geesten en ontdekken een oude villa. Wanneer er een nieuw gezin zijn intrek neemt in het huis komt er op een bloedstollende wijze een geheim aan het licht. Al snel vallen de nieuwe bewoners een voor een ten prooi aan het bezeten huis.


iZombie (4 seizoenen)
Olivia “Liv” Moore was een gezonde, gedisciplineerde, gedreven medisch assistent die haar levenspad volledig had uitgestippeld… tot de nacht dat ze naar een feest ging dat onverwachts werd omgezet in een zombie feeding frenzy. Nu ze een med zombie-sudent is, en ze een baan in één van de lijkschouwer kantoren heeft weten te bemachtigen om zo toegang te krijgen tot de hersenen die ze met tegenzin moet eten om haar menselijkheid te behouden, maar met elke hersen die ze eet, neemt ze de herinneringen van het lijk in zich op. Met de hulp van haar baas de lijkschouwer en een politiedetective lost ze moorden op om de stemmen in haar hoofd stil te krijgen.


Stranger Things (3 seizoenen)
Hawkins Indiana, jaren 80. Een jongen verdwijnt onder zeer verdachte omstandigheden. Zijn moeder opent samen met de lokale autoriteiten een onderzoek naar de verdwijning . Al snel krijgen ze te maken met een reeks top-secret overheidsexperimenten, angstaanjagende bovennatuurlijke krachten en een zeer vreemd meisje.

Welke series of films ga jij kijken?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *