TV-series

Deze 14 dingen wist je nog niet over Dexter

dexter

Deze spuit elf keek afgelopen jaar pas voor het eerst Dexter. Mijn vriend overtuigde me ervan dat het zo’n leuke serie was, dus ik besloot Dexter een kans te geven. Vanaf aflevering 1 was ik verkocht: wat een leuke serie is dit! Wist jij deze 14 dingen al over de serie Dexter? Let op: er staan spoilers in! 

Afgelopen maand keek ik de laatste aflevering op Netflix en viel ik in een zwart gat. Gelukkig kan ik er nog over bloggen, zodat ik het Dexter-gevoel weer een beetje terug krijg 😉

via GIPHY

1. Debra Morgan heeft de eigenschap om nogal veel te vloeken. In de 8 seizoenen heeft ze 996 keer het woord ‘fuck’ gezegd.

2. Dexter heeft ongeveer 117 moorden gepleegd in de serie. Hij had 45 ‘bloodslides’ in zijn eerste kistje en 43 in zijn nieuwe kist. Tussendoor heeft hij er nog zo’n 20 vermoord.

3. In de serie spelen ze broer en zus, maar Michael C. Hall (Dexter) en Jennifer Carpenter (Debra) zijn getrouwd geweest van 2008 tot 2010.

4. Michael C. Hall had kanker in januari 2010, maar hij ging gewoon door met de opnames van Dexter.

5. Julie Benz (Rita, Dexters vrouw) deed in eerste instantie auditie voor de rol van Debra.

6. Dexter vermoordt gemiddeld 1 persoon per maand.

7. David Zayas (Angel Batista in de serie) was vroeger echt een politie-agent bij New York City Police voordat hij acteur werd.

via GIPHY

8. Dexter draagt altijd lichte kleding naar zijn werk, maar is altijd gehuld in zwarte kleding als hij zijn ‘dark passenger’ bij zich draagt.

9. Dexter speelt zich af in Miami (Florida) maar de serie is voornamelijk opgenomen in Long Beach (Californië) en in de Sunset-Gower Studios in Hollywood.

10. Tijdens de opnames van Dexter was er geen ruimte voor improvisatie. Alles was van tevoren vastgelegd.

via GIPHY

11. Dexter ging oorspronkelijk dood in het laatste seizoen, maar Showtime stond dat niet toe.

12. Van de 11 mensen die afwisten van Dexters geheim, bleven er maar twee in leven: Hannah McKay en Lumen Pierce. De andere mensen waren: Harry Morgan, Brian Moser (Rudy Cooper), James Doakes, Miguel Prado, Debra Morgan, Evelyn Vogel, Zach Hamilton, Lila Tourney en Camilla Figg.

13. Harrison werd gespeeld door een identieke tweeling.

14. In de laatste aflevering van seizoen 4 (Trinity seizoen) vraagt Dexter aan Arthur: “Is faking your death and starting over with a new identity a better alternative?” Ironisch, want aan het einde van seizoen 8 doet Dexter dit zelf.

via GIPHY

Mis jij de serie Dexter ook zo?

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *