Boeken

Demi Lovato: Simply Complicated documentaire

Demi Lovato

Wij van Adorable Books zijn dol op documentaires. Natuur docu’s, dieren docu’s, de medische industrie, maar ook over muzikanten. Het blijft leuk om te bekijken. Sinds kort staat er een documentaire online op YouTube over Amerikaanse popster Demi Lovato, die een aardige weg heeft afgelegd om te zijn waar ze nu is. Yara bekeek hem en in deze recensie lees je wat ze ervan vindt.

Demi Lovato leerde ik kennen door Camp Rock. Die film dateert inmiddels uit 2008, toen was ik 15 en keek ik enorm tegen Demi op. Het zag er altijd uit alsof het haar zo makkelijk afging, acteren en zingen. Dat weet ik nog erg goed. Ik heb Camp Rock duizend keer bekeken, voor mijn gevoel. Dat was voor mij de fase dat ik fan was van Demi, the Jonas Brothers en Miley Cyrus (mijn parkiet heet niet voor niets Miley). Demi’s muziek vond ik altijd heel fijn om te luisteren en ik kon dan ook ieder nummer meezingen (uit volle borst, nog steeds).

In de documentaire Demi Lovato: Simply Complicated zie je het leven van Demi. Wat ze heeft meegemaakt als kind, haar valkuilen, het pesten dat haar is overkomen, het bouwen aan haar carrière en de bergen die ze heeft beklommen om te komen waar ze inmiddels staat. Zoals ik al eerder zei leek het alsof Demi het heel makkelijk deed. Ik wist dat ze gepest was en ook depressief was geweest, maar ik wist niet dat ze alcohol- en drugsproblemen heeft gehad. En ook vrij serieuze. Ik citeer: “Ik deed niks aan mijn programma en was niet klaar om nuchter door het leven te gaan. Ik smokkelde cocaïne het vliegtuig in, snoof stiekem in de badkamer of tijdens het uitgaan. Twee maanden lang gebruikte ik dagelijks.”, ongelooflijk wat zij als jong meisje heeft meegemaakt. Ze moest in een hele korte tijd volwassen worden door de wereld waarin ze leefde.

‘Ik vind het een aanrader om de sympathieke Demi Lovato haar verhaal te zien doen’

Ik vond het een hele bijzondere documentaire om te bekijken. Ik heb altijd veel respect voor Demi gehad, omdat ik wist dat ze zo gepest was (ik ben dat vroeger ook) en ze kwam altijd heel zelfverzekerd over. Zo zie je maar: iedereen heeft andere kanten die niet worden belicht, zeker als artiest blijft dat toch een dingetje. Door deze documentaire ben ik Demi alleen maar meer gaan respecteren, ik vind het ongelooflijk knap wat ze heeft bereikt en welke problemen dat met zich mee heeft gebracht. Een meisje met zo’n krachtige stem en bijzondere nummers, die je diep van binnen raken, maar ook met duistere geheimen die ze inmiddels met de buitenwereld heeft gedeeld. Het lijkt me best lastig om met de buitenwereld te delen dat je verslaafd was aan cocaïne.

Benieuwd naar de documentaire? Je kunt hem gratis en voor niets bekijken op YouTube. Ik vind het een aanrader om de sympathieke, hardwerkende en inspirerende Demi haar verhaal te zien doen. Je bekijkt hem hier:

5 Comments

 • Judith

  Ik heb deze documentaire van de week al gezien en ik vind het echt bewonderenswaardig om te zien waar ze nu staat! Ik wist wel dat ze problemen had met drugs/alcohol en een eetstoornis. Knap hoe openlijk ze hierover is.

 • Fleur

  Toevallig stond hij hier op de planning om vanmiddag te gaan kijken omdat ik er zoveel over hoorde. En eerlijk gezegd ik had geen idee waar het over zou gaan maar nu heb ik nog meer zin om deze te gaan kijken. Bijzonder hoe anders deze wereld is dan dat je van de buitenkant ziet.. Ik ben heel benieuwd!

 • naomi

  Ik vond dit ook echt een goede documentaire, ben zelf ook altijd een beetje fan geweest van Demi. Ik keek laatst ook haar vorige documentaire, stay strong en in haar nieuwe documentaire begint ze met ‘ik ben nerveus, want de laatste keer dat ik zo’n lang interview deed gebruikte ik cocaïne en dat was met mijn vorige documentaire’. en in die documentaire vertelt ze dus dat ze helemaal clean en sober was, maar dat was ze dus helemaal niet!

 • Vivian

  Ik ben hier echt heel erg benieuwd naar: ik vind Demi’s muziek heel erg tof en bewonder haar sterke persoonlijkheid enorm, en ik vind het heel erg knap van haar dat ze nu zo open is. Het is ongelooflijk wat ze in die tien jaar heeft moeten doormaken en hoe zwaar het was om haar carrière zo jong en met zoveel druk te moeten beginnen.

 • Jacqueline

  Ah ik ben zo blij dat jullie hier een review over plaatsen! Ik ben echt dol op Demi en ik vind haar echt een toonbeeld van hoe je van diepe kuilen naar iets moois kan gaan. Ik vond deze docu ook zeker erg mooi. Het ging niet alleen over haar muziek, maar ook waar ze tegen aan liep en nog steeds. Ja zeker een aanrader, zelfs als je niet echt fan bent.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *