zwendelprins
Boeken

De zwendelprins – Rima Orie

Onlangs verscheen het boek De zwendelprins in de boekhandel, hét debuut van de Nederlandse auteur Rima Orie. Laura, van de Adorable Bookclub, las het boek en in deze recensie vertelt ze je alles!

Waar gaat De zwendelprins over?

Als nieuwsgierige keukenhulp is de zeventienjarige Simran op de hoogte van de meest kleurrijke verhalen en de smerigste roddels die er in het paleis van de maharadja de ronde doen. Toch is er slechts één verhaal dat zowel haar als de rest van de bevolking van Suryan in de ban houdt: de mysterieuze verdwijning van de kroonprins. Twintig jaar na de verdwijning van de Suryaanse kroonprins, verschijnt er een prins uit het koude en verre Fengart bij het paleis die beweert de kroonprins terug te kunnen vinden. Simrans verbazing is groot wanneer hij haar om een gunst vraagt die haar hele leven kan veranderen. Ze snakt er al van jongs af aan naar om de wereld buiten de paleismuren te ontdekken, maar kan ze deze prins wel vertrouwen? Of zijn zijn plannen helemaal niet zo nobel als ze lijken?

Het verhaal begint bij Simran, een eenvoudige keukenhulp die als baby is opgenomen door Nila. Simran wil meer van de wereld zien, zodra ze de mysterieuze prins van Fengart voorbij ziet komen krijgt ze ook de kans om als bediende tijdens het avondmaal te mogen werken. Als ze vervolgens in de avond het vuilnis naar buiten moet brengen komt ze de mysterieuze prins tegen. Hij vraagt haar om een gunst, maar ontvoert haar dan ook gelijk. Daar begint hun reis, Simran moet ervoor zorgen dat ze de mysterieuze prins en zijn gezelschap veilig op weg helpt. Nu blijkt hij alleen niet te zijn wie hij zegt te zijn en begint de reis pas echt wanneer ze ontdekt wie de mysterieuze prins daadwerkelijk is.

“Rima Orie heeft een fijne schrijfstijl – De zwendelprins is een spannend boek!”

Anders, de mysterieuze prins uit Fengart reist met zijn gezelschap. Tua is een van deze mysterieuze mensen, ze is een shaapit, iemand met krachten gekregen van de goden. Ze kan vuur bedwingen en besturen. Daarnaast reist hij nog met Bhoomi, die ook niet is wie ze zegt dat ze is en Vidar zijn rechterhand. Als blijkt dat een iemand uit de groep iets kostbaars heeft gestolen van de Maharadja begint de zware reis pas echt. Simran ontdekt steeds meer aan het gezelschap en het reizen. Ze begint zelfs te twijfelen over haar eigen lot en of ze wel op haar plek is in de keuken waar ze werkt. Ondertussen krijgt het gezelschap de kans om de verdwenen kroonprins van Suryan te redden, maar gaan ze dit ook daadwerkelijk doen?

Rima Orie heeft een fijne schrijfstijl met veel begrippen die in het verhaal worden uitgelegd. Gelukkig staan de begrippen ook achterin het boek waardoor je altijd even op kan zoeken wat het betekend. Voor mij duurde het wel even voordat ik echt in het verhaal zat en het verhaallijn duidelijk kon volgen, dit vond ik wel even jammer. Maar hoe verder in het boek hoe meer duidelijkheid er kwam, hierdoor is het toch nog spannend en leuk om te lezen. Uiteindelijk is het een leuk boek waarvoor je wel even de tijd moet nemen.

Meer recensies lezen van de boeken van Rima Orie? Klik dan hier.

De zwendelprins Titel: De zwendelprins
Auteur: Rima Orie
Verschenen: 18 april 2019
Pagina’s: 399
Uitgever: Uitgeverij Moon

bol-button

Rating: 4.5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *