Boekrecensies,  Feelgood

De zomer van je leven – Jill Mansell

Een nieuwe zomer en dat betekent: een nieuw zomerboek van Jill Mansell! In 2022 brengt ze ‘De zomer van je leven’ uit, een heerlijk leesboek om mee te nemen op vakantie! Lees de recensie van De zomer van je leven van Jill Mansell hier.

Waar gaat ‘De zomer van je leven’ over?

Wanneer de tieners Amber en Lachlan terechtkomen in hetzelfde pleeggezin ontstaat er algauw een hechte band. Verhuizen naar het schitterende Cornwall is het beste dat hen ooit is overkomen – en nu, als volwassenen, is hun band sterker dan ooit. Maar Amber heeft een geheim: ze is verliefd op Lachlan – haar beste vriend! – en weet dat het nóóit kan werken. Lachlan is een echte rokkenjager en absoluut geen relatietype. Bovendien maken ze zich zorgen om hun pleegvader, weduwnaar Teddy. Hij gelooft weer in de liefde, maar is zijn nieuwe, opvallend mooie vriendin Olga wel zo perfect als ze lijkt?

Voordat je aan De zomer van je leven begint, weet je het eigenlijk al: met een boek van Jill Mansell zit je altijd goed. In dit boek van Jill Mansell volg je de levens van verschillende personages. In het begin van de boeken van Jill Mansell moet je altijd even alert zijn: wie is wie en wat zijn de personages van elkaar? Maar al snel heb je in de gaten hoe het zit. Jill Mansell weet altijd veel kleurrijke personages bij elkaar te brengen zonder dat het verwarrend wordt. Het boek bevat dus verschillende verhaallijnen. Een verhaal gaat over Amber en Lachlan die vroeger in hetzelfde pleeggezin hebben gezeten. Ook krijg je een kijkje in het leven van hun pleegvader, de weduwnaar Teddy. Hij is op een cruise verliefd geworden op de Russische Olga, heeft zij wel het beste voor met hem? Centraal in het verhaal staat het restaurant, waar Lachlan de eigenaar van is. Maar je maakt ook kennis met een flamboyante galeriehoudster. Kortom: dit boek verveelt geen moment.

‘Een heerlijk zomerboek dat je niet kunt wegleggen’

De schrijfstijl van Mansell is weer zoals in haar andere boeken: heerlijk vlot en herkenbaar! Hier en daar is het boek zelf wat voorspelbaar, maar er zitten ook zeker plottwists in die ik niet had verwacht. Ik wacht nog steeds op het moment dat er een boek van Jill Mansell verfilmd gaat worden, want naar mijn mening lenen deze boeken zich daar perfect voor. Een zomer in Cornwall met karakteristieke personages, liefde, vriendschap en dieperliggende thema’s. Dat klinkt toch perfect? De zomer van je leven is een heerlijk feelgood boek dat je niet wil wegleggen. Wat mij betreft hét zomerboek van 2022!

Pluspunten

+ Leest vlot
+ Herkenbaar
+ Fijne karakters

Minpunten 

– Enigszins voorspelbaar

Heb jij De zomer van je leven al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com! 
Bekijk hier alle boeken van Jill Mansell 

de zomer van je leven

Titel: De zomer van je leven
Auteur: Jill Mansell
Verschenen: maart 2022
Pagina’s: 368
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.