De zevende zus
Roman

De zevende zus (De zeven zussen #7) – Lucinda Riley

De zevende zus van Lucinda Riley zou het laatste boek in De zeven zussen reeks zijn. Toch bleek ineens anders: Lucinda Riley heeft aangekondigd nog een boek 8 te gaan schrijven. Lees hier de recensie van het boek.

Waar gaat De zevende zus over?

De zevende zus, het zevende deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, gaat over de mysterieuze zevende zus. Ze was altijd onvindbaar, maar als Georg Hoffman onthult dat hij haar misschien op het spoor is, ontdekken Maia en Ally dat er twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland, en een tekening van een bijzondere, stervormige ring. CeCe, die in Australië woont, gaat op onderzoek uit. Dat blijkt pas het begin van de zinderende zoektocht naar de zevende zus, want de vrouw met de bijzondere ring is net aan een grote reis begonnen. Het wordt een race tegen de klok die de zussen de hele wereld over voert. Ze proberen haar spoor te volgen in Nieuw-Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland, maar ze lijken steeds een stap achter te lopen…

Het was ruim een jaar geleden dat ik Zon las, deel 6 in De zeven zussen-reeks. Daarom had ik het gevoel dat ik er wel flink moest inkomen in dit verhaal. De zevende zus draait om de zoektocht naar de zevende missende zus. Je volgt verschillende verhaallijnen: alle zes de zussen, die hun roots hebben gevonden, komen aan bod en je volgt een gezin uit Nieuw-Zeeland: Mary Kate, haar moeder Merry en Jack. Dat is best verwarrend in het begin en het gaat daardoor ook best snel. Gezamenlijk gaan de zes zussen op zoek naar de zevende zus om de laatste wens van Pa Salt in vervulling te laten gaan.

De zes zussen komen samen om een cruise te regelen om afscheid te nemen van hun vader. Vlak voor de cruise krijgen ze aanvullende informatie over hun missende zus. Al vrij snel kom je er achter dat het Nieuw-Zeelandse gezin Merry, Mary-Kate en Jack er iets mee te maken heeft. Maar wat precies? Wat is hun rol in dit verhaal? Is Merry de missende zus? Of toch Mary-Kate, gezien haar leeftijd?

Klik hier om De zevende zus te bestellen via Bol.com!

Het verhaal kent dus meerdere kanten. Alle zussen komen aan bod en ook Merry heeft een grote rol in het boek. Af en toe ga je terug naar het verleden, naar het Ierland van 1920, waarbij Nuala centraal staat. In De zevende zus krijg je een kijkje in het Ierland ten tijde van de onafhankelijkheidsstrijd. Riley heeft, net zoals bij de vorige boeken, veel research gedaan naar dit tijdperk en alles dat bij deze onafhankelijkheidsstrijd hoorde (de Cumann na mBan en IRA komen uitvoerig aan bod). Dit is zo sterk aan de boeken van Riley! Ieder boek weer vergeet je compleet dat je een fictief verhaal leest omdat het zoveel echte elementen bevat, waar veel onderzoek naar is gedaan. Heel bijzonder om dit keer meegenomen te worden naar Ierland, een land waar ik vrij weinig van weet.

‘De zevende zus is het beste deel in de reeks, ik ben benieuwd hoe het afloopt’

De zevende zus is de kers op de taart van De zeven zussen: het voedt je verslaving en zorgt ervoor dat je meer wil lezen van Lucinda Riley. In ieder verhaal van De zeven zussen gaat het specifiek over de desbetreffende zus die centraal staat, op zoek naar haar roots, en in De zevende zus komen alle zussen samen om op zoek te gaan naar de missende zus. Het einde heeft me compleet in zijn greep gehad en ik had het ook niet zien aankomen. Wauw, wat een pageturner weer! Ik heb nu al zin om verder te lezen in de boeken van Riley die nog ongelezen in mijn boekenkast staan.

Nu rest er nog maar een vraag: wie is Pa Salt? Die vraag wordt gelukkig beantwoord in het achtste boek, dat in 2022 verschijnt. Ik kan nu al niet wachten.

Meer recensies lezen van de boeken van Lucinda Riley? Klik dan hier.

Zon

Titel: De zevende zus (De zeven zussen #7)
Auteur: Lucinda Riley
Verschenen: april 2021
Pagina’s: 704
Uitgever: Xander uitgevers

bol-button

Rating: 5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.