Boeken

De zeven zussen – Lucinda Riley

De Zeven Zussen is het bestverkochte boek van 2018. Hoog tijd dat we laten weten wat wij vinden van De Zeven Zussen van Lucinda Riley in deze recensie.

Waar gaat De zeven zussen over?

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

‘De zeven zussen leest als een speer’, Tedje:

De boekenserie waar iedereen over praat: De Zeven Zussen. Ik werd wel érg nieuwsgierig, dus ik besloot het boek ook een kans te geven. De boekenserie bestaat uit zeven delen. In elk deel heeft een vrouw de hoofdrol, waarbij ze op zoek gaat naar haar identiteit. Het boek zit vol liefde, verdriet, angst, avontuur en historie. Dit boek gaat over de oudste zus, Maia die op zoek gaat naar haar afkomst. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het begin een beetje stroef vond: ik moest er echt even in komen. Maar op een gegeven moment neemt het verhaal je mee terug in de tijd, en vanaf toen werd het pas écht leuk en romantisch. Je waant je echt even in de tijd die omschreven wordt, heel bijzonder!

Ik snap wel dat dit boek zo goed verkocht wordt. Het leest als een trein, het onderwerp is interessant, het is mooi opgeschreven en ondanks het feit dat het boek zoveel bladzijden heeft, heb je niet het gevoel dat het langdradig wordt. Mocht je De Zeven Zussen nog niet hebben gelezen: geef het een kans! Ik ben nu wel heel nieuwsgierig geworden naar deel twee: De Storm.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

‘Alles klopt aan het verhaal van De zeven zussen‘, Yara:

Hoewel het verhaal van De zeven zussen me niet helemaal trok, liet ik me enorm leiden door het grote succes van de boekenreeks. Al meer dan een jaar staat het boek, als ik me niet vergis, in de bestseller 60 lijst en dat door mond-tot-mond reclame. Het duurde even voor ik goed in het verhaal zat maar op den duur, ik denk dat ik op 25% van het boek was, kwam ik op een punt waarop ik het boek niet kon wegleggen. Wat ik het allerleukste vond aan het boek? Dat je elke keer weer mee wordt genomen in de geschiedenis van de hoofdpersonage en haar zoektocht naar haar roots. Wat ik zo bijzonder aan het verhaal vond dat is het feit dat Lucinda Riley heel erg de tijd heeft genomen om haar personages neer te zetten en ook daadwerkelijk onderzoek heeft gedaan én ook echt het land, waarin het verhaal zich afspeelt, heeft bezocht. Als je het mij vraagt, klopt alles aan het verhaal van De zeven zussen.

In eerste instantie dacht ik geen zin te hebben in een 7-delige serie, maar na het lezen van dit boek kan ik je alleen maar vertellen dat het het zeker waard is om de boeken te lezen. Ik ben inmiddels halverwege deel 2 en wil alleen maar meer.

Lees ook: in deze volgorde lees je De zeven zussen-reeks.

Meer recensies lezen van de boeken van Lucinda Riley? Klik dan hier.

de zeven zussen

Titel: De Zeven Zussen
Auteur:  Lucinda Riley
Verschenen: juni 2018
Pagina’s: 592
Uitgever: Xander Uitgevers

bol-button

Rating: 4,5/5

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.